James Michael Tyler

«Friends»-skuespilleren er død

James Micheal Tyler (59) var syk med uhelbredelig kreft. Nå hyller «Friends» -stjernene eks-kollegaen.

I DEN KJENTE SOFAEN PÅ CENTRAL PERK: James Michael Tyler på en etterligning av det originale settet. Foto: NTB
I DEN KJENTE SOFAEN PÅ CENTRAL PERK: James Michael Tyler på en etterligning av det originale settet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den populære situasjonskomedien «Friends» ble seerne, gjennom hele ti sesonger, kjent med karakterene Monica, Rachel, Pheobe, Joey, Ross og Chandler. Vi fulgte opp- og nedturene i livene deres, noe seertallene bekreftet at publikum var nysgjerrig på og relaterte til.

Mange har knyttet sterke bånd til serien, både dem som så den på lineær-tv i sine dager, men også for yngre generasjoner gjennom dagens streamingtjenester.

Serien gikk på skjermen fra 1994 til 2004. Finaleepisoden ble sett av 52,2 millioner amerikanere, noe som gjorde den til den mest sette episoden av en serie på 2000-tallet.

Viktig birolle

Søndag ble det kjent at skuespiller James Michael Tyler har gått bort, 59 år gammel. Det var familien som delte nyheten. I sommer fortalte han at han var alvorlig syk etter å ha fått påvist prostatakreft med spredning i 2018.

Han er mest kjent for sin rolle som baristaen Gunther som gjennom alle ti sesongene er hodestups forelsket i karakteren Rachel, spilt av Jennifer Aniston (52).

På tross av at han ikke har en av hovedrollene, opptrer han i hele 150 episoder og er en karakter som tilfører serien mye humor gjennom den håpløse forelskelsen som er så gjenkjennbar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer