Sommerhytta 2022

- Folk skilles på grunn av oppussing, men det har gjort oss sterkere!

Sara og Ibrahim gikk seirende ut av Sommerhytta.

SOMMERHYTTA 2022: Det var ekteparet Sara og Ibrahim som stakk av med seieren. FOTO: Espen Solli / TV 2
SOMMERHYTTA 2022: Det var ekteparet Sara og Ibrahim som stakk av med seieren. FOTO: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne våren og sommeren har fire unge kjærestepar kjempet om å vinne hytten de selv har bygget opp og utformet, i det populære TV 2-programmet Sommerhytta.

Årets sesong ble spilt inn ved idylliske Nes Strandhager på Romerike.

Det er de fire kjæresteparene Daria Klovholt (27) og Marius Holst (28), Lise Sakariassen (28) og Lars Jørgensen (28), Sara Meyer Boudaya (28) og Ibrahim Mahnin (30), og Lina Langerud Heikkilä (31) og Eldan Naftaly Nysveen (33) som har kjempet mot hverandre i 10 uker.

- Disse 10 ukene har vært veldig fine, og det er på en måte en epoke i livet. Jeg er stolt av alt vi har fått til, og at vi fortsatt er sammen, forteller Marius Holst til kamera i den nest siste episoden.

FERSKESTE PARET: Daria Klovholt og Marius Holst under finalen. FOTO: TV 2
FERSKESTE PARET: Daria Klovholt og Marius Holst under finalen. FOTO: TV 2 Vis mer

Han og kjæresten Daria var det ferskeste paret på Sommerhytta, og møttes gjennom datingappen Tinder. De har vært sammen i rundt to år.

Fått sterkere bånd

Også Lina og Eldan, som ble sammen etter en «one night stand» for 12 år siden, har vært gjennom opp- og nedturer underveis i konkurransen.

- Jeg hadde ikke i mine villeste fantasier tenkt at vi kunne klare det her sammen! sa en emosjonell Eldan til kamera.

Kjæresteparet Lise og Lars, som tidlig i konkurransen måtte bryte som følge av dødsfall i nær familie, var svært emosjonelle under finaledagene, og ga uttrykk for at de var stolte av egeninnsatsen.

IMPONERTE: Lise Sakariassen og Lars Jørgensen var stolt over egeninnsatsen de hadde lagt ned på Sommerhytta. FOTO: TV 2
IMPONERTE: Lise Sakariassen og Lars Jørgensen var stolt over egeninnsatsen de hadde lagt ned på Sommerhytta. FOTO: TV 2 Vis mer

En tydelig stolt Ibrahim fortalte seerne at de intense 10 ukene har satt dype spor i han og kona Sara.

- Folk skilles på grunn av oppussing, men det har bare gjort oss sterkere. Det har forsterket båndet vårt, sa han rørt.

Tett kamp om gullhammerne

Før de to siste episodene var det Daria og Marius som lå nederst på gullhammer-listen med én gullhammer, og konkurrerte mot de andre parene som hadde tre hver.

På siste og avgjørende eksamensquiz, der parene skulle vise hvem som hadde lært mest under deltakelsen, var det Sara og Ibrahim som gikk av med seieren. De ble dermed én gullhammer rikere på tampen av finaledagen.

- Ibrahim har virkelig vært en supermann den siste tiden! sa Sara stolt om ektemannen. Paret giftet seg i 2019, etter å ha møtt hverandre under studietiden.

Som alltid er det fire avgjørende gullhammere som skal deles ut under finalen, og den første eksperten ut var TV-ikonet Finn Schjøll. Han ga sin gullhammer til Eldan og Lina.

FØRSTE EKSPERT-GULLHAMMER: Lina Langerud Heikkilä og Eldan Naftaly Nysveen stakk av med den aller første finalegullhammeren fra ekspert Finn Schjøll. FOTO: TV 2
FØRSTE EKSPERT-GULLHAMMER: Lina Langerud Heikkilä og Eldan Naftaly Nysveen stakk av med den aller første finalegullhammeren fra ekspert Finn Schjøll. FOTO: TV 2 Vis mer

Interiørekspert Aina Sollie Steen ga sin gullhammer til ekteparet Sara og Ibrahim, mens snekker Lars Fossum ga sin til Lina og Eldan.

Dermed var det de to sistnevnte parene det sto mellom, med fem gullhammere hver, i den avgjørende gullhammerutdelingen - nemlig naboenes stemme.

Tok tid før de innså at de hadde vunnet

Da programleder Guri tok frem den gule lappen, som indikerte at det var Sara og Ibrahim som til slutt vant sin egensnekrede hytte, tok det noen sekunder for det gikk opp for paret at det var nettopp de som hadde vunnet konkurransen med hele seks gullhammere.

I SJOKK: Det tok lang tid før Sara Meyer Boudaya og Ibrahim Mahnin innså at det var de som hadde stukket av med førsteplassen i Sommerhytta - og dermed sin helt egen hytte. FOTO: TV 2
I SJOKK: Det tok lang tid før Sara Meyer Boudaya og Ibrahim Mahnin innså at det var de som hadde stukket av med førsteplassen i Sommerhytta - og dermed sin helt egen hytte. FOTO: TV 2 Vis mer

TIl KK forteller Sara på vegne av seg og ektemannen at de er lykkelige over å ha vunnet sin egen hytte.

- Det er en ubeskrivelig følelse! Her sitter vi med en egen hytte, som vi i tillegg har fikset selv, det er jo helt sykt!

KK har også snakket med Lina og Eldan, som kom på andreplass, og til tross for at de er skuffa og lei seg over ikke å ha vunnet drømmehytta de har lagt ned så mange arbeidstimer i, unner de likevel konkurrentene seieren.

- Vi er veldig glade på Sara og Ibrahims vegne. Er det noen andre vi virkelig unner en hytte, er det alle de andre deltagerene vi var der med. Vi ønsker alle alt godt, og håper at vi alle kan få muligheten til å eie hver vår hytte en vakker dag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer