Hertuginne Kate:

Forbereder seg på dronningrollen

Den fremtidige dronningen har ikke ligget på latsiden den siste tiden.

GODT FORBEREDT: Hertuginne Kate har tatt på seg flere kongelige plikter den siste tiden. Foto: NTB
GODT FORBEREDT: Hertuginne Kate har tatt på seg flere kongelige plikter den siste tiden. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Den britiske kongefamilien er trolig godt fornøyd med hertuginne Kate (39) om dagen. Den kommende dronningen har nemlig tatt på seg flere kongelige plikter den siste tiden, ifølge People. Det skyldes flere ting.

– Den britiske kongefamilien har fått betydelig færre arbeidende representanter de siste årene. Prins Andrew (61) er borte på grunn av sine skandaløse bånd til Epstein, prins Harry (37) og hertuginne Meghan (40) reiste til USA – og prins Philip er død, forteller Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Bedre likt enn Charles

Nå er altså Kate i gang med å forberede seg til rollen som Storbritannias dronning med prins William (39) ved sin side. Paret arver tronen etter prins Charles (73), prins Williams far og dronning Elizabeths (99) sønn.

– Dronningen er 95 år, og det sier seg selv at hun ikke lever evig. Den dagen hun er borte, blir Kate og William landets kronprinspar. Og naturligvis er alt dette en del av den såkalte dronningskolen. Den eldre generasjon lærer opp de yngre, og etter hvert blir mer og mer selvstendige og overtar flere og flere oppgaver, sier Vagle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer