Pinlige replikker

Filmreplikkene som er så pinlige at de nesten ødela alt

Noen ganger kan så lite som et malplassert ord rive oss ut av handlingen. Her er replikkene som (nesten) greide å ødelegge hele filmen.

ORD BLIR FATTIGE: «Fifty Shades of Grey» er bare en av mange filmer med pinlige replikker som nesten greide å ødelegge hele moroa. FOTO: NTB
ORD BLIR FATTIGE: «Fifty Shades of Grey» er bare en av mange filmer med pinlige replikker som nesten greide å ødelegge hele moroa. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Troverdig dialog er selve varemerket på en god film. Jo da, en god skuespiller bærer filmen, men det hjelper lite om manus gir henne lite å spille på.

Undertegnede er neppe alene om å ha opplevd uforglemmelige pute-tv-øyeblikk. Faktisk er det mange filmer med en replikk eller to som nesten har ødelagt hele filmopplevelsen. Har du for eksempel fått med deg disse?

Notting Hill

Ingen tvil om at Julia Roberts er en god skuespiller, og «Notting Hill» med Hugh Grant er blitt en moderne klassiker. Men hva hjelper det når Julia i rollen som Hollywoodkjendisen som forelsker seg i en mann av folket, må levere setningen: «I am just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her»?

FOLKETS RØST: Julia Roberts i «Notting Hill», der hun avleverte sin udødelige replikk om å bli sett på som en helt vanlig dame. FOTO: Moviestore/REX/NTB
FOLKETS RØST: Julia Roberts i «Notting Hill», der hun avleverte sin udødelige replikk om å bli sett på som en helt vanlig dame. FOTO: Moviestore/REX/NTB Vis mer

Bedre går det heldigvis når Hugh Grant utgir seg for å være journalist i det ultrabritiske nisjemagasinet Horse and Hound, og på pressekonferansen reiser seg blant seriøse journalister etter å ha fått Julias innpakkede kjærlighetserklæring, og sier: «The readers of Horse and Hound will be absolutely delighted!».

Kingsman: The Secret Service

I spionkomedien «Kingsman: The Secrets Service», med blant annet Colin Firth og Samuel L. Jackson, er oppgaven ikke uventet å redde verden, men filmen har en replikk som mange mener ødelegger alt.

Vi skal til scenen der helten er på vei for å redde verden, og en fengslet svensk prinsesse som han har flørtet med, tilbyr ham ytterligere motivasjon med ordene:

«If you save the world we can do it in the asshole?».

EH! Hva i alle dager var det der? FOTO: Skjermdump Baaam.se
EH! Hva i alle dager var det der? FOTO: Skjermdump Baaam.se Vis mer

Replikken delte raskt fanskaren i to, og regissør Matthew Vaughn møtte kritikken slik: «Noen forbaskede feminister anklager meg for å være kvinnehater».

Til Entertainment Weekly utdypet han beskyldningene om misogyni: «Det kunne ikke vært fjernere fra sannheten. Det er en feiring av kvinner, og kvinnen som får makt på en merkelig måte i hodet mitt. Det vil helt sikkert vil skape store diskusjoner igjen. Det er ment å være ironisk og crazy».

James Bond – A view to a kill

KK har tidligere skrevet om de legendariske James Bond-navnene. Mus I Fleng, for å nevne ett. Men pikante navn er ikke det eneste ved James Bond som er oppsiktsvekkende. Replikkene i agent-serien er så legendariske at de sett med dagens øyne stort sett alle er upassende.

ALLTID BEREDT: Roger Moore i en av mange senge-scener som James Bond. FOTO: Moviestore/REX/NTB
ALLTID BEREDT: Roger Moore i en av mange senge-scener som James Bond. FOTO: Moviestore/REX/NTB Vis mer

Som når James more møter kvinnen med det velklingende navnet Jenny Flex ute på ridetur, og observant utbryter:

Bond: Well my dear, I take it you spend quite a lot of time in the saddle.

Jenny Flex: Yes, I love an early morning ride.

Bond: Well, I'm an early riser myself.

Harry Potter og Ildbegeret

Harry Potter er et stykke filmhistorie, og den mest ihuga fansen kan replikkene utenatt. Hvert fall de som ikke har boikottet trollmannsuniverset etter J. K Rowlings uttalelser om transpersoner.

Men følgende replikk er ikke nødvendigvis en av filmenes stolteste øyeblikk. Vi skal til øyeblikket der Harry og gjengen er på verdenscupen i rumpeldunk, og kommer inn i det som fra utsiden ser ut som et vanlig tremannstelt, men som inni rommer en større enebolig, hvorpå Harry utbryter:

«I love magic!».

Og vi som var så godt inne i det magiske universet. Takk for den!

ELSKELIG TROLLMANN: Danielle Radcliffe i et ørlite feilskjær, i en eller plettfri vandel som som trollmannen Harry Potter. FOTO: Skjermdump Baaam.se
ELSKELIG TROLLMANN: Danielle Radcliffe i et ørlite feilskjær, i en eller plettfri vandel som som trollmannen Harry Potter. FOTO: Skjermdump Baaam.se Vis mer

The Great Gatsby

Noen ganger kan et uttrykk bli brukt så ofte at man ikke orker å høre det en eneste gang til. Slik var det i filmen mange hadde enorme forventninger til, nemlig «The Great Gatsby», med selveste Leonardo DiCaprio i hovedrollen.

Her hadde man en prisvinnende roman, som siden hadde blitt en suksessfilm, og som nå skulle bli en enda større suksessfilm. Baz Luhrmann hadde fra før laget megasuksessen «Moulin Rouge«, og nå skulle han bestrø F. Scott Fitzgeralds roman med gullstøv.

OLD SPORT: Alle gode ting er 55? Ikke når det kommer til å gjenta seg selv. Her er Leonardo DiCaprio på premieren av «The Great Gatsby» i 2013. FOTO: AFP/Don Emmert/NTB
OLD SPORT: Alle gode ting er 55? Ikke når det kommer til å gjenta seg selv. Her er Leonardo DiCaprio på premieren av «The Great Gatsby» i 2013. FOTO: AFP/Don Emmert/NTB Vis mer

Vel, det er nok flere enn undertegnede som fikk nok av å høre uttrykket «old sport», om det var sagt av Leonardo DiCaprio aldri så mye.

Googler man hvor mange ganger uttrykket ble brukt i filmen, er svaret 55, og bare fire av gangene var det noen andre enn Leo som sa det. Puh!

Fifty Shades of Grey

Erotikk og humor nevnes ikke så ofte i samme åndedrag, med mindre det er snakk om tidligere nevnte James Bond. Utilsiktet komisk ble det likevel i den erotiske filmen «Fifty Shades of Grey», da Jamie Dornan, som spiller Christian Grey, måtte levere følgende replikk: «I don't make love. I fuck … hard».

HARDT? Du sier ikke det. Ja, nå ble vi imponert. FOTO: Skjermdump Baaam.se
HARDT? Du sier ikke det. Ja, nå ble vi imponert. FOTO: Skjermdump Baaam.se Vis mer

Det store spørsmålet er hvordan Dornan greide å holde seg alvorlig mens han sa det. Godt jobba!

Twilight: Breaking Dawn – Part 2

Noen ganger er en replikk så dårlig at den blir morsom. Slik mener mange at det var i «Twilight: Breaking Dawn – Part 2» da Bella blir svært sint på Jacob for å ha gitt datteren hennes kjælenavnet Nessie, inspirert av Loch Ness-monsteret. Vi lar bildene tale for seg selv:

Å, SÅ SKUMMEL! Humor og latter var nok ikke helt tilsiktet i denne scenen. Hvert fall ikke av uttrykkene å bedømme. FOTO: Skjermdump Baaam.se
Å, SÅ SKUMMEL! Humor og latter var nok ikke helt tilsiktet i denne scenen. Hvert fall ikke av uttrykkene å bedømme. FOTO: Skjermdump Baaam.se Vis mer

Dis

Fra hjemligere forhold er den gamle klassikeren «Dis» av Aune Sand spekket med pinlige replikker, men ingen kan få æren av å være den som virkelig ødela filmen. Likevel, den må nevnes, scenen når Aune og Siv Stubsveen kjører motorsykkel inn i en tunnel, og voicen sier: «Synne følte seg sterkt tiltrukket av tunneler». Eller denne: «Måkene lettet og fløy utover vannet – som om de skjønte at vi ville være alene».

Men så har aldri Aune Sand vært redd for oppmerksomhet, verken positiv eller negativ. Her fra «Allsang på grensen» i 2018.

ALLSANG PÅ GRENSEN: Aune Sand i fri dressur under TV2-programmet «Allsang på Grensen» i 2018. FOTO: NTB
ALLSANG PÅ GRENSEN: Aune Sand i fri dressur under TV2-programmet «Allsang på Grensen» i 2018. FOTO: NTB Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer