John Legend og Chrissy Teigen:

- Foreldrerollen har gjort at min kjærlighet overfor Chrissy er blitt mer solid på grunn av utfordringene vi har vært nødt til å møte sammen

John Legend forteller KK at han elsker livet som småbarnspappa.

JOHN LEGEND OG CHRISSY TEIGEN: Til KK forteller John Legend at han og kona drømmer om å gi datteren Luna (1) søsken. Denne uken besøker han Oslo. Foto: NTB Scanpix
JOHN LEGEND OG CHRISSY TEIGEN: Til KK forteller John Legend at han og kona drømmer om å gi datteren Luna (1) søsken. Denne uken besøker han Oslo. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

27. september står den amerikanske artisten John Legend (38) på scenen i Oslo Spektrum, hvor han skal gi den norske fansen et forrykende show med sin karakteristiske fløyelsmyke stemme. Det var nettopp i Norge han for aller første gang havnet på førsteplass med debutalbumet «Get Lifted» i 2004.

I en epost til KK forteller den populære artisten at dette har gjort noe med hans forhold til Norge.

STOLTE FORELDRE: John Legend og Chrissy Teigen ble foreldre til lille Luna i april 2016. Foto: NTB Scanpix
STOLTE FORELDRE: John Legend og Chrissy Teigen ble foreldre til lille Luna i april 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Norge ga meg min aller første #1-album i min karriere. Jeg har per dags dato aldri hatt en førsteplass på albumlistene i USA, og det har for øvrig vært en sjeldenhet i resten av verden. Så jeg kommer alltid til å minnes Norge og deres kjærlighet til «Get Lifted» med varme. Jeg er så utrolig takknemlig for støtten og varmen jeg har fått av mine norske fans i så mange år, sier han ydmykt.

Men det er ikke bare dette som gjør at Norge har en spesiell plass i hjertet til John Legend. Hans svigerfar Ron Teigen Sr. har nemlig norske aner. Til KK forteller Legend at han og kona Chrissy Teigen (31) håper at de en dag får tid til å lære den norske kulturen bedre å kjenne.

- Chrissys far er halvt norsk og halvt tysk. Hennes mor er thai. Mr. Teigen vokste opp i et område i Washington med mange norsk-amerikanere, og føler definitivt en sterk tilknytning til sin norske arv. Chrissy har vært i Norge med meg før, og vi håper at vi kan lære mer om hennes norske arv i fremtiden. Kanskje vi kan finne ut av hvilken by hennes slektninger er fra, og reise dit på besøk.

Dessverre får ikke John Legend selskap av kona Chrissy og datteren Luna (1) under norgesbesøket.

- Chrissy må være hjemme i Los Angeles en stund i forbindelse med Lip Sync Battle-jobbing og arbeid med kokeboken. Jeg elsker når de er med meg på jobb, så jeg kommer definitivt til å savne dem mens jeg er i Norge. Norge er jo et vakkert skandinavisk land, og har et fantastisk samfunn som jeg føler at amerikanerne har mye å lære av, sier han videre.

LES OGSÅ: Derfor digger vi Chrissy Teigen!

Drømmer om å utvide familien

John Legend og Chrissy Teigen ble foreldre til lille Luna Simone Stephens i april i fjor, og til KK forteller «All Of Me»-sangeren at foreldrerollen har forandret ham som person.

- Å bli far har gitt meg nye perspektiver og forandret måten jeg prioriterer på. Det får deg til å innse hvor viktig familielivet er. Det gjør at jeg er blitt mer selektiv når det kommer til hvilke prosjekter jeg takker ja til. Jeg ønsker å være hjemme med familien min så mye som mulig, og jeg ønsker ikke å kaste bort arbeidstiden min på noe som ikke er viktig eller produktivt.

Den stolte ettbarnsfaren forklarer videre at han elsker å se datteren vokse opp, og sier at han ser nye milepæler hver eneste uke.

- Det er så vakkert å se både meg selv og Chrissy i datteren vår. Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg får være med på å forme henne som person. Forhåpentligvis blir hun intelligent og snill, omtenksom og en god leder. Foreldrerollen har gjort at min kjærlighet overfor Chrissy er blitt sterkere og mer solid på grunn av utfordringene vi har vært nødt til å møte sammen. Det har gjort oss sterkere og at vi har kommet nærmere hverandre, sier han ærlig.

FAMILIEIDYLL: John Legend skryter kona Chrissy opp i skyene når det kommer til hvordan hun har taklet morsrollen. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEIDYLL: John Legend skryter kona Chrissy opp i skyene når det kommer til hvordan hun har taklet morsrollen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han skryter kona Chrissy opp i skyene når det kommer til hvordan hun har taklet morsrollen.

- Chrissy er en fantastisk mor. Hun gjør mange ting riktig, og én av de tingene hun gjør, som jeg selv ikke er så veldig flink til, er å få Luna til å le. Chrissy er veldig leken og eventyrlysten. Hun kommer til å gi Luna en fantastisk oppvekst!

- Drømmer dere om å gi Luna søsken?

- Ja, vi håper å få ett eller to - eller kanskje tre - barn til. Men vi får se hva fremtiden bringer!

LES OGSÅ: Stjel stilen til Chrissy Teigen

Mister ofte stemmen etter konsertene

Denne samtalen skulle egentlig ha blitt gjort over telefonen, men ettersom John Legend har en tendens til å miste stemmen etter at han har holdt konserter måtte vi altså kommunisere med artisten via epost.

- Jeg elsker å stå på scenen og elsker energien jeg får fra publikum, og er utrolig heldig som får lov til å gjøre det hver kveld. Men det kjipeste er hvordan det sliter på stemmen min. Noen ganger har jeg lagt så mye lidenskap igjen på scenen under konserten at jeg rett og slett ikke kan snakke etterpå. Stemmebåndet mitt trenger all hvile den kan få. Det er ganske rart egentlig, å gå gjennom en hel dag uten å snakke til noen.

Han forklarer videre at det nok er det mest positive med at Chrissy og Luna ikke er med ham på turneen for øyeblikket.

- Da går «kan-ikke-snakke»-delen mye bedre enn om de hadde vært med. Men vi FaceTimer og tekster hver dag, selv om jeg jo savner å være sammen med dem fysisk. Det er derfor jeg flyr dem til Europa hver gang de har mulighet til det.

LES OGSÅ: Chrissy Teigen raser mot sladreblad som sprer falske rykter om ekteskapet

Heter egentlig ikke John Legend

Til tross for at han for lengst har fått legendestatus, og dermed matcher sitt karakteristiske etternavn til fingerspissene, ble faktisk ikke 38-åringen døpt John Legend da han kom til verden i Springfield, Ohio, på slutten av 70-tallet. Han heter nemlig John Roger Stephens.

- Fortell oss om historien bak Legend-navnet!

- Da jeg jobbet i studio med Kanye West begynte en av våre felles venner å kalle meg «The Legend». Han heter J. Ivy og er en poet og ordkunstner fra Chicago. Jeg tror han begynte å kalle meg det fordi stemmen min ga han assosiasjoner til soul-artister vi hørte på da vi vokste opp, og jeg har en gammel sjel i meg. Kanye og noen av våre andre venner og samarbeidspartnere begynte å kalle meg John Legend, forklarer han.

SJARMØR: I slutten av september står John Legend på scenen i Oslo Spektrum. Dette bildet er fra «Darkness and Light»-turneen. Foto: Tim McWilliams / Live Nation
SJARMØR: I slutten av september står John Legend på scenen i Oslo Spektrum. Dette bildet er fra «Darkness and Light»-turneen. Foto: Tim McWilliams / Live Nation Vis mer

Til å begynne med var det bare et kallenavn og han lo det litt bort. Men så begynte det plutselig å bli en del av ham.

- Flere folk i bransjen begynte å kalle meg det, og til slutt kjente flere og flere meg som John Legend. Etter hvert måtte jeg ta stilling til om jeg ville bruke det som artistnavnet mitt. Jeg vet at det var relativt freidig av meg, og at jeg la press på meg selv med tanke på det at jeg jo måtte leve opp til navnet. Hva om karrieren min floppet? Litt av en legende da, liksom! Men jeg følte at navnet fikk meg til å skille meg ut i mengden og jeg nektet å la redselen for å ikke lykkes stoppe meg i jakten på å nå drømmene mine. Så, jeg valgte John Legend som artistnavnet mitt, og har brukt de siste 15 årene på å leve opp til navnet, avslører han.

Og det er vel ikke til å stikke under en stol at han har klart nettopp det. Han har gitt ut fem soloalbum og har også gjort suksess med filmmusikk til fjorårets Oscar-suksess «La La Land» (som han også hadde en liten rolle i) og TV-serien «Underground» (her var han både på produsentsiden og hadde en liten rolle) med låta «In America».

John Legend lover oss at du skal få lov til å synge med til gamle sanger som «Ordinary People» og «No Other Love» under konserten i Spektrum.

- Jeg digger når publikum synger med på sangene mine, og elsker å fremføre sanger fra hele karrieren min. Helt fra «Get Lifted» som ble sluppet i 2004 til «Darkness and Light» som kom ut i år.

LES OGSÅ: Chrissy Teigen: - Lårene mine er fulle av strekkmerker

Se video fra årets turné under:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer