James Michael Tyler

«Friends»-skuespilleren er død

James Micheal Tyler (59) var syk med uhelbredelig kreft. Nå hyller «Friends» -stjernene eks-kollegaen.

I DEN KJENTE SOFAEN PÅ CENTRAL PERK: James Michael Tyler på en etterligning av det originale settet. Foto: NTB
I DEN KJENTE SOFAEN PÅ CENTRAL PERK: James Michael Tyler på en etterligning av det originale settet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den populære situasjonskomedien «Friends» ble seerne, gjennom hele ti sesonger, kjent med karakterene Monica, Rachel, Pheobe, Joey, Ross og Chandler. Vi fulgte opp- og nedturene i livene deres, noe seertallene bekreftet at publikum var nysgjerrig på og relaterte til.

Mange har knyttet sterke bånd til serien, både dem som så den på lineær-tv i sine dager, men også for yngre generasjoner gjennom dagens streamingtjenester.

Serien gikk på skjermen fra 1994 til 2004. Finaleepisoden ble sett av 52,2 millioner amerikanere, noe som gjorde den til den mest sette episoden av en serie på 2000-tallet.

Viktig birolle

Søndag ble det kjent at skuespiller James Michael Tyler har gått bort, 59 år gammel. Det var familien som delte nyheten. I sommer fortalte han at han var alvorlig syk etter å ha fått påvist prostatakreft med spredning i 2018.

Han er mest kjent for sin rolle som baristaen Gunther som gjennom alle ti sesongene er hodestups forelsket i karakteren Rachel, spilt av Jennifer Aniston (52).

På tross av at han ikke har en av hovedrollene, opptrer han i hele 150 episoder og er en karakter som tilfører serien mye humor gjennom den håpløse forelskelsen som er så gjenkjennbar.

Minnes skuespillerkollegaen

Flere av «Friends»-stjernene minnes sin kollega i sosiale medier. David Schwimmer, bak karakteren Ross Geller, takker Tyler for å ha spilt en fantastisk og uforglemmelig rolle i serien, og for å være en storhjertet «gentleman» også av skjermen.

Jennifer Aniston skriver følgende på Instagram, til en filmsnutt av Rachel og Gunther på stamstedet i serien, Central Perk:

- Friends ville ikke vært det samme uten deg. Takk for latteren du brakte til serien, og til livene våre. Du vil bli savnet.

Courtney Cox som spilte Monica Geller i serien, deler også gode ord om eks-kollegaen på sin Instagram mandag:

- Størrelsen på takknemligheten du tok med deg inn i rommet og viste hver dag på sett, er størrelsen på takknemligheten jeg har for å ha kjent deg. Hvil i fred, James.

Uteble fra gjenforeningen

Serien gikk som en farsott i årene rundt tusenårsskiftet. Nesten 30 år etter seriens premiere ble gjengen gjenforent i en Friends-hyllest på HBO 27. mai i år. Episoden var preget av mimring og følelser.

ÅPEN OM DIAGNOSEN: Tyler ønsket å dele at han var uhelbredelig syk av prostatakreft for å spre kunnskap. Foto: NTB.
ÅPEN OM DIAGNOSEN: Tyler ønsket å dele at han var uhelbredelig syk av prostatakreft for å spre kunnskap. Foto: NTB. Vis mer

Tyler uteble fra gjenforeningen på grunn av kreftsykdommen. Han forklarte det med at han ikke ønsket at sykdommen skulle ta bort oppmerksomheten fra showet.

Han deltok derfor via en kort videosamtale, noe han skal ha uttalt at var opplevdes litt mildere. Hans digitale deltakelse ble tatt godt imot av de andre «Friends»-kollegene samt publikum i salen.

Skuespilleren var opptatt av å være åpen om at han var rammet av prostatakreft for å spre kunnskap om sykdommen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer