Laura Dern

Fikk Oscar-statuett i bursdagsgave

Det ble en bursdag litt utenom det vanlige for Laura Dern.

BURSDAGSGAVE: Da Laura Dern kledde seg opp for årets Academy Awards, visste hun ikke at hun skulle få selveste Oscar-statuetten i bursdagsgave. FOTO: NTB Scanpix
BURSDAGSGAVE: Da Laura Dern kledde seg opp for årets Academy Awards, visste hun ikke at hun skulle få selveste Oscar-statuetten i bursdagsgave. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da Laura Dern (53) satt spent i i salen under årets Oscarutdeling og hørte nominasjonene bli lest opp, var det på hennes egen 53-årsdag.

«Big Little Lies»-stjernen var nominert for beste kvinnelige birolle for sin innsats i filmen «Marriage Story», og da Dern til slutt ble kalt opp som vinner av den prestisjetunge prisen, foran kandidater som Kathy Bates, Scarlett Johansson, Florence Pugh og Margot Robbie, ble det ifølge Dern den beste bursdagsgaven hun kunne fått.

«Jeg våknet akkurat opp fra en fantastisk drøm på bursdagen min, om at jeg hadde vunnet Oscar» skrev Dern på instagramkontoen sin like etter at seieren var et faktum.

Lynchestemning

Laura Dern fikk sitt gjennombrudd i filmen «Blue Velvet» av David Lynch i 1986, og gjorde siden stor suksess med Nicolas Cage i «Wild at Hart», også den av David Lynch.

Dern har siden vært å se i nyproduksjonen av «Twin Peaks», men gjorde seg spesielt bemerket som den travle og ikke spesielt barnekjære forretningskvinnen Renata Klein i i HBO-suksessen «Big Little Lies» i 2018. Serien utspiller seg for øvrig i vestkystbyen Monterey, bare noen timers kjøretur unna filmhovedstaden Hollywood, Los Angeles, som også er Lauras fødeby.

Tårevåt mamma

Da Laura Dern mottok Oscarstatuetten 2020, var det hennes første, etterfulgt av to tidligere nominasjoner. Fra scenen takket hun barna Jaya og Ellery, og sine stebarn Charles og Harris – og kalte dem «the love stories in my life».

MORSKJÆRLIGHTET: Laura Dern får en klem av mamma etter å ha vunnet sin første Oscar. FOTO: NTB Scanpix
MORSKJÆRLIGHTET: Laura Dern får en klem av mamma etter å ha vunnet sin første Oscar. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

I salen satt en tårevåt mor, Diane Ladd, som selv er skuespiller. Da Laura og moren spilte sammen i filmen «Rambling Rose» i 1991 ble Laura nominert for beste kvinnelige hovedrolle og mamma Diane for beste kvinnelige birolle. En slik mor og datter-nominasjon hadde aldri før skjedd i Oscar-historien, og i et innlegg på Instagram etter årets utdeling takket Laura folkene på Armani for lånet av kjolene:

«Dere kledde meg opp da jeg dro med mamma til Oscarutdelingen for «Rambling Rose». Og i dag har dere kledd opp oss begge igjen, for en av de viktigste kveldene i vårt liv».

I årets takketale fortalte Dern med inderlighet hvor mye skuespillerforeldrene har betydd for henne.

– Jeg deler denne (prisen) med mine skuespillerhelter Diane Ladd og Bruce Dern.

Hun fortsatte:

– Dere kan sakene deres. Jeg er glad i dere. Tusen takk for denne gaven.

TAKK FOR LÅNET: Både Laura og mamma Diane Ladd var kledd opp av Armani i anledning datterens store kveld. FOTO: NTB Scanpix
TAKK FOR LÅNET: Både Laura og mamma Diane Ladd var kledd opp av Armani i anledning datterens store kveld. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Før Dern gikk av scenen holdt hun den gylne statuetten i været og sa:

– Dette er den beste bursdagsgaven jeg noen gang har fått. Jeg elsker dere. Jeg elsker vennene mine, dere løfter meg hver eneste dag.

På Oscar-nachspielet hadde Dern skiftet kjole, og valgte da å gå for gjenbruk. The Todayshow kunne på Instagram fortelle at Dern hadde på seg samme kjole som for 25 år siden.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer