Prinsesse Madeleine:

Fra uvenner til nære svigerinner - slik ryddet de opp i vennskapet

Prinsesse Madeleine skal ha gitt Sofia en kald skulder av respekt for venninnen Emma Pernald - prins Carl Philips ekskjæreste.

PRINSESSE MADELEINE: I dag er prinsesse Madeleine og prinsesse Sofia av Sverige gode venninner. Slik har det ikke alltid vært. Her i lystig lag under dåpen til prins Gabriel i desember 2017 - hvor prinsesse Madeleine var et naturlig valg som fadder. FOTO: NTB Scanpix
PRINSESSE MADELEINE: I dag er prinsesse Madeleine og prinsesse Sofia av Sverige gode venninner. Slik har det ikke alltid vært. Her i lystig lag under dåpen til prins Gabriel i desember 2017 - hvor prinsesse Madeleine var et naturlig valg som fadder. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da prins Carl Philip (39) giftet seg med prinsesse Sofia (33) i 2015 sa han i et TV4-program, som ble sendt i forkant av bryllupet, at han aldri tidligere hadde følt kjærlighetens magi før han møtte Sofia Hellqvist i 2010.

Dét fikk prinsens ekskjæreste Emma Pernald (37) til å reagere.

- Det var merkelig å høre. Jeg følte kjærlighet i løpet av de ti årene vi delte, sa hun til Aftonbladet kort tid etter sendingen.

Emma Pernald er et navn som mange svensker kjenner til, ettersom hun var prinsens kjæreste i nesten ti år - bruddet var en realitet i 2009. I løpet av forholdet rakk Emma å knytte nære bånd til den svenske kongefamilien, og spesielt kronprinsesse Victoria (40) og prinsesse Madeleine (36).

Da prinsen fant lykken på ny året etter bruddet med Emma, var det mange som mente at prinsesse Madeleine hadde gitt Sofia Hellqvist en kald skulder av respekt for venninnen Emma, og at stemningen mellom Madeleine og Sofia ikke var spesielt god. Prinsesse Madeleine skal blant annet ha sett ned på Sofias deltakelse i den svenske utgaven av reality-programmet Paradise Hotel.

SIDE OM SIDE: Prinsesse Sofia er uten tvil tatt inn i varmen i den svenske kongefamilien, og hun har med årene utviklet et nært forhold til svigerinnene prinsesse Madeleine og kronprinsesse Victoria. Her fra 70-årsfeiringen til kong Carl Gustaf i april 2016. FOTO: NTB Scanpix
SIDE OM SIDE: Prinsesse Sofia er uten tvil tatt inn i varmen i den svenske kongefamilien, og hun har med årene utviklet et nært forhold til svigerinnene prinsesse Madeleine og kronprinsesse Victoria. Her fra 70-årsfeiringen til kong Carl Gustaf i april 2016. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Ting gikk ikke helt som planlagt da prinsesse Madeleine skulle kle på seg brudekjolen på bryllupsdagen!

Har funnet et fellesskap i form av engasjement for barn og unge

Ifølge Svenskdam ble prinsesse Madeleine, prins Carl Philip og Sofia i 2012 observert på en av Stureplans hotteste restauranter, og da de forlot restauranten stoppet trioen overraskende opp og lot seg intervjue av pressen. De fortalte at de hadde hatt en svært trivelig kveld på restaurant Richie. Målet var å dysse ned ryktene som svirret om at det skulle være dårlig stemning mellom prinsesse Madeleine og Sofia.

Prins Carl Philip var fast bestemt på at Sofia Hellqvist var hans hjertes utkårede, og prinsesse Madeleine måtte derfor lære seg å akseptere brorens kjæreste. En av de første gestene hun gjorde for å vise at hun hadde tatt Sofia inn i varmen var å la henne gå side om side med kjæresten Chris O'Neill under dåpen til prinsesse Estelle i mai 2012.

EKSER OG NYE PARTNERE: Prins Carl Philips ekssamboer Emma Pernald og prinsesse Madeleines eksforlovede Jonas Bergström fotografert på vei til kong Carl Gustafs 60-årsfeiring i 2006. Til høyre ser vi Chris O'Neill, Madeleines nåværende ektemanne, og Sofia Hellqvist på vei inn sammen til prinsesse Estelles dåp i 2012. FOTO: NTB Scanpix
EKSER OG NYE PARTNERE: Prins Carl Philips ekssamboer Emma Pernald og prinsesse Madeleines eksforlovede Jonas Bergström fotografert på vei til kong Carl Gustafs 60-årsfeiring i 2006. Til høyre ser vi Chris O'Neill, Madeleines nåværende ektemanne, og Sofia Hellqvist på vei inn sammen til prinsesse Estelles dåp i 2012. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Etter hvert har prinsesse Madeleine også funnet et fellesskap med Sofia i form av deres felles engasjement for barn og unges ve og vel. Siden 2006 har prinsesse Madeleine jobbet for World Childhood Foundation sammen med sin mor, og prinsesse Sofia og bestevenninnen Frida Vesterberg opprettet Project Playground i 2010.

LES OGSÅ: Kronprinsesse Victorias hårfrisyre vekker oppsikt

Et tilbakelagt kapittel

Gjennom de siste åtte årene har utviklingen i relasjonen mellom prinsesse Madeleine og prinsesse Sofia bare gått fremover. Det er ingen tvil om at de to svigerinnene trives i hverandre selskap, og det er ofte at man ser dem le og smile sammen når de er ute på royale oppdrag.

I desember i fjor ble prins Gabriel (9 mnd), som er Sofia og Carl Philips yngste sønn, døpt i Drottningholms slottskyrka i Stockholm, og prinsesse Madeleine var et selvsagt navn å velge som fadder - og dette viser at dersom de to svigerinnene har hatt et turbulent forhold, er dette nå i alle fall et tilbakelagt kapittel.

Se flere hyggelige bilder av prinsesse Madeleine og prinsesse Sofia under:

NÆRE: Det er ingen tvil om at prinsesse Sofia og prinsesse Madeleine er gode venninner og at de trives i hverandres selskap. FOTO: NTB Scanpix

LES OGSÅ: Prinsesse Madeleine og ektemannen bruker «hemmelig» kjærlighetsspråk

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer