Malena Ernman:

Greta Thunbergs mor var med i Eurovision

Visste du det? Hun representerte Sverige i 2009.

MALENA ERNMAN: Opera-sangeren deltok i Eurovision i 2009. Foto: NTB Scanpix
MALENA ERNMAN: Opera-sangeren deltok i Eurovision i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har det stormet rundt den norske finalen i Melodi Grand Prix. Etter at hele stemmesystemet kollapset, var det en fagjury som bestemte hvilke fire som skulle kjempe om å representere Norge i Nederland i mai.

Til slutt fikk publikum ta del i beslutningen, og Ulrikke Brandstorp ble den heldige vinneren med låta «Attention». Nå gleder vi oss stort til å se 24-åringen fra Sarpsborg i Eurovision i mai.

Greta Thunbergs mor var med i Eurovision

Musikkonkurransen ble selvfølgelig et tema da KK-podden denne uken skulle spille inn et nytt avsnitt. Ingeborg Heldal, Hege Løvstad Toverud og undertegnede delte varme MGP-minner, og i den anledning dukket selvfølgelig den norske seieren i 2009 opp.

Alexander Rybak gikk helt til topps med låta «Fairytale». Selv feiret jeg seieren hjemme i stua i Lismarka mens søskenbarnet til pappa fra Sverige furtet over tap. Men hvem var det egentlig som representerte Sverige det året?

Dette måtte vi finne ut av i KK-podden, og tror dere jammen meg ikke at det var selveste Malena Ernman (49)! Moren til Greta Thunberg!

Ernman er en kjent operasanger fra söta bror, og representerte Sverige i Eurovision i 2009 med Låta «La Voix». Husker du den? Ernman strålte på scenen i en hvit kjole og med vind i håret. Men det ble altså ikke seier på Sverige denne gang.

Dessverre resulterte det i en av de laveste poengsummene Sverige noen gang har hatt! Malena Ernmans «La Voix» endte på en 21. plass i finalen med 33 poeng.

MALENA ERNMAN: Opera-sangeren deltok i Eurovision i 2009. Foto: NTB Scanpix
MALENA ERNMAN: Opera-sangeren deltok i Eurovision i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kjente døtre

Nå er det derimot ikke sang som står i fokus. Ernmans eldste datter Greta Thunberg (17) er nemlig blitt kjent over hele verden. Den unge klimaaktivistens arbeid har gjort at hun har fått muligheten til å snakke på FNs klimatoppmøte i New York.

Og den muligheten benyttet hun seg av!

Hun er blitt hyllet av kjente navn som Leonardo DiCaprio (45) og har vært med på det berømte talkshowet til Ellen DeGeneres (62).

LES OGSÅ: 6 tiltak for en grønnere hverdag

Lillesøsteren til Greta gjør seg også bemerket i mediene - men på en litt annen måte. Beata Ernman (15) åpnet seg opp i et intervju på TV4: «Malou Efter Tio». Her forteller hun at hun har ADHD, at hun har opplevd mobbing og at hun trodde det var noe feil med henne.

LES OGSÅ: Greta Thunberg fikk royalt selskap over Atlanteren

Søsteren Greta Thunberg har også vært åpen om Asperger syndromet hun har. I et innlegg på Twitter forteller klimaaktivisten at hun ser på det som en styrke!

Etter intervjuet med «Malou Efter Tio», sang Beata Ernman den nye låta Bara Du Vill. Boken «Handbok för superhjältar» har nå fått en signaturmelodi, og den er det Beata som synger! Se den fantastiske opptredenen under. Mon tro vi får se henne i Eurovision en gang?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer