Millie Bobby Brown

Fikk høre at hun ikke ville klare seg som skuespiller

Nå returnerer hun i rollen som Enola Holmes i Netflix-suksessen med samme navn.

MILLIE BOBBY BROWN: Enola Holmes er bare en av flere hovedroller den unge skuespilleren kan sette på CV-en sin. FOTO: Netflix
MILLIE BOBBY BROWN: Enola Holmes er bare en av flere hovedroller den unge skuespilleren kan sette på CV-en sin. FOTO: Netflix Vis mer
Publisert

Millie Bobby Brown (18) tok verden med storm i rollen som Eleven i fantasy-suksessen «Stranger Things» i 2016. Da var hun var bare 12 år. Gradvis har hun utvidet repertoaret med flere store innspillinger.

Den unge briten gjorde seg bemerket i filmen om Enola Holmes, Sherlock Holmes lillesøster. Lillesøsteren er som sin storebror – utstyrt med en utsøkt evne til å løse mysterier.

Forfatterens tilnærming gir historien en sterk, kvinnelig hovedrolle som setter Sherlock (spilt av Henry Cavill) i skyggen av sin fryktløse søster.

Fikk høre at hun ikke vil klare seg som skuespiller

Med en allerede imponerende merittliste, er det kanskje ikke overraskende at Brown fikk høre fra en regissør at hun var «for moden for alderen» som tiåring.

«Å høre det var veldig tøft fordi jeg trodde modenhet var noe positivt. Å bli fortalt at det ikke var det, at jeg ikke ville klare meg i bransjen, det var sårende,» fortalte hun i et intervju tidligere i sommer.

Hun har likevel trosset regissøren og vist at modenheten ikke har stoppet henne fra å nå opp og fram som skuespiller.

Kanskje var det ikke tilfeldig at hun endte opp med rollen som Enola - en modig og veslevoksen detektiv, ikke ulik henne selv.

Returnerer som Enola

«Enola Holmes» ble sluppet globalt i 2020 og er basert på en roman av Nancy Springer. For alle som likte både spenningen og humoren den første filmen hadde å by på, har vi gode nyheter; Netflix lanserer oppfølgeren 4. november.

I den kommende filmen får vi se den unge detektiven følge brorens fotspor og begi seg ut på sitt første etterforskningsoppdrag.

MOR OG DATTER: Enola Holmes' mor, Eudora, spilles av den anerkjente briten Helena Bonham Carter. FOTO: Netflix
MOR OG DATTER: Enola Holmes' mor, Eudora, spilles av den anerkjente briten Helena Bonham Carter. FOTO: Netflix Vis mer

Brown ser på Holmes-filmene som de viktigste øyeblikkene i karrieren så langt, fordi det er noe hun har vært med på å utforme.

«Alderen og kjønnet mitt har aldri definert jobben, og alle på settet har virkelig respektert meg og lyttet. Det var et veldig fint miljø å være en del av,» fortalte hun i et intervju med Entertainment Weekly.

Har en massiv påvirkning

18-åringen har blitt en yndling på den røde løperen. Tidligere i år annonserte Louis Vouitton at hun er den nyeste ambassadøren for det franske luksusmerket.

Hun har dessuten blitt utnevnt som UNICEF-ambassadør, og er den yngste gjennom tidene. Med sin kjendisstatus har hun en massiv plattform som hun velger å bruke til å snakke om og å bevisstgjøre rundt barns rettigheter, trygghet og skolegang til et globalt publikum.

UNICEF-AMBASSADØR: Millie Bobby Brown har talt om barns rettigheter i FNs hovedkvarter i New York ved flere anledninger. FOTO: NTB
UNICEF-AMBASSADØR: Millie Bobby Brown har talt om barns rettigheter i FNs hovedkvarter i New York ved flere anledninger. FOTO: NTB Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer