John Hammersmark:

- Grenser til egoisme

«Kompani Lauritzen»-profilen reagerer på NRKs avsløringer om Forsvaret.

KRITISK: Kaptein i «Kompani Lauritzen» John Hammersmark (til høyre) mener dyrkingen av individualisme i oppveksten har mye av skylden for tilfellene av mobbing, trakassering og overgrep i Forsvaret de siste årene. Til venstre: Kristian Ødegård. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KRITISK: Kaptein i «Kompani Lauritzen» John Hammersmark (til høyre) mener dyrkingen av individualisme i oppveksten har mye av skylden for tilfellene av mobbing, trakassering og overgrep i Forsvaret de siste årene. Til venstre: Kristian Ødegård. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

I februar kunne NRK avsløre en rekke tilfeller av mobbing, trakassering og overgrep i det norske Forsvaret.

I saken beskrives en rekke tilfeller av uønsket seksuell oppmerksomhet, både fysisk og verbalt - flere av dem varslingssaker.

- Jeg mener at premisset om å si at det er en ukultur basert på enkeltstående hendelser blir feil. Vi jobber aktivt for å skape trivsel og en trygg hverdag. Det er noe vi tar på største alvor og som også tas på største alvor fra toppledelsen i Forsvaret og ned til laveste nivå i min avdeling, forklarte bataljonssjef Nina-Sofie Berg i Stridstrenbataljonen til NRK.

Berg bekreftet samtidig at bataljonen opplevde en del enkelthendelser som var knyttet til mobbing og seksuell trakassering i 2021, og at de mest alvorlige hendelsene ble anmeldt til politiet.

- Hører ingen sted hjemme

I forrige uke var det premiere på den fjerde sesongen av «Kompani Lauritzen» på TV 2, der 14 nye deltakere skal kjempe seg gjennom flere uker under oberst Dag Otto Lauritzen (66) og hans undersåtter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer