Følte skyld overfor sønnen etter dramatisk hjemmefødsel

Skuespiller Lake Bell fikk høre at sønnen kanskje aldri kunne gå.

SKYLDFØLELSE: Den amerikanske skuespilleren Lake Bell har gjennomgått to hjemmefødsler - den siste ble av det svært dramatiske slaget. FOTO: NTB Scanpix
SKYLDFØLELSE: Den amerikanske skuespilleren Lake Bell har gjennomgått to hjemmefødsler - den siste ble av det svært dramatiske slaget. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Høsten 2014 og våren 2017 opplevde den amerikanske skuespilleren Lake Bell (40) to mirakler, da datteren Nova (5) og sønnen Ozgood (2) kom til verden.

Bell, kjent fra de romantiske komediene It's Complicated (2009), No Strings Attached (2011) og «I Do... Until I Don't» (2017), ønsket hjemmefødsler begge gangen. I 2014 fødte hun datteren hjemme i leiligheten i Brooklyn, New York, mens hun høsten 2017 fødte sønnen hjemme i Los Angeles.

I podkasten Armchair Expert, som hostes av «Bless This Mess»-kollega Dax Shepard (44), åpner hun opp om hjemmefødslene som ikke gikk helt etter planen.

- Jeg følte meg veldig mektig etter den erfaringen

Da datteren Nova kom til verden ble hun født med navelstrengen rundt halsen, og det tok tid før den nybakte moren hørte datterens første åndedrag.

- Den var surret rundt nakken hennes, og det var veldig skummelt. Hun lå på brystet mitt og hun pustet ikke. Jordmoren ga henne tre livreddende pust mens hun lå på brystet mitt og mannen min var også der. Hun kom til live, og vi så det. Jeg følte meg veldig mektig etter den erfaringen.

Lake Bell har lagt ut familiebilde på Instagram:

Lake Bell er gift med kjendistatovør Scott Campbell (42), som hun møtte da han spilte seg selv i serien «How to Make It in America» i 2011. De giftet seg i 2013.

Men da sønnen Ozgood kom til verden våren 2017 ble hjemmefødselen (om mulig) mer dramatisk. Gutten i magen var nesten 5 kilo da fødselen fant sted, og i likhet med søsteren ble også han født med navelstrengen rundt halsen.

- Han kom ikke til liv, og nå handlet det virkelig om liv eller død. Barnet ditt ligger der og hele rommet prøver å gjenopplive ham, men de klarer det ikke. Ambulansepersonellet var på vei, og han var fremdeles ikke kommet til liv. Denne personen som du ikke en gang kjenner.

Ettersom den lille gutten fremdeles var knyttet til mamma Lake gjennom navlestrengen fikk han på denne måten oksygentilførsel.

Kollapset som følge av den dramatiske fødselen

Navlestrengen ble etter hvert klippet over, og de la en oksygenmaske over det lille ansiktet hans. Da jordmor fortalte Lake Bell at han var i livet, kollapset hun som følge av den dramatiske situasjonen hun hadde vært i.

- Han ble på sykehuset i elleve dager. Han hadde vært uten oksygen lenge enn de fire minuttene som er assosiert med det å være okey... Vi ble fortalt at han kunne ha pådratt seg cerebral parese, eller at han aldri kunne gå eller snakke. Det var vår realitet..

MOR OG SØNN: Lake Bell med sønnen Ozgood, som kom til verden våren 2017. FOTO: NTB Scanpix
MOR OG SØNN: Lake Bell med sønnen Ozgood, som kom til verden våren 2017. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Men heldigvis for Lake Bell, ektemannen Scott og storesøster Nova kom lille Ozgood seg raskt til hektene igjen - og ifølge mamma Lake begynte han å gå allerede da han var ni måneder gammel.

Hun erkjenner likevel at hun i lang tid slet med skyldfølelse fordi hun ønsket at fødslene skulle foregå hjemme. Terapi ble en god hjelp for å få henne til å takle skyldfølelsen.

- Det var jeg som insisterte på å ha hjemmefødsel. Men jeg har jobbet meg gjennom dette i ettertid. Man kan legge skylden på jordmoren, man kan legge skylden på seg selv, men til syvende og sist så er det resultatet som har noe å si.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer