Dating

- Folk lurer på om Solveig er så hyggelig som hun fremstår

Solveig Kloppen og Tuva Fellman tilbrakte fire intense uker i Sør-Afrika sammen.

DATING: Solveig Kloppen og Tuva Fellman er programledere for sjekke-TVserien Love IRL på Discovery+. Serien har premiere til høsten. FOTO: Warner Bros. Discovery
DATING: Solveig Kloppen og Tuva Fellman er programledere for sjekke-TVserien Love IRL på Discovery+. Serien har premiere til høsten. FOTO: Warner Bros. Discovery Vis mer
Publisert

Til høsten har datingprogrammet Love IRL premiere på Discovery+, og programlederne for det ferske datingprogrammet er superduoen Solveig Kloppen (51) og Tuva Fellman (35).

KK møtte Tuva i forbindelse med kanalens høstlansering, som gleder seg til å vise frem hva hun og makkeren har jobbet med i vinter.

Datingserien er spilt inn over fire uker i Sør-Afrika, og ifølge 35-åringen er det «helt vanlige folk» som vi får se om finner kjærligheten foran kamera.

- Det krever stort mot å utlevere seg sånn på TV-skjermen, forteller Tuva til KK.

Selv kamerafolka gråt

Det finnes utallige datingprogrammer på TV, men ettbarnsmoren mener at akkurat Love IRL skiller seg ut fra andre serier vi tidligere har sett.

- Det vi viser frem på TV denne høsten er helt ekte situasjoner. Faktisk så ekte at også kamerafolka gråt, forklarer hun.

Tuva hevder at gjengen de har plukket ut som deltakere skiller seg veldig tydelig ut fra alle de andre klassiske datingprogram-deltakere. Dessuten er hun også overbevist om at tid skiller dette programmet fra andre.

- Deltakerne har tiden til å bli ordentlig kjent.

Dette er noe hun har tenkt mye på i etterkant av innspillingen også. Det å gi mulighet til å gi noe mer enn bare et førsteinntrykk.

- Ofte kan man ikke bare si: «nei, nå var jeg teit! Det er egentlig ikke sånn jeg er. Kan vi starte på nytt? Spise middag én gang til?». Det å få mulighet til å gi et andreinntrykk, og få sjansen til å bli ordentlig kjent. Kjenne etter om det kan være noe her.

Lar seg påvirke av førsteinntrykket

Tuva synes at man ofte er altfor rask til å gå til en konklusjon om den man dater eller er interessert i å date.

- Det tenker jeg at er et helt tydelig skille fra andre datingserier. Og så er det det klassiske med at ingen stemmes ut. Det er ingen som må dra hjem. Det synes jeg er veldig fint. Det er noen fine grunnpilarer i programmet som jeg liker veldig godt, forteller hun videre.

- Men har virkelig alt bare vært en dans på roser under innspillingen?

GODE VENNER: Programlederduoen Solveig og Tuva tilbrakte fire uker sammen i Sør-Afrika i vinter, for å hjelpe single med å finne kjærligheten. Selv er de lykkelige på hver sin kant. FOTO: Warner Bros. Discovery
GODE VENNER: Programlederduoen Solveig og Tuva tilbrakte fire uker sammen i Sør-Afrika i vinter, for å hjelpe single med å finne kjærligheten. Selv er de lykkelige på hver sin kant. FOTO: Warner Bros. Discovery Vis mer

- Det har på ekte vært helt fantastisk, men selvfølgelig, det har unektelig vært krevende. Vi har vært i vanskelige situasjoner. Det er jo en grunn til at folk synes dating er vanskelig, nettopp fordi at det jo er veldig vanskelig.

Tuva, som snart skal gifte seg med forloveden Ronny Brede Aase (35), sier til KK at det å jobbe som programleder for datingprogrammet også har vært veldig utviklende for henne selv personlig.

- Jeg har hatt fine opplevelser, men også sett mennesker på en ny måter. Det å sitte ved siden av mennesker som virkelig går inn for å gi alt for å finne kjærligheten, det er helt utrolig, sier hun tydelig rørt.

- Hva har du lært underveis?

- Det er så klisjé å si, men du må stole på den du er. Du må stole på at du er bra nok. Man kan gå inn i en situasjon og det er mange folk, og det er lett å bli usikker, det er lett å smelle opp til noe man ikke er. Da må man bare si til seg selv at; «jeg er bra nok!» Og så ser jeg at det faktisk er sånn det er. Det stemte, du er bra nok! Det er søren meg vakkert! sier hun entusiastisk.

En barndomsdrøm

Det er første gang Solveig Kloppen og Tuva Fellman er programledere sammen, og for sistnevnte har det vært en barndomsdrøm å få jobbe med den folkekjære 51-åringen.

- Folk lurer på om hun er så hyggelig som hun fremstår, og det er hun virkelig! sier Tuva og smiler.

- Hun er så varm og til stede i hver eneste situasjon. Det å se henne jobbe, hvordan hun holder roen i situasjonen når det koker, det har vært et privilegium.

EN BARNDOMSDRØM: For Tuva Fellman har det vært et privilegium å få mulighet til å jobbe med programleder Solveig Kloppen. FOTO: Stian Lysberg Solum / NTB
EN BARNDOMSDRØM: For Tuva Fellman har det vært et privilegium å få mulighet til å jobbe med programleder Solveig Kloppen. FOTO: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Tuva trekker paralleller tilbake til det hun tok med seg av lærdom fra Love IRL-innspillingen.

- Det kommer tilbake til det med å være seg selv og å akseptere seg selv. Stole på at du er bra nok som du er!

Solveig Kloppen var ikke til stede under kanalens høstlansering.

Love IRL har premiere på Discovery+ og TVNorge til høsten.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer