Selena Gomez

- Følte skam over operasjonsarret mitt

Artist Selena Gomez gjorde alt for å skjule det.

SELENA GOMEZ: Etter å ha slitt med skam som følge av et operasjonsarr, har artisten Selena Gomez endelig turt å vise dem frem for offentligheten. FOTO: NTB
SELENA GOMEZ: Etter å ha slitt med skam som følge av et operasjonsarr, har artisten Selena Gomez endelig turt å vise dem frem for offentligheten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

For tre år siden åpnet den populære artisten Selena Gomez (28) for aller første gang opp om at hun hadde vært nødt til å gjennomgå en nyretransplantasjon, etter å ha blitt diagnostisert med den autoimmune sykdommen lupus.

Nå viser hun stolt frem operasjonsarret sitt på Instagram - men 28-åringen erkjenner at det tok henne lang tid å bli komfortabel med arret, og å vise det frem for offentligheten.

«Jeg husker at det var vanskelig for meg å vise frem arret. Jeg ønsket ikke at det skulle være synlig på bilder, så jeg gikk kledd i antrekk som skjulte det. Men nå mer enn noensinne, føler jeg meg selvsikker nok med tanke på hvem jeg er og hva jeg har gått gjennom - og jeg er stolt av det. (...) Alle kropper er vakre». skriver Selena på Instagram.

Til teksten har hun lagt ut et bilde av seg selv i en lyseblå badedrakt, og operasjonsarret på innsiden av høyre lår er godt synlig.

Fikk nyre av venninnen

Det var skuespiller-venninnen Francia Almendárez (32), bedre kjent som Francia Raisa, som ga Gomez nyren sin. I et intervju med UsaToday, publisert høsten 2017, fortalte Selena opp om den tøffe tiden før operasjonen.

Hun syntes det var vanskelig å spørre familiemedlemmer om å få en nyre av dem. Men så meldte den fire år eldre venninnen seg frivillig - og etter nøye testing viste det seg at hun var den perfekte match.

- Jeg ville ikke spørre en eneste av mine nærmeste, men så meldte hun seg frivillig. Og bare tanken på at hun i det hele tatt var en match, er jo helt utrolig. Det skal jo egentlig ikke gå an, sa hun i UsaToday-intervjuet.

Har fått nesten 13 millioner likes

I kommentarfeltet til innlegget renner det inn med godord til Selena, etter at hun publiserte bildet av arret. I skrivende stund har bildet fått i underkant av 13 millioner likes.

Betegnelser som «du er sterk og modig», «takk for at du deler» og «jeg er stolt av deg» går igjen i kommentarfeltet.

Det er ingen tvil om at Selena Gomez har stor påvirkningskraft, og at det at hun deler operasjonsarret sitt - og noe som for veldig mange andre også er tabu og sårbart - er med på å bryte ned stigma.

STØTTE: Friends-stjernen Jenniger Aniston er blant dem som har uttrykt støtte til Selena Gomez etter at hun la ut bildet av operasjonsarret sitt på Instagram i september 2020. FOTO: NTB
STØTTE: Friends-stjernen Jenniger Aniston er blant dem som har uttrykt støtte til Selena Gomez etter at hun la ut bildet av operasjonsarret sitt på Instagram i september 2020. FOTO: NTB Vis mer

Ifølge nettstedet Brandwatch var It ain't me-stjernen i august 2020 verdens femte mest populære Instagram-bruker, med hele 195 millioner følgere.

På toppen ligger fotballspiller Cristiano Ronaldo med 238 millioner følgere. Artist Ariana Grande er på andreplass med 203 millioner følgere. Skuespiller Dwayne ‘The Rock’ Johnson er på tredjeplass med 199 millioner følgere, mens reality-stjernen Kylie Jenner ligger rett foran Selena Gomez med 196 millioner følgere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer