Taylor Swift

Får by oppkalt etter seg

Og navnet er …

TAYLOR SWIFT: Den Grammy-vinnende artisten Taylor Swift får en hel by oppkalt etter seg, i forbindelse med Eras Tour i 2023. Her fra en konsert i Nashville i 2022. FOTO: Terry Wyatt/Getty Images/AFP/NTB
TAYLOR SWIFT: Den Grammy-vinnende artisten Taylor Swift får en hel by oppkalt etter seg, i forbindelse med Eras Tour i 2023. Her fra en konsert i Nashville i 2022. FOTO: Terry Wyatt/Getty Images/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når artist Taylor Swift (33) våren 2023 legger åpningskonserten for den lenge etterlengtede turneen Eras Tour til byen Glendale i Arizona, bestemte byen seg for å gjøre ekstra stas på henne.

Og det med ikke en hvilken som helst markering. Byen skifter nemlig navn, og blir oppkalt etter Taylor Swift!

Det melder KPNX og Fox 10 Phoenix, videreformidlet av People.

Billettskandale

Swift slo igjennom som countryartist, men ble raskt en av de store crossovernavnene, som gjorde det stort innen pop.

I dag er hun en av verdens mestselgende artister, og da billettene til Eras Tour ble lagt ut i november 2022, satt fansen klare foran PC-ene og gledet seg til konsert. Skuffelsen var derfor stor da svorne fans som uker før hadde meldt seg på et eksklusivt forsalg, ble stående i kø i timevis på siden til Ticketmaster uten å få billetter. Leverandøren mente de hadde laget et system som skulle luke ut boter og spekulanter, men da det offisielle salget senere skulle starte, ble det avlyst, grunnet for få billetter igjen. Samtidig ble billetter videresolgt på andre nettsteder for astronomiske summer, enkelte steder så mye som to hundre tusen kroner.

Swift selv var fortvilet over situasjonen, sa hun i en pressemelding, og mente hun hadde understreket overfor leverandøren hvor stor etterspørselen kom til å bli. Ticketmasters moderselskap Live Nation, forklarte kollapsen med historisk høy etterspørsel.

Fan rage

Taylor Swift har vært i hardt vær før, i forbindelse med sangtekster noen har tolket som hevngjerrige mot eksen Jake Gyllenhaal (42). De to datet i noen måneder, og etter bruddet oppsto det på sosial medier nærmest et vannskille over hvem som var pro Taylor og pro Gyllenhaal.

Etter år med spekulasjoner, rykter og konspirasjonsteorier om hvorvidt låten «All to well» handler om Gyllenhaal, og en video regissert av Taylor selv som pekte mot Gyllenhaal, tok han i 2022 i et intervju med Esquire til motmæle, og sa at låten ikke er om ham.

IKKE MEG: Jake Gyllenhaal på premieren av «Strange World» i 2022. FOTO: Richard Shotwell/Invision/AP/NTB.
IKKE MEG: Jake Gyllenhaal på premieren av «Strange World» i 2022. FOTO: Richard Shotwell/Invision/AP/NTB. Vis mer

Taylor Town?

Kontroversene til tross fortsetter Taylor Swift å rule på hitlistene som en av verdens største artister, og i forbindelse med turneen i 2023 ønsker altså byen Glendale i Arizona å hedre henne med å kalle opp byen sin etter henne. Ingen liten ære for artisten, selv om det understrekes at navnebyttet kun er midlertidig.

Taylor Town? Swift City? Hva som blir byens nye navn skal offentliggjøres av borgermester Jerry P. Weiers mandag 13. mars, og navnet vil være i bruk frem til 18. mars, så lenge den Grammy-vinnende artisten er i byen for å opptre.

Taylor Swift har vunnet ti Grammy, 19 American Music Awards, 11 Country Music Association Awards, åtte Academy of Country Music Awards, 22 Billboard Music Awards, en Brit Award og en Emmy. Hun har dessuten en parfymekolleksjon.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer