Farmen kjendis

Flere tok til tårene

- Det var vondt å se hvor sterkt han reagerte på valget.

FARMEN KJENDIS: Da Emilie Nereng skulle velge førstekjempe, falt valget på Cato. Foto: TV 2
FARMEN KJENDIS: Da Emilie Nereng skulle velge førstekjempe, falt valget på Cato. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Farmen kjendis er inne i uke fire, og storbonde Emilie Nereng valgte Cato Zahl Pedersen (65) til førstekjempe. Hun begrunnet valget med at han er en veldig stor konkurrent inn mot en finaleuke, og at hun rett og slett hadde kommet nærmere de andre deltakerne.

Flere av deltakerne tok til tårene da Emilie kunngjorde sitt valg.

Under onsdagens episode er det en følelsesladd Cato som uttaler seg etter førstekjempevalget. Han forteller at han har gjort alt han kan for å bidra til å få ukesoppdraget i mål.

- Jeg har jobbet hardt for å være utenfor faresonen. Du er sliten, sier han.

FØRSTEKJEMPE: Deltakere reagerer etter et kontroversielt førstekjempevalg på «Farmen kjendis». Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Knyttet et sterkt bånd

Mange reagerte på dette valget. Sondre Mulongo Nystrøm ble veldig overrasket.

- Slik man kan se i den siste Farmen-episoden, var jeg dessverre ikke så glad for at Cato ble valgt som førstekjempe. Mye av grunnen til min sterke reaksjon var fordi jeg har knyttet et sterkt bånd til Cato gjennom hardt arbeid, og mye prat om idrett. Vi har ledd mye sammen, og fått mye hodebry takket være siloen. Valget ble også en sjokkpåminnelse om at vi er i en konkurranse hvor det er vinn eller forsvinn, forklarer Sondre.

REAGERTE: Sondre var en av dem som reagerte sterkest på førstekjempe-valget inne på gården. Foto: Anton Soggiu/TV 2
REAGERTE: Sondre var en av dem som reagerte sterkest på førstekjempe-valget inne på gården. Foto: Anton Soggiu/TV 2 Vis mer

Selv om Sondre ikke var glad for Emilies valg der og da, forteller han at han ikke har noe imot det.

- Det er logisk og godt begrunnet, og jeg støtter henne i det valget hun har tatt.

Sondre synes det er en uting at folk reagerer på Emilies valg ved å sende henne krasse, nærmest trakasserende meldinger fordi de er uenige i valget hennes.

- Dette er ikke greit. Folk må tenke seg litt nøyere om og være klar over at episodene de får se er veldig klippet ned, noe som fører til at ting kan bli tatt ut av kontekst, og at man ikke får se hele sannheten. Emilie er ei knallbra kvinne og storbonde, og det håper jeg resten av Norge ser også, avslutter han.

Fått en del reaksjoner

Etter at valget ble vist på tv, har det kokt i kommentarfeltet til Emilie Nereng på Instagram.

«Skam deg for at du valgte Cato, virkelig skam deg. Latterligste unnskyldningen jeg har hørt i hele mitt liv. Håper du skjemmes» er det en som skriver.

«Jeg fikk vondt av å se dagens episode der du velger den mest rause og den beste bidragsyteren til førstekjempe. Ikke kjekt å se på. Cato trenger hverken medlidenhet eller forskjellsbehandling grunnet sitt handikap. Men uansett funksjonsevne er han uten tvil den beste bidragsyteren på gården» skriver en annen.

Vi har tatt kontakt med Emilie, og spurt henne hvordan det var å se valget på tv nå i ettertid:

- Jeg synes det var vondt å se hvor sterkt han reagerte på valget, og det var veldig tøft å se det på tv. Vi hadde alle en del indre følelser som vi ikke uttrykte til hverandre på Farmengården. Hadde jeg hatt innsikten jeg nå ser gjennom intervjuene, hadde jeg nok nedprioritert konkurranseaspektet, sier Emilie til KK om situasjonen.

- Det virket som at flere av de andre deltakerne ble litt overrasket og lei seg over at Cato ble valgt – hvordan var det?

- Alle ble preget av Catos reaksjon, meg selv inkludert. Men valget var nok ikke like overraskende på alle som det kan fremstå på tv. Som storbonde må man ta en kjempevanskelig valg, og det er helt vanlig å lufte tanker og strategier med flere i gruppen.

Emilie sier at hun og Cato snakket sammen på telefonen onsdag da det gikk på tv - da var tonen mellom dem god.

- Dette la vi fra oss ganske fort. Men det var godt å snakke med ham i går etter å ha sett mer av reaksjonen hans, og ting han deler i intervjuene.

- Lei meg

Til Dagbladet sier Cato følgende om reaksjonen på førstekjempevalget:

- Tårene kommer fort hos meg i følelsesmessige situasjoner. Selv om det handler om norske utøvere som taper eller vinner - det er de samme tårene. Jeg føler jeg får anerkjennelse for at jeg er meg selv, er arbeidsom - og at jeg prøver så godt jeg kan. Jeg var selvfølgelig lei meg for å bli valgt når jeg var én av dem som sto på.

Han er ikke bitter på valget, sier han til Dagbladet.

- Jeg respekterer hennes valg, og tar det som en mann. No hard feelings.

- Gleden av å være utmattet

Cato har snakket med KK tidligere, og han fortalte at han trivdes godt på gården, og at han, som odelsgutt, fikk lov til å leve det samme livet som bestefaren hans gjorde 100 år tilbake i tid.

- De ukene fikk vi gleden av å være utmattet. Tenk på de som drev gård før i tiden – de holdt på slik hele året, de hadde liten mat hele tiden. Mens vi dukker ned i det i noen uker, og syter og klager, sa han.

Cato var et arbeidsjern på gården, og ikke like «på» som mange av de andre på den sosiale delen. Han ble sittende en del på siden og høre på.

- Alle har sine roller der inne, og jeg trenger ikke å være den som kommer med de beste kommentarene rundt matbordet. Jeg var der for å oppleve gårdsdrift – i tillegg til å bli kjent med de andre. Og vi hadde mange fine samtaler.

Støtteerklæringene renner inn til Cato, og mange uttrykker hvor urettferdig de mener at valget var.

«Gjorde vondt lengst innerst i hjerterota å se dagens episode. For et helt utrolig flott menneske du er og for et nydelig forbilde. Verden er heldig som har deg! Heier på deg og håper å se deg tilbake på gården. Om ikke så har årets sesong mistet en seer» var det en som skrev.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet