Pinlige replikker

Filmreplikkene som er så pinlige at de nesten ødela alt

Noen ganger kan så lite som et malplassert ord rive oss ut av handlingen. Her er replikkene som (nesten) greide å ødelegge hele filmen.

ORD BLIR FATTIGE: «Fifty Shades of Grey» er bare en av mange filmer med pinlige replikker som nesten greide å ødelegge hele moroa. FOTO: NTB
ORD BLIR FATTIGE: «Fifty Shades of Grey» er bare en av mange filmer med pinlige replikker som nesten greide å ødelegge hele moroa. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Troverdig dialog er selve varemerket på en god film. Jo da, en god skuespiller bærer filmen, men det hjelper lite om manus gir henne lite å spille på.

Undertegnede er neppe alene om å ha opplevd uforglemmelige pute-tv-øyeblikk. Faktisk er det mange filmer med en replikk eller to som nesten har ødelagt hele filmopplevelsen. Har du for eksempel fått med deg disse?

Notting Hill

Ingen tvil om at Julia Roberts er en god skuespiller, og «Notting Hill» med Hugh Grant er blitt en moderne klassiker. Men hva hjelper det når Julia i rollen som Hollywoodkjendisen som forelsker seg i en mann av folket, må levere setningen: «I am just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her»?

Bedre går det heldigvis når Hugh Grant utgir seg for å være journalist i det ultrabritiske nisjemagasinet Horse and Hound, og på pressekonferansen reiser seg blant seriøse journalister etter å ha fått Julias innpakkede kjærlighetserklæring, og sier: «The readers of Horse and Hound will be absolutely delighted!».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer