The Parent Trap:

Foreldrefellen-skuespillerne 20 år senere

Dette gjør de i dag!

HOVEDROLLENE: Natasha Richardson, Lindsay Lohan og Dennis Quaid spilte hovedrollene i «Foreldrefellen» fra 1998. Foto: Scanpix
HOVEDROLLENE: Natasha Richardson, Lindsay Lohan og Dennis Quaid spilte hovedrollene i «Foreldrefellen» fra 1998. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

24. desember 1998 kom en ny versjon av «Foreldrefellen» ut, også kjent som «The Parent Trap». Den første filmen kom nemlig i 1961, men 37 år senere kapret Lindsay Lohan (32) hovedrollen i 1998-versjonen.

LES OGSÅ: Sjekk den første traileren til den stjernespekkede filmen om Manson-mordene

LINDSAY LOHAN

Siden filmen kom ut har hovedrolleinnehaver Lindsay Lohan kapret flere store roller i filmer. Deriblant populære «Mean Girls» og «Freaky Friday». I begge filmene fikk Lohan vist frem sangtalentet sitt. Hun signerte en platekontrakt med Casablanca Records og i 2004 ga hun ut sitt første album.

2004: Lindsay Lohan. Foto: Scanpix
2004: Lindsay Lohan. Foto: Scanpix Vis mer

Alt lå til rette for en strålende karriere for skuespilleren. Lohan har faktisk havnet i flere bilulykker, både i 2004, 2005 og 2006. I 2007 ble hjemmet hennes i California ranet av «The Bling Ring».

Hun har også blitt arrestert ved flere anledninger. Året 2007 ble spesielt trøblete for Lohan. I mai det året ble hun tatt kjørende av politiet mens hun var ruset på kokain og hadde kokain i bilen. Et par måneder senere ble hun nok en gang tatt mens hun kjørte i beruset tilstand. Denne gangen kjørte hun også med et førerkort som ikke lenger var gyldig.

LES OGSÅ: Slik ser barnestjernene ut i dag

2007: Lindsay Lohan arresteres. Foto: Scanpix
2007: Lindsay Lohan arresteres. Foto: Scanpix Vis mer

I årene som følger etter 2007 må Lohan møte opp i retten ved flere anledninger. Etter flere lovbrudd ender dommeren opp med å sette en kausjonssum i 2010 på 100 000 amerikanske dollar. Det tilsvarer 852 754 norske kroner i dag.

På samme tid får Lohan festet en enhet rundt ankelen som skal overvåke alkoholinntaket hennes. Hun blir beordret å holde seg unna dop og alkohol, og blir testet for dette tilfeldig hver uke. Dette var betingelsen for at hun skulle få kausjon. Ikke lenge etter skal også dette skape problemer, og i juli 2010 blir Lohan dømt til 90 dager fengsel for å ikke ha møtt opp på hennes «alcohol education classes».

2019: Lindsay Lohan. Foto: Scanpix
2019: Lindsay Lohan. Foto: Scanpix Vis mer

En måned etter på møter hun opp i fengselet, men blir bare værende der i et par uker ettersom det er fullt i fengselet og fordi det ikke var noe voldelig ved dommen hennes.

Etter å ha strøket på nok en dopingtest i september, drar Lohan på rehabilitering samme måned. I februar 2011 blir hun beskyldt for å ha stjålet et kjede til 2500 amerikanske dollar (21 315 norske kroner). I april får hun 120 dager i fengsel og 480 timer samfunnsarbeid etter at dommeren finner henne skyldig i å ha brutt loven under prøvetiden hennes i 2007.

LES OGSÅ: Disse filmene kommer i 2019

2005: Lindsay Lohan. Foto: Scanpix
2005: Lindsay Lohan. Foto: Scanpix Vis mer

Nok en gang er det fullt i fengselet i Los Angeles, og Lohan blir løslatt i mai 2011. Resten av soningen blir i form av husarrest. Nok en gang blir prøvetiden for Lohan trøblete da hun ikke gjennomfører samfunnsarbeidet hun ble pålagt. Hun blir arrestert, men betaler løslatelse på 100 000 dollar.

Etter det blir skuespillerne beskyldt for flere hendelser, men det ligger svært lite bevis blant disse anklagene.

I 2016 åpner hun «The Lohan Nightclub» i Athen i Hellas. To år senere åpner hun to «Lohan Beach Houses» på Kykladene - også i Hellas. 8. januar 2019 var Lindsay Lohan gjest på talkshowet til Jimmy Fallon. Her kunne hun fortelle om hennes nye prosjekt: en tv-serie sammen med MTV. Hun avslører også at hun har kjøpt seg en øy! Se klippet her:

Vis mer Vis mer

DENNIS QUAID

Lindsay Lohan, som alene spilte tvillingene «Hallie» og «Annie», hadde skuespillerstjernen Dennis Quaid (64) som far i filmen. Quaid har hatt roller i kjente filmer som «Innerspace», «The Rookie» og «The Day After Tomorrow».

1999: Dennis Quaid. Foto: Scanpix
1999: Dennis Quaid. Foto: Scanpix Vis mer
2018: Dennis Quaid. Foto: Scanpix
2018: Dennis Quaid. Foto: Scanpix Vis mer

Under innspillingen av Foreldrefellen var Quaid gift med skuespiller Meg Ryan (57). Ekteskapet tok slutt i 2001. Før det var han gift med P.J. Soles (68) fra 1978 til 1983. I 2004 giftet han seg på nytt, denne gangen med Kimberly Quaid (48). Forholdet tok slutt i 2018 da paret bestemte seg for å skilles.

I år er han aktuell med filmen «The Intruder». Se klipp under.

LES OGSÅ: Nytt bilde av Reese Witherspoon og familien får verden til å måpe!

Vis mer Vis mer

NATASHA RICHARDSON

Natasha Richardson spilte karakteren «Elizabeth James» i filmen fra 1998. En suksessfull kvinne som designet brudekjoler.

Etter Foreldrefellen så vi Richardson i filmer som «Maid in Manhattan» og «Wild Child». Rollen som «Mrs Kingsley» i sistnevnte film skulle vise seg å bli hennes siste rolle.

I 2009 drar hun på ferie sammen med ektemannen Liam Neeson (66) og deres to sønner. På Mont Tremblant Resort skal Richardson lære seg å stå på ski. Under en av leksjonene faller hun og skader hodet. Hun blir flydd til sykehuset Lenox Hill hvor hun to dager senere dør av skadene.

19. mars 2009 blir lysene på Broadway senket til ære for skuespilleren.

Natasha Richardson. Foto: Scanpix
Natasha Richardson. Foto: Scanpix Vis mer
Natasha Richardson og Liam Neeson giftet seg i 1994. Foto: Scanpix
Natasha Richardson og Liam Neeson giftet seg i 1994. Foto: Scanpix Vis mer

RONNIE STEVENS

I filmen møter vi også bestefaren til tvillingene. Han bor i London sammen med «Elizabeth» og «Annie». Han er den første som forstår at «Annie» som har kommet tilbake fra sommerleir egentlig ikke er «Annie».

Ronnie Stevens, mannen bak karakteren «Bestefar», gikk bort i 2006. Foreldrefellen ble den siste filmen han spilte i. Før det kunne du se han i en rekke tv-serier. Deriblant «May to December» og «A.J. Wentworth, BA».

LES OGSÅ: «The Notebook» blir musikal!

ELAINE HENDRIX

Karakterene «Annie» og «Hallie» planlegger fort at de skal føre foreldrene sine sammen igjen. Men det skal vise seg å ikke bli så lett. Faren deres, spilt av Dennis Quaid, forlover seg nemlig med karakteren «Meredith Blake», spilte av Elaine Hendrix (48).

LES OGSÅ: 15 år etter premieren: Slik ser «Lost»-stjernene ut i dag

1998: Lindsay Lohan og Elaine Hendrix. Foto: Scanpix
1998: Lindsay Lohan og Elaine Hendrix. Foto: Scanpix Vis mer
2016: Elaine Hendrix. Foto: Scanpix
2016: Elaine Hendrix. Foto: Scanpix Vis mer

Siden Foreldrefellen har Hendrix spilt i filmer som «Inspector Gadget 2» og «Beverly Hills Chihuahua 2», men karrieren har ikke skutt til værs. Nå ser det derimot ut som om hun har mange planer for det kommende året.

Imdb står det nemlig at hun holder på å filme inn to filmer, «Sorta Supportive» og «Dally & Spanky». I tillegg står det listet opp flere roller i både tv-serier og tv-filmer.

LISA ANN WALTER & SIMON KUNZ

I filmen oppstår det ikke bare kjærlighet mellom «Elizabeth» og «Nick» (spoiler!), men også mellom butleren til «Annie» og familien, «Martin», og «Chessy», som jobber hjemme hos Hallie.

Tidlig i filmen blir vi introdusert for en spesiell type håndhilsing mellom «Annie» og «Martin». Etter at filmen kom ut var det mange rundt om i verden som øvde mye for å lære seg denne.

LES OGSÅ: #10yearchallenge: Stjernene deler 10 år gamle bilder av seg selv

Lisa Ann Walter utviklet et nært vennskap med Elaine Hendrix under innspillingen. Nå svirrer ryktene rundt en ny film de begge visstnok skal spille i. Nylig stilte de opp i et intervju hvor de mimret 20 år tilbake i tid. Se klippet under.

Simon Kunz har siden 1998 vært en del av mange filmer og tv-serier. I år er han å se i tv-serien «Traitors» i rollen som «Herbert Quick».

Vis mer Vis mer

VENDELA KIRSEBOM

Man kan ikke skrive om «Foreldrefellen» uten å nevne rollen til Vendela Kirsebom (52). «Elizabeth James», «Annie» og «Hallies» mor, jobber som brudekjoledesigner i London. En scene i filmen foregår i hennes studio hvor det blir tatt bilder av en modell i hennes design.

Hvem er modellen? Vendela Kirsebom! Se klippet under.

LES OGSÅ: Nå kommer det en ny versjon av Roald Dahls «Heksene»!

Vis mer Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer