Sigrid Bonde Tusvik

- Folk vil drepe meg

Komiker Sigrid Bonde Tusvik opplever daglig hets og sjikanering.

SIGRID BONDE TUSVIK: Komiker Sigrid Bonde Tusvik åpner opp om hets i Tone Damlis podkast «Råning med Tone». Her fotografert under markeringen mot frifinnelsen av den voldtektstiltalte medieprofilen Gaute Drevdal i februar. FOTO: Terje Pedersen / NTB
SIGRID BONDE TUSVIK: Komiker Sigrid Bonde Tusvik åpner opp om hets i Tone Damlis podkast «Råning med Tone». Her fotografert under markeringen mot frifinnelsen av den voldtektstiltalte medieprofilen Gaute Drevdal i februar. FOTO: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I podkasten «Råning med Tone» utgitt hos Podimo, er det komiker Sigrid Bonde Tusvik (42) som er med artist Tone Damli (33) på kjøretur.

Tobarnsmødrene finner kjemien raskt, og Sigrid åpner blant annet opp om at hun daglig mottar hets av ukjente mennesker i innboksen - fordi hun er frittalende og har sterke meninger som mange ikke deler med henne.

- Jeg er blitt kalt mye. Folk vil drepe meg. Jeg har fått mange drapstrusler, og senest i går. Noen klarer ikke helt å gi seg, sier hun i podkasten og leter etter gårsdagens melding som hun leser opp høyt for Tone, som kjører bil.

- Han sender jeg bare tommel opp til tilbake. Det er en rar kommunikasjon. Han er så irritert over at jeg finnes. Men dette er ikke det verste. Dette har holdt på over mange år. Siden 2017.

FERSK PODKAST: Artist Tone Damli er programleder i podkasten «Råning med Tone», der hun tar med seg en kjent gjest på kjøretur. Sammen deler de historier og åpner opp om nye, ukjente sider ved seg selv. FOTO: Podimo
FERSK PODKAST: Artist Tone Damli er programleder i podkasten «Råning med Tone», der hun tar med seg en kjent gjest på kjøretur. Sammen deler de historier og åpner opp om nye, ukjente sider ved seg selv. FOTO: Podimo Vis mer

- Du finner kanskje litt humor i det også? spør Tone råner-gjesten.

- Nei, egentlig ikke. Jeg synes det er litt ubehagelig faktisk, og jeg har aldri gjort det selv. Jeg blir ofte redd og engstelig, forklarer hun.

Det er særlig etter kronikker hun har skrevet om for eksempel abort eller om flyktninger, at de negative meldingene hagler inn på sosiale medier.

Barna ble drapstruet

På spørsmål fra Tone om hun tror at kvinner opplever mer kritikk enn menn, svarer Sigrid et rungende «ja».

- Det får vi jo, fordi vi jåler oss til. Vi kler på oss mer utfordrende klær. Vi prøver å være pene, og da ser folk mye mer på deg enn om du hadde vært en dresskledd mann!

TUSVIK OG TØNNE: Podkasten feirer 10 år i år. I Tone Damlis ferske råne-podkast åpner Sigrid Bonde Tusvik om drapstrusler, reality og samarbeidet med makker Lisa Tønne. FOTO: Astrid Waller.
TUSVIK OG TØNNE: Podkasten feirer 10 år i år. I Tone Damlis ferske råne-podkast åpner Sigrid Bonde Tusvik om drapstrusler, reality og samarbeidet med makker Lisa Tønne. FOTO: Astrid Waller. Vis mer

I 2021 ble Sigrid Bonde Tusvik og podkast-makker Lisa Tønne kåret av KK til«Årets stemme» for duoens evne til å ta opp alvorlige og tabubelagte temaer i podkasten «Tusvik & Tønne».

I intervjuet med KK, i forindelse med prisutdelingen, åpnet Sigrid opp om drapstruslene, og at også barna henne blir drapstruet.

– Jeg merker at jeg demper meg nå når jeg skriver kronikker. Det koster så mye når folk blir så sinte. Og særlig når de truer med å drepe barna mine. Man blir truet til taushet og det henger ved deg hele tiden, for de som er sinte på deg, legger ikke det bak seg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer