Gigi Hadid:

Gigi Hadid poserte med ubarberte armhuler - fikk hatet til å ta av på sosiale medier

Supermodellen får kritikk for å la håret gro.

GIGI HADID: Supermodellen Gigi Hadid stiller i en ny adventsvideo for Love Magazine, men kritikken hagler etter at hun viste frem ubarberte armhuler. Se videoen under! Foto: NTB Scanpix
GIGI HADID: Supermodellen Gigi Hadid stiller i en ny adventsvideo for Love Magazine, men kritikken hagler etter at hun viste frem ubarberte armhuler. Se videoen under! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange kvinner ønsker å la håret gro - både i armhulene, på beina og nedentil. Til tross for at vi straks beveger oss inn i år 2018 er det dessverre slik at mange fremdeles lar seg provosere av at mange kvinner ønsker nettopp dette. Og det fikk supermodellen Gigi Hadid (22) smertelig erfare da hun nylig stilte opp i en adventsvideo for det amerikanske magasinet The Love Magazine.

I videoen viser den flotte 22-åringen frem ubarberte armhuler, og det tok ikke lang tid før nett-troll tok til sosiale medier for å ytre sine hatfulle kommentarer som går ut på det at de mener at det er helt uhørt at hun ikke har shavet seg.

LES OGSÅ: - Det stemmer nok at de fleste menn foretrekker langt hår fremfor kort

Blogger fikk høre at hun «så ut som en mann»

Gigi Hadid er ikke den første kvinnen som har fått kritikk for å ha ubarberte kroppsdeler. Tidligere i år skrev Dagbladet en sak om den amerikanske fitness-bloggeren Morgan Mikenas som ikke hadde shavet seg på ett år.

- Tenk om alle plutselig bestemte seg for at «i dag er dagen jeg skal akseptere og elske hver eneste del av kroppen min, for det er det som gjør meg til den jeg er». Hvis man slutter å bry seg så mye om hva andre mener, vil det føre til at man finner en større ro og at man vil trives bedre i sitt eget skinn, sa hun til Dagbladet i april.

Dette bildet la hun ut for tre dager på Instagram-profilen sin:

Hun fortalte også at hun hadde opplevd å få høre at hun «ser ut som en mann» av noen barn som hun jobber med.

- Hva sier det deg om samfunnet, og om hvordan barn blir oppdratt? Jeg har til og med sett barn i tredjeklasse som barberer leggene, forklarer hun til Dagbladet.

LES OGSÅ: Siste trend ut: La kroppshåret gro!

Mottok voldtektstrusler etter å ha vist frem ubarberte legger

Den svenske modellen Arvida Byström (26) mottok i høst voldtektstrusler etter at hun stilte med ubarberte legger i en reklamekampanje for sportsgiganten Adidas.

«Bildet fra Adidas-kampanjen gjorde at jeg mottok en rekke ekle kommentarer forrige uke. Jeg, en velfungerende, hvit, kvinne, med et litt hårete bein som det eneste som skiller seg ut. Jeg har bokstavelig talt fått voldtektstrusler i innboksen min. Jeg kan ikke tenke meg hvordan det er å ikke ha disse privilegiene som jeg har men fortsatt eksistere i verden», skrev hun til bildet hun la ut på Instagram.

For tre år siden skapte også skuespiller og artist Miley Cyrus (25) blest da hun la ut bilde av seg selv med hår under armene på sosiale medier, og stilte på et event i regi av Rock And Roll Hall Of Fame med hårete armhuler.

Sommeren 2012 stilte den norske bloggeren Maja Hattvang Larsen (26), da kjent under bloggnavnet Maja Casablancas, opp i en sak for magasinet D2 hvor hun snakket om - og viste frem - nettopp kroppshår. I et innlegg på bloggen utdyper hun:

«Fredag prata jeg og en rekke andre bra folk kroppshår i D2. Man synes kanskje det er banalt at noe så naturlig i kan fylle en 12-siders artikkel, men det er ingen tvil om at det er nødvendig. Dagens syn på kvinnelig kroppshår er så til de grader forvrengt at det er helt komisk (...) Det er ingenting galt med å barbere armhulene. Problemet oppstår i det du gjør det fordi du i realiteten ikke har noe annet valg. Derfor lar jeg være».

LES OGSÅ: Vitenskapen har talt - dette gjør deg mer sexy!

- Det har lenge vært in å fjerne alt, men nå kan faktisk det å fjerne alt snart bli «harry»

Allerede i 2015 sa sosialantropolog og trendforsker Gunn-Helen Øye til Romerikes Blad at hun så at den hårløse trenden var på vei til å snu, og at det var blitt mer trendy å la håret vokse.

SKAPTE FURORE: Skuespiller Julia Roberts vakte stor oppsikt da hun i 1999 vinket til fansen med hårete armhuler. Den dag i dag skaper det å la håret gro furore. Foto: NTB Scanpix
SKAPTE FURORE: Skuespiller Julia Roberts vakte stor oppsikt da hun i 1999 vinket til fansen med hårete armhuler. Den dag i dag skaper det å la håret gro furore. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det ble for eksempel ramaskrik da Julia Roberts viste fram hår under armene for 15 år siden. Jeg tror det er fordi det rokker ved hva vi mener er rent og urent. Noen reagerer også med avsky. Det blir morsomt å se om det blir mange som lar håret under armene gro. Det har lenge vært in å fjerne alt, men nå kan faktisk det å fjerne alt snart bli «harry», sa hun til Romerikes Blad i 2015.

Og det er ingen tvil om at stadig flere jenter og kvinner velger å gå for det naturlige og ubarberte - til tross for at det fremdeles skaper debatt og bidrar til kontroversielle uttalelser i sosiale medier.

Det er jo også relativt ironisk å tenke på at vi foretrekker at menn skal ha masse hår både på hodet og i ansiktet (jo mer jo bedre, nesten!), mens kvinner skal være hårløse. Det er ingen tvil om at økt samfunnspress med tanke på det å være så perfekt som mulig er mye av grunnen. Men hva vil det egentlig si å være perfekt? Og hvem skal få lov til å definere hva som er riktig og hva som ikke er riktig? La 2018 bli året hvor vi hyller det at vi kan gjøre som vi vil - ikke det alle andre vil at vi skal gjøre!

LES OGSÅ: Slik vil gutta at du skal se ut nedentil: - Du kan bare la høvelen ligge!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer