Fan-teori:

«Grey’s Anatomy»-fansen med hjerteskjærende teori om seriens avslutning

Denne så vi ikke komme!

DEN GANG DA: «Grey’s Anatomy»-gjengen i 2005. Nå er bare to av dem igjen i serien. FOTO: ABC
DEN GANG DA: «Grey’s Anatomy»-gjengen i 2005. Nå er bare to av dem igjen i serien. FOTO: ABC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Grey's Anatomy» har rullet og gått på skjermen i 13 år, men holder likevel koken; serien slår stadig sine egne seerrekorder.

Nå om dagen er sesong 15 i full gang, men – selv om handlingen fortsatt sentreres rundt det samme sykehusdramaet som det har gjort siden begynnelsen – er det få av karakterene fra første sesong som har klart seg inn i 2018.

Ta for eksempel bildet øverst i denne saken; det er et promobilde knipset i forbindelse med premieren på «Grey's Anatomy» i 2005, og i dag er bare to av rollefigurene fortsatt med. Serieskaper Shonda Rhimes er kjent for å være nådeløs i historiefortellingen sin, og ifølge Glamour har hele 14 sentrale karakterer måttet bøte med livet så langt.

LES OGSÅ: 5 TV-serier som passer stjernetegnet ditt

HAVNET I BILULYKKE: Derek «McDreamy» Shepard, ektemannen til hovedrollen Meredith Grey, er en av karakterene som har dødd tragisk i serien. FOTO: ABC
HAVNET I BILULYKKE: Derek «McDreamy» Shepard, ektemannen til hovedrollen Meredith Grey, er en av karakterene som har dødd tragisk i serien. FOTO: ABC Vis mer

Er Meredith Grey syk?

Nettopp fordi det ser ut til at ingenting er for trist til å vises i serien, har en hjerteskjærende teori fått grobunn blant fansen. Den spredte seg først som ild i tørt gress på sosiale medier i 2016, og nå har den blomstret opp igjen på nytt.

Ifølge teorien jobber ikke Meredith Grey som lege lenger. Hun bor på sykehjem fordi hun har Alzheimers. (Dette er ikke helt usannsynlig da vi allerede i første sesong får vite at moren hennes, Ellis, også hadde Alzheimers.)

Derfra går teorien én av to veier: Enten har Meredith selv et «våkent» øyeblikk og forteller historien om livet sitt til sine tre barn som besøker henne, eller så fortelles historiene gjennom datteren hennes, Zola, som leser fra morens gamle dagbøker.

Uansett blir spørsmålet i hvor stor grad Alzheimers har påvirket historien vi har sett på TV. Hvor mye av det skjedde faktisk? Og viktigst av alt: Er Derek virkelig død? Eller kommer inn døren på sykehjemmet, med blomster i hendene, i aller siste episode?

Svaret får vi ikke før Shonda Rhimes omsider sier seg ferdig med «Grey's Anatomy», og dét vet man foreløpig ikke noe sikkert om.

Ifølge Digital Spy har hovedrolleinnhaveren, Ellen Pompeo, skrevet kontrakt til og med sesong 16.

LES OGSÅ: Demenssymptomene du bør være obs på

HOLDER KOKEN: Ellen Pompeo har spilt rollen som Meredith Grey i 13 år. FOTO: Scanpix
HOLDER KOKEN: Ellen Pompeo har spilt rollen som Meredith Grey i 13 år. FOTO: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer