Halloween

- Filmen gjorde at jeg i etterkant takket nei til alle forslag om Sirkus-billetter i frykt for å bli kidnappet og drept

Halloween er rett rundt hjørnet og her er våre favorittfilmer!

HALLOWEEN-FILMER: KK.no-redaksjonen gir deg sine favorittfilmer som er perfekte for Halloween.
HALLOWEEN-FILMER: KK.no-redaksjonen gir deg sine favorittfilmer som er perfekte for Halloween. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Slutten av oktober nærmer seg med stormskritt og det er nok en gang den tiden av året hvor vi feirer Halloween. Men hva er egentlig grunnen til at vi i Norge feirer den amerikanske tradisjonen? 

For selv om de fleste av oss forbinder Halloween med barn som går «knask eller knep» og fester hvor man kler seg ut som hekser, spøkelser, vampyrer, zombier og andre uhyggelige vesener, har det seg slik at røttene til feiringen strekker seg over 2000 år tilbake i tid. 

Men det er ikke sånn at alle orker å feire Halloween med utkledningsfester og «knask og knep», mange vil nok holde seg inne og krype under teppet med en deilig skål popcorn og se en film. Derfor har vi i KK.no-redaksjonen samlet våre favorittfilmer som passer perfekt til Halloween-helga. 

«The Blair Witch Project»:

Filmen fra 1999 – Jeg var 12 år og hadde fått streng beskjed av foreldrene mine om at denne filmen ikke var noe 12-åringer skulle se på. Men heldigvis for meg hadde jeg noen gode kompiser som på mirakuløst vis hadde klart å skaffe filmen på DVD (til tross for 15-årsgrense). En kveld samlet vi oss i kjellerstuen til han ene for å se på det vi hadde hørt var tidenes skrekkfilm – og gjett om vi fikk noia! Det var den første skrekkfilmen jeg så som var (delvis) filmer med håndholdt kamera og denne effekten fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på meg. I 17 år har jeg lurt på hva som egentlig skjedde med de tre filmstudentene som forsvant sporløst i Black Hills-skogene i Maryland. Nå får jeg kanskje svaret – for 28. oktober 2016 har «Blair Witch 2» premiere på norske kinoer!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer