Laura Dern

Fikk Oscar-statuett i bursdagsgave

Det ble en bursdag litt utenom det vanlige for Laura Dern.

BURSDAGSGAVE: Da Laura Dern kledde seg opp for årets Academy Awards, visste hun ikke at hun skulle få selveste Oscar-statuetten i bursdagsgave. FOTO: NTB Scanpix
BURSDAGSGAVE: Da Laura Dern kledde seg opp for årets Academy Awards, visste hun ikke at hun skulle få selveste Oscar-statuetten i bursdagsgave. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da Laura Dern (53) satt spent i i salen under årets Oscarutdeling og hørte nominasjonene bli lest opp, var det på hennes egen 53-årsdag.

«Big Little Lies»-stjernen var nominert for beste kvinnelige birolle for sin innsats i filmen «Marriage Story», og da Dern til slutt ble kalt opp som vinner av den prestisjetunge prisen, foran kandidater som Kathy Bates, Scarlett Johansson, Florence Pugh og Margot Robbie, ble det ifølge Dern den beste bursdagsgaven hun kunne fått.

«Jeg våknet akkurat opp fra en fantastisk drøm på bursdagen min, om at jeg hadde vunnet Oscar» skrev Dern på instagramkontoen sin like etter at seieren var et faktum.

Lynchestemning

Laura Dern fikk sitt gjennombrudd i filmen «Blue Velvet» av David Lynch i 1986, og gjorde siden stor suksess med Nicolas Cage i «Wild at Hart», også den av David Lynch.

Dern har siden vært å se i nyproduksjonen av «Twin Peaks», men gjorde seg spesielt bemerket som den travle og ikke spesielt barnekjære forretningskvinnen Renata Klein i i HBO-suksessen «Big Little Lies» i 2018. Serien utspiller seg for øvrig i vestkystbyen Monterey, bare noen timers kjøretur unna filmhovedstaden Hollywood, Los Angeles, som også er Lauras fødeby.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer