Victoria Silvstedt

Fra glamourmodell til aksjemekler

- Trading er mer spennende enn modell-yrket.

MODELL: Victoria Silvstedt gjorde det stort som Playboy-modell i sine yngre dager. Foto: Gigi Iorio/Splash News/NTB
MODELL: Victoria Silvstedt gjorde det stort som Playboy-modell i sine yngre dager. Foto: Gigi Iorio/Splash News/NTB Vis mer
Publisert

For de fleste dukker nok ord som «glamourmodell», «playboy» og «skandale» opp når man tenker på svenske Victoria Silvstedt (47). Nå har hun imidlertid gått en helt annen retning, og det er kanskje få som vet at Silvstedt tjener til livets opphold ved å være aksjemekler.

Men 47-åringen har gjennom åra opparbeidet seg langt flere titler enn glamourmodell og aksjemekler. Derfor har Se og Hør tatt et dypdykk for å finne ut mer om denne vakre svensken.

Idrettsskade

Silvstedt vokste opp i en liten bygd nord i Sverige og drev aktivt med alpint fra hun var fem år gammel. Da hun var 16 år skadet hun imidlertid skuldra i en alvorlig ulykke under en konkurranse, noe som satte en stopper for idrettskarrieren. Det fortalte hun i et stort intervju med Monaco Life.

Faren, som hadde et håp om at hun skulle komme seg hele veien til OL, var skuffet, mens mora benyttet muligheten til å sende et bilde av dattera til en skjønnhetskonkurranse ved navn Miss Hawaiian Tropic.

Silvstedt endte som nummer to, men i bagasjen fikk hun også en kontrakt med det største modellbyrået i Stockholm, etter å ha blitt oppdaget av en speider som var til stede.

Etter å ha deltatt i både Miss Sweden og Miss World, forlot hun hjemlandet til fordel for Frankrike og Paris.

- Jeg fortalte mamma at jeg skulle komme tilbake etter sommeren. Jeg kom aldri tilbake, sa hun til Monaco Life.

Bodde med Melania

Tiden i Paris ble imidlertid ikke slik hun hadde sett for seg.

Silvstedt mimret tilbake og fortalte at hun slet med å få seg jobb som modell i motebyen. Hun var den høye, blonde, muskuløse kvinnen som egentlig ikke var det de parisiske motehusene ønsket i det hele tatt. De ba henne klippe håret, gå ned i vekt og rett og slett tone det ned.

- Jeg var i sjokk. Jeg trodde at det å stå modell ville være lett for meg, men Paris var en kalddusj. Jeg gjorde rundt tolv castinger om dagen, og jeg passet ikke inn noe sted, fortalte hun i intervjuet.

Etter hvert fikk hun noen jobber, byttet byrå og flyttet inn med venninnen Melania Knauss - nå best kjent som Melania Trump (52).

- Melania Trump og jeg var veldig nære. Vi hadde de samme målene, begge var langt unna familiene våre og hadde egentlig ingen andre venner. Hun var nydelig - veldig dreven, sta og alvorlig. Siden vi er forskjellige typer og jobbet for forskjellige byråer, konkurrerte vi ikke om de samme jobbene. Om natten, etter å ha løpt rundt hele dagen, gikk vi ut og kjøpte tunfisk, mais, salat og tomat - og det var middagen. Da ville Melania, som var supertynn, si: 'Å nei, vi spiste for mye. Vi må løpe opp og ned trappene 15 ganger!', uttalte Silvstedt i et intervju med Forbes.

Duoen bodde sammen i ett år.

- En stor skandale

Noe av det Silvstedt er aller mest kjent for, er tiden hun var i Playboy.

Det hele startet med at hun ble oppdaget av en annen Playboy-modell da hun var i Palm Springs. Modellen, hvis navn var Jennifer Driver, tok en prat med Playboy-sjef Hugh Hefner og solgte henne inn som «den nye Anna Nicole Smith».

Hefner fløy henne til Los Angeles, og dermed var Paris et tilbakelagt kapittel.

PLAYBOY. Victoria Silvstedt sammen med Playboy-sjef Hugh Hefner. Her fra 1997. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB
PLAYBOY. Victoria Silvstedt sammen med Playboy-sjef Hugh Hefner. Her fra 1997. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB Vis mer

- I begynnelsen var det en stor skandale; det var over alle nyheter at jeg var årets første svenske Playboy-modell. Jeg husker at mamma spurte meg hvorfor jeg var i Los Angeles så lenge, og jeg sa bare at jeg gjorde en shoot. Til slutt ba hun om et telefonnummer å nå meg på, og da hun ringte og hørte «Playboy mansion» ble hun forvirret og la på, sa hun til Monaco Life.

TV-stjerne

Etter å ha vært i USA i noen år gikk turen tilbake til Europa, nærmere bestemt Italia. Hun skulle være med i et TV-program, og måtte derfor lære seg språket i rekordfart.

Flere filmroller senere ble hun tilbudt en rolle i den franske versjonen av programmet «Fortune Wheel». Showet ble en megasuksess med syv millioner seere hver kveld, og det var det høyest rangerte spillshowet i Frankrike, ifølge 47-åringen.

Hun fikk også sin egen realityserie, « Victoria Silvstedt: My Perfect Life ». Det ble bare én sesong da Silvstedt ble utslitt av kameraene og dramajaget fra produksjonen. I ettertid uttalte hun at hun aldri ville gjøre noe slikt igjen.

- Mistet halvparten av pengene

Silvstedt var bare 21 år gammel da hun ble Playmate of the Year, og begynte å lande flere store avtaler. Etter hvert begynte pengene å rulle inn.

- Jeg jobbet hele tiden, satte penger på en konto uten renter og ble flere ganger lurt av investorer. Jeg var helt alene, langt fra familien min, og bodde i LA og senere i Paris. I begynnelsen brukte jeg alle pengene jeg tjente - fordi du lever i nuet og du er ung, innrømmet Silvstedt overfor Forbes.

- Men så fikk jeg en stor vekker etter finanskrakket i 2008, og jeg mistet halvparten av pengene mine. Jeg var i sjokk. Nå er det jeg som kontrollerer hvilke aksjer og obligasjoner jeg kjøper. Det ble mye lettere da jeg bosatte meg i Monaco for ti år siden fordi når du handler her trenger du ikke rapportere gevinstene, så jeg kunne bygge opp en flott portefølje med bankene. Trading er mer spennende enn modellering, forklarte hun, og understreket samtidig at det absolutt er en mannsverden.

I tillegg til boligen hun bor i på den franske riviera, har hun også leilighet i både Miami og New York. 47-åringen har lagt dagene som Playboy-modell bak seg og fokuserer nå på det å være aksjemegler, samt å holde foredrag om aksjemarkedet og investeringer.

Per 2022 har Silvstedt, ifølge Celebrity Net Worth, en nettoformue på 15 millioner dollar, noe som tilsvarer nesten 150 millioner norske kroner.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer