Game of Thrones-skuespilleren kollapset på settet etter fødselen

- Jeg kom tilbake litt for tidlig, innrømmer Carice van Houten i intervju.

THE RED WOMAN: Det er den nederlandske skuespilleren Carice van Houten som har gestaltet rollen som Melisandre, også kjent som The Red Woman og The Red Priestess, i den uhyre populære HBO-serien Game of Thrones. FOTO: NTB Scanpix
THE RED WOMAN: Det er den nederlandske skuespilleren Carice van Houten som har gestaltet rollen som Melisandre, også kjent som The Red Woman og The Red Priestess, i den uhyre populære HBO-serien Game of Thrones. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er godt i gang med den åttende og aller siste sesongen av HBO-serien Game of Thrones, og den nederlandske skuespilleren Carice van Houten (42) er en av de som har hatt en stor og avgjørende rolle i sluttprosessen.

Houten spiller trollkvinnen Melisandre, også kjent som The Red Woman og The Red Priestess, og hun har hatt denne rollen helt siden episoden The North Remembers som ble sendt i 2012. PSST: Her kan du se de syv første syv sesongene av Game of Thrones oppsummert på tolv minutter!

Underveis i innspillingen av serien, som har pågått siden høsten 2009, har Houten blitt mor. I august 2016 ble hun og den australske skuespilleren Guy Pearce (51) foreldre til en liten gutt som fikk navnet Monte Pearce.

Bare seks uker etter fødselen var Carice van Houten tilbake på settet for å spille inn nye episoder av Game of Thrones, men i et intervju med den britiske avisen Express erkjenner hun at hun gikk på en smell.

- Det var altfor tidlig. Han var hjemme, og jeg husker at jeg kollapset etter en scene jeg gjorde i studio. Alt jeg klarte å si var: «jeg vil bare hjem til babyen min». Alt det andre ble helt uviktig for meg. Det er selvfølgelig et stort og viktig show, men når du har fått en baby så er det egentlig ingenting annet som betyr noe.

I en av scenene i serien - nærmere bestemt episode 9, som har fått navnet The Dance of Dragons i sesong 5 - er Melisandre (Houtens karakter) vitne til at den unge jenta Shireen Baratheon blir brent på bålet (noe Melisandre for øvrig selv tok initiativ til).

- Jeg tror ikke jeg kunne ha gjort den scenen i dag

Dette er en scene som gikk sterkt inn på Carice van Houten, og til Express forteller Houten at etter at hun ble mor er blitt ekstremt var på sånne type scener.

- Jeg tror ikke jeg kunne ha gjort den scenen i dag. Jeg husker at jeg leste den i manuset, og jeg tenkte at dette var den verste scenen jeg noen gang kom til å spille inn. (...) Nå kan jeg ikke se noe på TV som omhandler dårlig behandling av barn eller dyr eller andre ting - når man er blitt forelder er man som et åpent sår.

Slik ser Game of Thrones-stjernene ut i virkeligheten:

Tilbakeblikk: Her inspiserer Dronning Elizabeth jerntronen fra Game of Thrones:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer