Halloween

- Filmen gjorde at jeg i etterkant takket nei til alle forslag om Sirkus-billetter i frykt for å bli kidnappet og drept

Halloween er rett rundt hjørnet og her er våre favorittfilmer!

HALLOWEEN-FILMER: KK.no-redaksjonen gir deg sine favorittfilmer som er perfekte for Halloween.
HALLOWEEN-FILMER: KK.no-redaksjonen gir deg sine favorittfilmer som er perfekte for Halloween. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Slutten av oktober nærmer seg med stormskritt og det er nok en gang den tiden av året hvor vi feirer Halloween. Men hva er egentlig grunnen til at vi i Norge feirer den amerikanske tradisjonen? 

For selv om de fleste av oss forbinder Halloween med barn som går «knask eller knep» og fester hvor man kler seg ut som hekser, spøkelser, vampyrer, zombier og andre uhyggelige vesener, har det seg slik at røttene til feiringen strekker seg over 2000 år tilbake i tid. 

Men det er ikke sånn at alle orker å feire Halloween med utkledningsfester og «knask og knep», mange vil nok holde seg inne og krype under teppet med en deilig skål popcorn og se en film. Derfor har vi i KK.no-redaksjonen samlet våre favorittfilmer som passer perfekt til Halloween-helga. 

«The Blair Witch Project»:

Filmen fra 1999 – Jeg var 12 år og hadde fått streng beskjed av foreldrene mine om at denne filmen ikke var noe 12-åringer skulle se på. Men heldigvis for meg hadde jeg noen gode kompiser som på mirakuløst vis hadde klart å skaffe filmen på DVD (til tross for 15-årsgrense). En kveld samlet vi oss i kjellerstuen til han ene for å se på det vi hadde hørt var tidenes skrekkfilm – og gjett om vi fikk noia! Det var den første skrekkfilmen jeg så som var (delvis) filmer med håndholdt kamera og denne effekten fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på meg. I 17 år har jeg lurt på hva som egentlig skjedde med de tre filmstudentene som forsvant sporløst i Black Hills-skogene i Maryland. Nå får jeg kanskje svaret – for 28. oktober 2016 har «Blair Witch 2» premiere på norske kinoer!

«Hocus Pocus»: 

Siden jeg så Disney-filmen om heksene fra Salmen tilbake på 90-tallet har jeg vært hekta og dette har siden vært min faste Halloween-film. I filmen «Hocus Pocus» fra 1993 møter vi heksene Winifred (Bette Midler), Mary (Kathy Najimy) og Sarah (Sarah Jessica Parker som alle elsker i Sex og singelliv!) som kaster en spådom på lille Emily Binx for å få tilbake sin ungdom. Dagen er 31. oktober og året er 1693. Storebroren til Emily, Thackery, prøver alt han kan for å stoppe heksene, men blir forvandlet til en udødelig svart katt. Heksene blir senere blir brent på bålet og dør, men det er en måte for dem å gjenoppstå på: En jomfru må tenne stearinlyset (Black Flame Candle) i hytten deres. Og i 1993, 300 år senere, skjer dette. 

PS! Er du fan av Sarah Jessica Parker bør du absolutt se «Hocus Pocus». Dette er, etter min mening, en av det beste og kuleste rollene hun har hatt. 

«The Babadook»:

Fytti katta som jeg angrer på at jeg satt på denne! Det verste er at den ikke er så fryktelig skummel heller– det er 15-års grense liksom! Den er bare veldig creepy. Av en eller annen grunn føles det som om den hjemsøker meg fortsatt – coveret dukker liksom opp når jeg minst venter det, i aviser, på butikken osv. Grøss og gru! Den handler om en skummel barnebok som på mystisk vis dukker opp på barnerommet til 8 år gamle Sam: Historien om «The Babadook», en Dr. Hyde-aktig spøkelsesskikkelse i flosshatt og sort kappe. Etter hvert som moren leser boken for Sam, innser hun at dette slett ikke er en hyggelig barnebok, men en mørk og forstyrrende regle med skumle utbrettsbilder. Boka legges vekk, men det er for sent. Mister Babadook er vekket til live og vil inn i huset.

«It»: 

Jeg har forsøkt å anbefale skumle filmer før. Filmer jeg ble vettskremt av første gang jeg så den– og som ved annengangs gjennomsyn oppleves fullstendig banale, forutsigbare og omtrent like skumle som et Halloween-kostyme fra Nille. Med denne advarselen vil jeg likevel anbefale den todelte klovne-klassikeren «It» (1990) som i sin tid skremte livskiten ut av meg og mine klassekamerater, og som gjorde at jeg i etterkant takket nei til alle forslag om Sirkus Merano-billetter i frykt for å bli kidnappet og drept. Stikkord. Ond kraft. Ond klovn. Kul vennegjeng. Remake ventes på kino neste høst, (like greit å traumatisere nye generasjoner) – med kjekkasen Bill Skarsgård som den onde klovnen Pennywise, ifølge IMDB.

«It Follows»:

Denne er en av de bedre skrekkfilmene jeg har sett. Den er nytenkende og holder deg på pinebenken fra start til slutt. Handlingen er som følger: Etter at en date ender med sex, blir Jay fortalt at hun er smittet med en forbannelse som innebærer at et overnaturlig vesen kontinuerlig vil forfølge henne og forsøke å drepe henne. Den eneste måten å bli kvitt forbannelsen er ved å ha sex med en ny person, og på den måten gi den videre, men hvis det nye offeret blir drept er Jay nestemann. Vesenet kan ta form av en hvilken som helst person, og lar seg ikke stoppe, men siden det beveger seg i gangtempo er det likevel mulig å flykte. Ok, så høres det litt kleint ut, men jeg lover deg at du vil bli sittende igjen med en ekkel følelse av at noen følger etter deg.

Om du ikke har fått nok av denne lista kan vi også anbefale disse godbitene: 

  • Filmserien om Dr. Hannibal Lecter: «Hannibal», «Nattsvermeren» og «Hannibal Rising». 
  • Filmserien «Halloween».
  • «Skrik»
  • «The Omen»
  • «The Ring»
  • «Fritt Vilt»
  • «The Conjuring»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer