Dronning Sonja

Ferske bilder av kongefamilien - fotografert av internasjonalt anerkjent norsk fotograf

Se som jubilantene stråler!

Publisert
Sist oppdatert

Denne uken feirer kongeparet 25 år på tronen, og som seg hør og bør har jubilantene latt seg fotografere til ære for folket. 

Det er fotograf Jørgen Gomnæs (34), en internasjonalt anerkjent fotograf med base i Oslo og Paris, som står bak årets bilder, skriver Kongehuset.no: «Arbeidene hans er å se i publikasjoner som blant annet New York Times, Harper’s Bazaar og Elle. Utvalgte verker er stilt ut på gallerier i både inn- og utland.»

Kongeparet stråler side om side med sønnen kronprins Haakon (42) og svigerdatter kronprinsesse Mette-Marit (42) på det ene bildet, mens kongen, kronprinsen og prinsesse Ingrid Alexandra (som fyller 12 år 21. januar) står majestetisk oppstilt på et av de andre bildene.

Haakon er nummer én i arverekken til den norske kongetronen, mens Ingrid Alexandra er nummer to etter sin far. LES OGSÅ: Slik forberedes hun på de rojale pliktene

Det er til sammen blitt publisert fem nye bilder - se de ferske fotografiene i bildeserien øverst i saken!

Kongehuset skriver videre:«Tradisjonen med kongelige portretter etter unionsoppløsningen strekker seg tilbake til Kong Haakon og Dronning Maud i 1905. På den tiden var bildene kongehusets ansikt utad og ble blant annet benyttet på frimerker og mynter. Siden den gang er det blitt tatt offisielle bilder med ujevne mellomrom og ved store anledninger. De offisielle gallabildene av kongeparet henger blant annet ved Norges ambassader og andre offentlige kontorer.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer