Line Elvsåshagen:

Forsvant fra rampelyset - nå er hun tilbake

- Noen lurte på om jeg var død, sier den populære programlederen.

COMEBACK: Line Elvåsshagen er tilbake med et nytt prosjekt. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
COMEBACK: Line Elvåsshagen er tilbake med et nytt prosjekt. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Med sitt rosa hår, store smil og joviale fremtoning er Line Elvsåshagen (32) godt kjent for TV-glade nordmenn. Du har kanskje sett henne i «Line fikser kroppen»? Eller «Line jorda rundt»? Eller kanskje «Line dater Norge».

Det har imidlertid i flere år vært stille fra 32-åringen, og det er lenge siden offentligheten så noe til henne.

Hva har hun egentlig drevet med de siste to og et halvt årene? Og hva skal hun gjøre fremover? Vi tok en prat med den folkekjære programlederen for å finne ut av det.

Nye utfordringer

- Noen lurte på om jeg var død, forteller Elvsåshagen.

- Jeg fikk spørsmål som «går det bra med deg», «er du fortsatt i live», og noen sa at de begynte å bli bekymret for meg, ler hun videre, men legger til at det bare har vært hyggelig å motta slike bekymringsmeldinger.

32-åringen kan fortelle at grunnen til at vi ikke har sett henne på en stund, er fordi hun har jobbet med et spennende prosjekt.

- Jeg har vært i jobbuniverset, det er det jeg har brukt mye av tiden på - og det har vært veldig gøy, og ikke minst tidkrevende.

- Hjernen min er glad i nye utfordringer og det å gjøre mye ting. Hvis jeg kjenner at den trenger noe nytt påfyll og hvis man har tid og mulighet til å vri kluten en ny retning så tenker jeg det er veldig bra.

Verdens største puslespill

Det nye prosjektet slippes allerede neste mandag, da hun lanserer en ny podkastserie på NRK som har fått navnet «Ukjent: Er det noen der ute?».

- Det har vært kjempedeilig å få tid til å jobbe med og fordype seg i en sånn type tematikk. Det er luksus.

Elvsåshagen beskriver podkasten som en «UFO-podkast», hvor de skal gå nærmere inn på jakten på liv ute i universet.

- Jeg er jo en science fiction-nerd som pleide å leie bøker om romvesener og telepati, og synes mystikken som finnes der ute er kjempespennende. UFO-er er jo en av veldig få ting rundt oss vi ennå ikke vet hva er, forteller hun ivrig.

NERD: Line Elvsåshagen beskriver seg selv som en sci-fi-nerd. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NERD: Line Elvsåshagen beskriver seg selv som en sci-fi-nerd. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Og dette podkast-prosjektet har så absolutt vært tidkrevende, og fra hun fikk ideen til det nå er en realitet har det rukket å gå to år.

- Man kan trygt si at det er mye jobb. Jeg følte at vi hadde verdens største puslespill med verdens minste brikker, også måtte vi prøve å legge de på riktig plass - både innholdsmessig og dramaturgisk. Men samtidig gjøre det sånn at folk selv kan gjøre seg opp en mening, uten at NRK går ut med «svaret».

- Litt som å føde

Elvsåshagen legger ikke skjul på at dette er drømmejobben.

- Det er noe med det å kunne fantasere og tenke «hva hvis», som en slags tankeeksperiment-lek, men samtidig så er det noe alvor i det. Det er en takknemlig ting å kunne vake i, noen ganger jeg har måttet klype meg i armen, innrømmer hun, og legger til at hun føler seg veldig privilegert.

Podkasten kan på en måte sees på som programlederens comeback i rampelyset, selv om hun selv trives bedre med en avslutningsmiddag med redaksjonen enn rød løper og blitsregn.

- Det har aldri vært noe mål for meg, det er ikke på listen min en gang, ler hun.

PREMIEREKLAR: Line Elvsåshagens podkast har premiere 24. oktober i appen NRK Radio. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PREMIEREKLAR: Line Elvsåshagens podkast har premiere 24. oktober i appen NRK Radio. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Nå er det bare en uke til podkasten slippes for lytterne, og deretter er det fullt kjør frem mot jul. Hvordan den blir tatt imot av lytterne har hun imidlertid ingen idé om.

- Jeg har virkelig ingen anelse om hvilke tilbakemeldinger vi kommer til å få - det kan gå alle veier. Men det er et litt gøy sted å være også, det er litt sjarmen med det. Jeg er jo selvfølgelig spent. Det er litt som å føde en «idébaby» hver gang - og en fødsel er jo ikke bare hyggelig på en måte - men det skal bli veldig deilig å få den ut.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer