Stine Hartmann

«Farmen»-Stine: - Jeg hadde tatt det samme valget igjen

Med makt kommer også vanskelige valg, noe Stine Hartmann virkelig fikk kjenne på som storbonde på «Farmen».

STINE HARTMANN: Stine Hartmann (30) måtte ta det vanskelig førstekjempevalget på «Farmen», noe som ikke falt i smak hos alle deltakerne. - Det ble begravelsesstemning på gården, sier hun til KK.no. Foto: Alex Iversen/TV 2
STINE HARTMANN: Stine Hartmann (30) måtte ta det vanskelig førstekjempevalget på «Farmen», noe som ikke falt i smak hos alle deltakerne. - Det ble begravelsesstemning på gården, sier hun til KK.no. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tok et førstekjempevalg som overrasket alle. Folk ble sjokkerte, Ali løp fra bordet og Åsta begynte nesten å gråte. Alle de «unge» følte dette var et feil valg, forteller Stine Hartmann (30) til KK.no. 

Denne uka er det nemlig Oslojenta som sitter i førersete på «Farmen»-gården, etter hun ble valgt som storbonde da Oddvar måtte forlate gården sist uke. Men med makt kommer også tøffe avgjørelser, noe 30-åringen fikk kjenne på etter kveldens episode da venner plutselig ble fiender. 

- Jeg hadde ikke forventet meg de reaksjonene som kom i det hele tatt. Men de verste reaksjonene jeg fikk var de som ikke blir vist på TV, det som skjer bak kamera da vi satt rundt bålet den kvelden, sier hun og legger til:

- Det ble sagt ganske drøye ting som gikk på mitt personlige liv, noe som endte med at jeg løp gråtende bort. Det ble veldig mye på en gang. Gutta så ikke på meg og de snakket så vidt til meg. Det var veldig tøft å kjenne på.

- I tillegg har jeg ikke fått en beklagelse på det i etterkant, noe som er sårende den dag i dag.

LES OGSÅ: «Farmen»-Stine ble dumpet av forloveden dagen etter 30-årsdagen

- Jeg angrer ikke på valget og hadde gjort akkurat det samme igjen

KK.no har også vært i kontakt med Simen Haug Henriksen, som kunne fortelle at han ikke har noen sure miner med noen fra gården, selv om han ble skuffet over Stines valg. 

- Vi «unge» på gården hadde et felles mål om å få ut de eldste og kjempe sammen til siste slutt. Dette var noe Stine var med på starten av, derfor ble jeg sjokkert og skuffa da hun valgte meg, når vi alle trodde det kom til å bli Laila. At hun så på meg som den sterkeste konkurrenten er jo en ære, men «avtalen» vi hadde ble brutt, noe som skapte sterke reaksjoner fra de fleste på gården, forteller han til KK.no.  

- Taktisk sett var det ikke så smart av henne fordi hun fikk mye hat etter valget og det ble veldig dårlig stemning, sier han og legger til:

- Det ble nok sagt mye i kampens hete, noe jeg vil beklage overfor Stine når jeg møter henne. Man er i en boble der inne og det som skjer på «Farmen», skjer på «Farmen». Jeg kom godt over ens med alle og har ingen sure miner med noen.

Stine utmerket seg raskt som en av de sterkeste deltakerne, og har allerede vært i to tvekamper som hun kom seirende ut av, til tross for at flere ville ha henne ut. 

- Hvorfor valgte du Simen som førstekjempe? 

- Fordi jeg så på Simen som den sterkeste konkurrenten. Han er utrolig flink til å jobbe og tilegne seg gårdskunnskap – rett og slett farlig å møte i en finaleuke. Og jo nærmere man kommer finaleuken, jo mer må man tenke på å redde sitt eget skinn og se hvem som er store konkurrenter.

- I en finaleuke er det alle mot alle, ikke en jente mot en gutt. Man vinner ikke «Farmen» som en vennegjeng, som enkelte trodde, det er faktisk én person som stikker av med en bil og en hytte. Jeg tenkte at jeg måtte komme så langt som mulig, derfor ble det Simen. 

Valget til 30-åringen falt derimot ikke i smak hos alle, og gjorde at enkelte på Finnsvika gård reagerte kraftig. Noe hun til den dag i dag fortsatt synes er tøft. Men hun angrer ikke på valget. 

- Jeg angrer ikke på valget. Jeg ville ha gjort akkurat det samme om igjen, uansett hvilken reaksjon jeg ville fått. Men reaksjonen jeg fikk på dette valget var ganske tøff og jeg så den ikke komme. Hvert fall ikke at det ble så drøyt og personlig som det ble. Det stikker fortsatt i dag, mest fordi jeg ikke har fått en beklagelse, selv om jeg har møtt personen i etterkant. 

- Var ganske vanskelig uten Oddvar 

Det er ingen hemmelighet at både Stine og Oddvar Jenssen (32) raskt ble to seer-favoritter. Da Oddvar røk ut truet til og med «Farmen»-seere med å boikotte TV-programmet. Noe av grunnen til favorittstempelet kom kanskje av at mange begynte å spekulerte om hvorvidt Stine og Oddvar hadde utviklet en liten romanse inne på «Farmen»-gården.

Men da romanseryktene stod på som verst, bekreftet Stine til KK.no at hun fortsatt er singel. Likevel innrømmer hun at i tida som storbonde på «Farmen»-gården var savnet etter Oddvar stort. Særlig etter kveldens hendelse. 

- Jeg savnet han utrolig mye i den perioden her, det gjorde jeg. Det var ganske tøft at han måtte dra. Konkurransemessig var det lurt å få han ut, for jeg vet at det hadde vært vanskelig for meg å møte han i en eventuelt finaleuke. Men å stå i dette, når det går så inn på det personlige plan, var ganske vanskelig uten å ha Oddvar der, sier hun og legger til:  

- Heldigvis hadde jeg masse støtte i Laila og Linda, som er to fantastiske personer som hjalp meg gjennom det. 

- Jeg har vært ærlig hele veien 

Dette er ikke første gang Stine har valgt å si sin mening og ta egne valg inne på gården. Da det oppsto situasjoner med baktalelse og irritasjon tidligere i sesongen, tok hun affære og fikk de andre til å skvære opp for å skape god stemning.

- Som folk har sett har jeg vært en veldig ærlig person hele veien. Jeg sa ifra til Marius da han himla med øynene til Laila ganske tidlig. Og jeg tok dette valget her. Sånn sett har jeg vist meg som en sterk person på TV, sier hun og tilføyer: 

- Men akkurat denne hendelsen gikk veldig inn på meg og det var veldig tøft, så jeg var veldig sliten etter dette. 

- Har du noe kontakt med Simen eller noen av de andre i dag?

- Simen har jeg ikke kontakt med, heller ikke Marius. Ali snakker jeg derimot ofte med, han er en fantastisk fyr. Selv om han kanskje ikke skjønte valget jeg tok, klarte han å respektere meg og snakke til meg på en bra måte i etterkant. Laila og Linda har jeg også et godt forhold til, de reddet meg i denne perioden og støttet meg gjennom det tunge valget. 

KK.no informerer om at Stine Hartmann tidligere har jobbet i KK (Aller Media) og frilanser for Aller Medias publikasjoner. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer