Kong Charles' kroningsseremoni:

Får spesiell rolle under kroningen

Går i prins Philips fotspor.

KONG CHARLES' KRONINGSSEREMONI: Snart er det tid for kroningsseremoni, og prins William har fått tildelt en spesiell rolle. Foto: Pa Photos / NTB
KONG CHARLES' KRONINGSSEREMONI: Snart er det tid for kroningsseremoni, og prins William har fått tildelt en spesiell rolle. Foto: Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Da dronning Elizabeth døde i september i fjor, var det sønnen Charles (74) som inntok tronen. 74-åringen har siden da vært konge i Storbritannia, men selve kroningen har ennå ikke funnet sted.

Kroningsseremonien er derimot rett rundt hjørnet nå - lørdag 6. mai kommer det folk fra fjernt og nært for å delta i markeringen til kongen.

Med så kort tid til den store feiringen begynner de fleste detaljer å falle på plass, også programmet for dagen.

Selve programmet for seremonien er på 34 sider, og byr på flere innslag - blant annet skal statsminister Rishi Sunak lese en utvalgt del av Paulus' brev til kolosserne.

Det hele pågår i Westminster Abbey, og gjennomføres med en stødig hånd av erkebiskopen i Canterbury.

Også prins William (40) har fått en viktig rolle under kroningen av sin far. Under den historiske seremonien skal William, som er tronfølger etter sin far, tre frem og love kongen evig lojalitet og troskap. Det skriver BilledBladet.

Videre skal William fremføre noen ord som kalles «The Homage of Royal Blood», som kan oversettes til «en hyllest til kongelig blod». Ifølge den danske avisen var det de samme ordene prins Philip talte til dronning Elizabeth da hun ble kronet tilbake i 1953.

Når Charles krones i Westminster Abbey, vil flere monarker vitne dette fra benkene i kirken.

Blant annet tar kong Felipe turen fra Spania (55) og kong Carl Gustaf (76) fra Sverige. Danske dronning Margrethe (82) har imidlertid avlyst fordi hun fortsatt er under rehabilitering etter en ryggoperasjon.

Under kongens kroning er det kronprins Haakon (49) og kronprinsesse Mette-Marit (49) som vil representere Norge.

Ifølge Independent er 2000 gjester invitert til å delta på kroningen. Til sammenligning deltok 8000 gjester i kroningen av hans mor, avdøde dronning Elizabeth. Der var også kong Charles gjest, fire år gammel.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer