Farmen

«Farmen»-Stine ble dumpet av forloveden dagen etter 30-årsdagen

- Livet mitt ble snudd på hodet.

«FARMEN»-STINE: Til KK.no forteller Stine Hartmann (30) om det tøffe året før hun ble kjent som «Farmen»-Stine. - Dagen etter 30-årsdagen i november i fjor, tok livet en brå vending. Forloveden min dumpet meg syv timer før vi skulle på kjærlighetsferie til New York. Foto: Alex Iversen/TV 2
«FARMEN»-STINE: Til KK.no forteller Stine Hartmann (30) om det tøffe året før hun ble kjent som «Farmen»-Stine. - Dagen etter 30-årsdagen i november i fjor, tok livet en brå vending. Forloveden min dumpet meg syv timer før vi skulle på kjærlighetsferie til New York. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ja, jeg kan vel trygt si at det har vært et ganske røft år, sier Stine Hartmann (30) til KK.no og smiler. 

For de som kjenner til Stine fra før – altså før hun entret gårdsbruket fra 1916 sammen med tretten andre deltakere og ikledde seg lett gjennomskinnelig ullundertøy og badet naken fra brygga, har hun vært kjent for å «jobbe på» i sosiale medier, særlig på Snapchat. Her har hun lagt ut treningsvideoer med pumpende musikk, som følgerne mest sannsynlig ser et par timer senere – når det er mer normalt å stå opp. Stine Hartmann har vært jenta med så mye energi at hun kunne drevet sitt eget kraftverk. Men det er ikke sånn hun framstår på TV?

- De som kjenner meg sier at jeg virker roligere og mer tilbakeholden på «Farmen» enn ellers. Det handler om omstendighetene, og litt hva man faktisk orker. Jeg hadde jo ikke musikk, for eksempel, og det var mindre mat enn jeg var vant til. I tillegg var jeg ganske sliten når jeg kom dit, jeg hadde opplevd mye tøft i tiden før, sier hun og forteller videre:

- Jeg hadde nyoppusset leilighet, jeg hadde jobb og jeg var nyforlovet. Livet var i grunn litt sånn jeg håpet på at det skulle være når jeg ble 30. Men dagen etter 30-årsdagen i november i fjor, tok livet en brå vending. Forloveden min dumpet meg syv timer før vi skulle på kjærlighetsferie til New York. Jeg følte at alt raste sammen.

LES OGSÅ: «Farmen»-Eilev (27): - Ja, jeg er singel

- Ikke jobb, ikke kjæreste, ikke leilighet - velkommen til 30-årene!

Åpenbart en sjokkbeskjed å få servert i en slags forsinket bursdagsgave. Og ja, Stine kan bekrefte at følelsene som dukket opp umiddelbart var i kategorien «sjokk og vantro».

- Ja, selvsagt fikk jeg sjokk! Og så ble jeg veldig sint. Jeg visste jo at vi hadde noen utfordringer, men ikke at vi var kommet til det punktet.

Etter den vonde beskjeden bestemte hun seg for å dra på ferie til New York likevel. Hun ville bare komme seg vekk.

- Jeg sendte sms til de nærmeste vennene mine samme natt, og spurte om en av dem kunne slenge seg med på turen. Det er jo ikke så lett på så kort varsel, men en kompis hev seg rundt og skaffet visum, og rakk det akkurat. Han ankom flyet som sistemann. Hadde det blitt filmet kunne det sett ut som en scene i en romantisk komedie, men det var jo så langt unna romantisk som det går an, sier hun og ler høyt av å tenke tilbake.

Fem dager i New York gikk med til å deppe og samtidig forsøke å gjøre hyggelige ting med kompisen. Tiden etter bruddet beskriver hun som hektisk og intens, og dessverre er det ofte sånn at dårlige nyheter har en tendens til å komme sammen i flokk. Som en skikkelig kjip jentegjeng.

Jeg husker jeg tenkte at nå er ingenting på stell. Ikke kjæreste, ikke jobb, ikke leilighet. Velkommen til 30-årene, liksom.
 

- Det ble nedbemanning på jobben, og pappa ble kreftsyk. Det var tøft. Jeg valgte å ta sluttpakke, være sammen med familien, for så å reise masse. Jeg husker jeg tenkte at nå er ingenting på stell. Ikke kjæreste, ikke jobb, ikke leilighet. Velkommen til 30-årene, liksom.

- «Farmen» ble på en måte en ny start

Hun bestemte seg for å reise. Komme seg ut – få noen nye perspektiver. Bruddet satt i kroppen. Følelsen av å ikke forstå hvorfor det ble som det ble.

- Jeg tok meg en skikkelig 6-ukers «yolo-ferie» til Mellom-Amerika. Også snudde jeg omtrent i døra da jeg kom hjem, og reiste ut som instruktør på flere treningsreiser. Da jeg omsider kom hjem fikk jeg vite at jeg var aktuell for «Farmen». Realiteten var at jeg omtrent ikke hadde rukket å bearbeide alt jeg hadde vært gjennom før jeg skulle på TV.

Til følgerne på sosiale medier og til venner og kjente, sa hun at hun tok en «digital detox» og logget seg av. Det var jo i grunn sant. Men at årsaken var at hun skulle bli reality-deltaker forble hemmelig, selv om det i etterkant er flere som hevder at de «skjønte» det.

- «Farmen» ble på en måte en ny start.

- Det å «komme inn i bobla», legge vekk klokke og mobil. Bare fokusere på de praktiske arbeidsoppgavene, det var veldig godt, faktisk.
Og plutselig kom følelsene opp. Vi hadde kvelder der inne hvor vi snakket om alt. Det er rart, men man blir veldig godt kjent med hverandre der inne.

- Jeg ser på meg selv som en Duracell-kanin 

Stine mener oppholdet gjorde godt. I dag er hun og eksen på talefot, hun er ikke sint lenger, og hun ser framover. Hun er fortsatt singel.

- Jeg kom inn på gården og var helstressa på livet. Kjente på at jeg var 30 år og lurte på hva som ville skje i livet mitt. Jeg som ser på meg selv som en Duracell-kanin opplever nå at jeg er roligere enn jeg trodde jeg var. Og lykkeligere! Også kjenner jeg at Ullern-jenta må være i nærheten av naturen. Jeg er helt frelst på det! Og jeg syns det er så bråkete i sentrum nå, jeg vil ha mer ro.

NY START: Til KK.no forteller Stine at «Farmen» ble en ny start.  Foto: Alex Iversen/TV 2
NY START: Til KK.no forteller Stine at «Farmen» ble en ny start. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer

- Hva med mobilbruk – endrer det seg også etter et opphold i gamle dager? 

- Nei, ikke helt. Jeg er tilbake på mobilkjøret. Men jeg lar meg ikke styre av klokka så mye som før, og er ikke så opptatt av å stå opp så tidlig som mulig. Jeg kjenner nok litt mer etter.

- Og nå som du er ute i det vanlige samfunnet igjen, har du fått noen nye preferanser når det gjelder menn? Er det viktigere at de er gode med øks, og flinke til å slakte dyr for eksempel?

- Nei, jeg er ganske åpen jeg, for mye forskjellig. Om han er yngre eller eldre enn meg spiller ingen rolle. Det viktigste er at han må holde ut med en sånn som meg, være sporty og livsglad, med en balanse i livet. Ja, takk til aktiv livsstil, men det er viktig å slappe av med vin og sjokolade også, sier hun. 

5 kjappe med Stine: 

Største savn under oppholdet: En varm dusj, deo og barberhøvel (vi prøvde å tenne på håret under armhulene. Det funka ikke)

Beste venn i huset: Sophie. Kul dame.

Første jeg gjorde når jeg kom ut: Barbere meg og sette på musikk.

Rareste opplevelse rett etter oppholdet: Klarte ikke å skru på mobilen, og syns fortsatt mat med chili er altfor sterkt.   

KK.no informerer om at Stine Hartmann tidligere har jobbet i KK (Aller Media). Eksen som omtales er informert om innholdet i saken og ønsker ikke å kommentere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer