«Forræder»

«Forræder»-vinner: – Jeg hadde lyst til å rømme mange ganger

I et spill med løgner og sannheter har 20 kjendiser forsøkt å finne ut av hvem de kan stole på – og hvem som er forrædere. NB: Spoiler!

FORRÆDERE: Cathrine Fossum var forræder fra starten, mens Karina Hollekim ble tvunget over mot slutten. Hun var takknemlig for at det var nettopp Cathrine som viste seg å være på forrædersiden slik at de kunne gå inn i finalen som et lag. FOTO: Privat
FORRÆDERE: Cathrine Fossum var forræder fra starten, mens Karina Hollekim ble tvunget over mot slutten. Hun var takknemlig for at det var nettopp Cathrine som viste seg å være på forrædersiden slik at de kunne gå inn i finalen som et lag. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

TV 2-suksessen «Forræder» har blitt et spenningsmoment for 500 000 nordmenn gjennom høsten. I et spill med løgner og sannheter har de lojale deltakerne forsøkt å finne ut av hvem de kan stole på – og hvem som er forrædere.

Tre personer ble pekt ut til rollen som forræder av programleder Mads Hansen. De opprinnelige forræderne, Jørn Lier Horst, Jonas Lihaug og Cathrine Fossum, har samarbeidet om å få de lojale til å stemme ut hverandre.

– Jeg prøvde å puste rolig og forsvinne litt i starten – ikke ta så mye plass, og det funket tydeligvis, sier Cathrine Fossum til KK. Å lyve for majoriteten av deltakerne, var ikke en behagelig opplevelse for henne.

– Jeg måtte bare følge reglene. Jeg var helt på tuppa, og det var ekte følelser, sier hun.

Problemet for de lojale var bare at følelsene hun viste, kom av dårlig samvittighet for at hun løy, noe de hadde problemer med å gjennomskue.

Vi advarer om avsløringer videre i saken dersom du ikke har sett finale-episoden.

FORRÆDER: Cathrine var forræder helt fra start av i spillet. FOTO: Privat
FORRÆDER: Cathrine var forræder helt fra start av i spillet. FOTO: Privat Vis mer

Seier med bismak

Med en trå start for de lojale, der forræderne lyktes i å holde rollen sin skjult, har det snevret seg til mot slutten. I finalen gjensto de lojale – YouTuber Christopher Robin Omdahl (31) og klatrer Magnus Midtbø (34) mot forræderne Cathrine og basehopper Karina Hollekim (46).

Etter at Jørn og Jonas ble avslørt som forrædere, sto Cathrine igjen alene – og nådde helt til topps, sammen med Karina som hun ifølge reglene måtte tvinge over til forræder-siden. God morgen Norge-programlederen forteller til KK at seieren kom med en bismak.

– Jeg skal jo være glad for å vinne, men det var ikke seieren jeg tenkte på i det øyeblikket jeg vant, innrømmer hun.

Cathrine kjente på en forsterket følelse av det hun hadde kjent på hver dag der inne – dårlig samvittighet overfor de lojale. Magnus stolte blindt på Cathrine, og hun visste hun måtte avsløre at hun var forræder i løpet av finalen.

– Jeg hadde litt problemer med å skille følelser og spill, og hadde ikke lyst til å forråde noen. Men etter jeg hadde takket ja til rollen, måtte jeg stå i det, sier hun - og kunne hun valgt, ville hun vunnet sammen med både Magnus og Karina som var de gjenværende i finalen.

Tvang venninnen over

Da Cathrine hadde bestemt seg for at det var Karina hun skulle tvinge over til forrædersiden, satt hun med en stor klump i magen – et intenst nervøst øyeblikk.

Karina var derimot sikker på at forræderen hun skulle møte var YouTuber Sander Dale (24). Det var ingenting i verden hun ønsket mindre enn å bli forræder, etter å ha kjempet for de lojales side og bygget tillit innad i laget. Hun gruet seg aller mest til å lyve for Cathrine som hun hadde bygget opp et så nært forhold til – som hun trodde var lojal.

Men på vei for å møte det som skulle vise seg å være Cathrine, bestemte hun seg. Hun skulle gjøre jobben 100 prosent.

– Da jeg så hvordan Karina reagerte falt det en bør av mine skuldre, sier God morgen Norge-programlederen.

– Jeg tror vi fikk en enorm selvtillit av å være det tospannet der inne. Da slo motivasjon og konkurranseteft enda mer inn, legger makkeren til.

Sitter igjen med en gode erfaringer

Karina og Cathrine mener de var tjent med tilliten de hadde bygget opp til hverandre, og de beskyttet hverandre på hver sin side. Å skulle være sammen om å forråde de gjenværende deltakerne, gjorde oppgaven gøyere – til tross for at det var vondt for dem å dolke Magnus og Chris i ryggen. Cathrines verste skrekk var å bli avslørt og måtte stå i rådsalen og si unnskyld.

– De skjønte at det var et spill. Det var godt å erfare at ting man har gruet seg for, kan gå bra – en god erfaring å ta med seg, sier Cathrine.

Men det slapp forræderen. Da rollen hennes ble avslørt, ble hun og Karina også annonsert som vinnere.

Et friminutt

Ofte måtte Cathrine bli minnet på at det hele var et spill. Hun er takknemlig for øyeblikkene med de tidligere forræderne Jonas og Jørn, hvor hun kunne slippe å lyve om rollen sin.

– Det ble et friminutt hvor jeg kunne være meg selv. Jonas, Jørn og jeg hadde det veldig gøy sammen. Jonas er den morsomste jeg vet om, vi har veldig mange morsomme minner, sier Cathrine.

Hun ville ikke vært foruten opplevelsen til tross for at det var krevende å lyve for mennesker hun samtidig bygget en nær relasjon til. Hun har lært at hun har et godt pokerfjes.

– Jeg burde lært meg poker, ler hun før hun blir mer alvorlig:

– Jeg hadde lyst til å rømme mange ganger, men det å klare å stå i en situasjon som er ubehagelig er krevende. Det kan være utviklende menneskelig sett, sier hun og har innsett at hun er sterkere og mer robust enn hun hadde trodd.

Reaksjonene hennes var ekte følelser som kokte over, og det kombinert med en god dose flaks, det tror hun er en vinneroppskrift.

Karina legger til at både hun og Cathrine har relativt like energi og er gode til å tilpasse seg miljøet og menneskene rundt. Ingen av dem har behov for å rope høyest, og kan trekke seg tilbake og reflektere. Nettopp dét tror hun har vært et viktig element som har gjort at de nådde så langt.

Hun skryter av Cathrines innsats og mener de var et godt lag i oppløpet – noe som er vanskelig å benekte etter at de to forræderne tok seieren hjem.

Rettferdiggjorde løgnene

Da Magnus anklaget Karina for å ha blitt tvunget over til forrædersiden av Chris, kunne hun tviholde på det ene elementet av sannhet – at hun ikke ble tvunget over av Chris, men av Cathrine. På den måten kunne hun rettferdiggjøre løgnene overfor seg selv.

– Det høres så brutalt ut å snakke om disse løgnene, men det er kun løgn knyttet til spillet, alt annet er ekte. Det er nok derfor relasjonene har blitt så gode også, påpeker 46-åringen.

Samlet sølv til vinnerne

– Det er helt sykt! Altså ti runder er over, og Cathrine og jeg står igjen som seirende i hele dette syke konseptet. Vi klarte det! sier Karina etter at seieren var sikret.

Cathrine og Karina deler premiepotten på 35 kilo sølv mellom seg, en premie alle deltakerne har vært med på å samle gjennom sesongen. Den totale verdien endte på 175 000 kroner.

– For meg personlig har jeg fortjent dette 100 prosent, innrømmer Cathrine, og påpeker at hun aldri kunne klart det uten Karina.

- Hun var helt avgjørende for at vi vant!

– Hva skal dere bruke pengepremien på?

– Det første jeg tenker er at jeg har lyst til å bruke det på noe hyggelig for barna, for det er de som har vært mest preget når mamma har vært borte fra dem, sier Karina som har to barn på 7 og 9 år.

Det sier Cathrine seg enig i.

- Jeg har ikke tenkt så mye over hva pengene skal brukes til, men det blir en litt finere julegave til barna i år.

VENNINNER: Cathrine og Karina ble nære venner under innspillingen, og de var begge glade for å kunne ta seieren sammen som forrædere. FOTO: Privat
VENNINNER: Cathrine og Karina ble nære venner under innspillingen, og de var begge glade for å kunne ta seieren sammen som forrædere. FOTO: Privat Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer