Alkoholfri

Feirer ett år som edru

Hun er pop-prinsessa som festet hardt og mye. Nå er Lily Allen (35) ferdig med å ruse seg, og deler «før og etter»-bilder med fansen.

LYSERE FRAMTID: Popstjerna Lily Allen (35) har vært åpen om egne rusproblemer. Nå kan hun være stolt av et helt år uten en dråpe alkohol. Foto: NTB Scanpix
LYSERE FRAMTID: Popstjerna Lily Allen (35) har vært åpen om egne rusproblemer. Nå kan hun være stolt av et helt år uten en dråpe alkohol. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den britiske popyndlingen Lily Allen (35) er ikke bare kjent for å være en frittalende artist, hun deler også raust fra eget liv i sosiale medier, til glede for blant andre 1.2 millioner følgere på Instagram.

At hun engasjerer er ikke overraskende. Lily framstår som langt mindre polert i sosiale medier enn mange andre "stjernekolleger". Psykiske problemer, skuffende dater, eller grå hår grunnet korona-situasjonen, Lily ser ingen grunn til å skjule sannheten. Og slik har det i grunnen vært siden London-jenta slo igjennom som artist med plata Alright, Still i 2006. I pressen har hun blitt portrettert som en frittalende, tildels breikjefta jente som aldri takker nei til en fest.

Ga ut bok

I 2018 ga hun ut selvbiografien My Thoughts Exactly der hun delte åpent om eget rusmisbruk, sitt problematiske forhold til pressen og flere angivelige overgrep begått av plateselskap-pamper.

Når det gjelder forholdet til alkohol har Lily tidligere uttalt at hun egentlig ikke har vært så interessert i å drikke. Det var dop som var hennes greie.

- Drikkingen var mer et supplement til dopet jeg tok, fortalte Lily til magasinet GQ i forbindelse med bokutgivelsen.

FESTLØVE: Her fra Glastonbury-festivalen i 2007. I dag har Lily Allen (35) kuttet ut alkoholen til fordel for en sunnere livsstil. Foto: NTB Scanpix
FESTLØVE: Her fra Glastonbury-festivalen i 2007. I dag har Lily Allen (35) kuttet ut alkoholen til fordel for en sunnere livsstil. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etterhvert fikk hun bukt med dop-bruken, giftet seg med entreprenøren Sam Cooper og fikk to barn, Marnie (2011) og Ethel (2013). Alkoholforbruket forble likevel høyt, og fungerte som en form for selvmedisinering når ekteskapet etter hvert gikk i oppløsning, forteller hun til magasinet. Særlig toppet det seg under turneringen med albumet Sheezus i 2014.

Innså at hun hadde et problem

- Jeg hadde sluttet med dop, men kunne drikke en flaske vodka om dagen. Det var det jeg fant ut at jeg hadde et reelt alkoholproblem, forteller Lily som deretter trappet drastisk ned.

Sist ut er imidlertid en glad-nyhet som får fansen til å juble. Lily delte nylig nyheten om at hun nå ikke har rørt alkohol i det hele tatt på et helt år, og at hun er takknemlig for både helse og lykkefølelse.

De første tre bildene viser Lily fornøyd og i storform på stranden på Capri, mens det fjerde og siste bildet viser et bilde fra noen år tilbake fra en tur på byen, for å vise hvor stor forskjell det er på før og nå. Over 150.000 "likes" fire tusen kommentarer gratulerer henne med hva hun har klart.

Forlovet?

At livet smiler er det liten tvil om. Lily er ikke bare edru og i bedre form fysisk og psykisk enn på mange år, hun er også kjæreste med Stranger Things-skuespiller David Harbour (45), som også har vært åpen om tidligere rusmisbruk.

SMASHING: Paret stråler på den røde løperen i januar i år. Nå ryktes det om forlovelse. Foto: NTB Scanpix
SMASHING: Paret stråler på den røde løperen i januar i år. Nå ryktes det om forlovelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå spekuleres det i hvorvidt om hvorvidt paret kommer har forlovet seg (Lily har en smashing diamantring på ringfingeren som hun ikke har kommentert, selv om den glimrer med sitt nærvær på bildene fra Capri) og hvorvidt paret kommer til å gifte seg i nær framtid.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer