«Friends»:

Friends-skaper: - Mange har vært sinte på oss fordi vi kalte den transseksuelle karakteren «Chandlers far»

Marta Kauffman avslører hemmeligheter bak den populære TV-serien.

GODGJENGEN FRA 90-TALLET: «Friends» utgjorde sekserbanden Ross Geller (David Schwimmer), Rachel Green (Jennifer Aniston), Monica Geller (Courteney Cox), Chandler Bing (Matthew Perry), Phoebe Buffay (Lisa Kudrow) og Joey Tribbiani (Matt LeBlanc). Serien gikk sin seiersgang fra 1994 til 2004. FOTO: NTB Scanpix
GODGJENGEN FRA 90-TALLET: «Friends» utgjorde sekserbanden Ross Geller (David Schwimmer), Rachel Green (Jennifer Aniston), Monica Geller (Courteney Cox), Chandler Bing (Matthew Perry), Phoebe Buffay (Lisa Kudrow) og Joey Tribbiani (Matt LeBlanc). Serien gikk sin seiersgang fra 1994 til 2004. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

22. september 1994 kom den aller første episode av sitcom-serien «Friends» ut på amerikansk TV. I serien var vi flue på veggen i hverdagslivet til noen-og-tyve-åringene Rachel, Ross, Monica, Phoebe, Chandler og Joey, som (tidvis) bodde under samme tak i storbyen New York. Mye av handlingen foregikk på den lokale kafeen Central Perk.

I slutten av september gjestet Marta Kauffman (62), én av to manusforfattere (David Crane var den andre), Nordiske Seriedager i Oslo. I samtale med komiker og «Helt perfekt»-skaper Thomas Giertsen (47) åpnet hun opp om arbeidet med karakterutvikling.

- Alltid, når man skriver noe, så kommer karakterene ut av deg. De er automatisk en del av deg, en del av de menneskene du omgåes med, eller en kombinasjon av deg og den du skriver sammen med. Jeg har alltid sagt at jeg har mye av Monicas kontrollbehov og Phoebes litt svevende væremåte i meg. David (Crane, journ.anm.) hadde mye av Chandler og litt av Ross i seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer