Finske Krista (36) måtte lære seg norsk for rollen som etterforsker i HBO-serien «Beforeigners»

- Jeg har fått Nicolai til å hjelpe meg med uttalen, sier Krista Kosonen til KK.

PARTNERE: I HBO-serien «Beforeigners» har finske Krista Kosonen vært nødt til å lære seg norsk. Her med motspiller Nicolai Cleve Broch. FOTO: Agnete Brun for HBO
PARTNERE: I HBO-serien «Beforeigners» har finske Krista Kosonen vært nødt til å lære seg norsk. Her med motspiller Nicolai Cleve Broch. FOTO: Agnete Brun for HBO Vis mer
Publisert

21. august har «Beforeigners» premiere på strømmetjenesten HBO, og er den aller første norske orignialproduksjonen fra HBO Europe. Manusforfatterne er det norske ekteparet Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, som tidligere har gjort suksess med TV-serien «Lilyhammer».

I hovedrollene finner vi norske Nicolai Cleve Broch (43) og finske Krista Kosonen (36).

Kort fortalt handler «Beforeigners» om såkalte fremtidsvandrere som kommer fra tre forskjellige tidsepoker: steinalderen, vikingtiden og 1800-tallet - til nåtid. Handlingen i serien er lagt til Norge.

«Et ukjent fenomen begynner å inntreffe verden over. Kraftige lysglimt viser seg i havet, og mennesker fra fortiden ankommer vår tid. De er fra tre ulike tidsperioder: steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall. Ingen forstår hvordan dette er mulig, og menneskene fra fortiden, kalt "beforeigners", har heller ingen minner om hendelsene. Noen år senere blir Alfhildr, en kvinne fra vikingtiden, teamet opp med den utbrente politietterforskeren Lars Haaland som et ledd i politidirektoratets integrasjonsprogram. Når de etterforsker drapet på en ukjent kvinne med steinaldertatoveringer, gjør de uventede funn.».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer