Dolph Lundgrens ukjente fortid

Hadde gruppesex med Grace Jones

Og vi som trodde ingeniørutdannelsen var det mest oppsiktsvekkende ved den svenske Hollywood-stjerna Dolph Lundgren.

VILLE OG VAKRE: Svenske Dolph Lundgren og sangeren Grace Jones var en av 80-tallets mest profilerte par. På hjemmbane kunne det gå både vilt og hett for seg, ifølge Dolph Lundgren. FOTO: NTB Scanpix
VILLE OG VAKRE: Svenske Dolph Lundgren og sangeren Grace Jones var en av 80-tallets mest profilerte par. På hjemmbane kunne det gå både vilt og hett for seg, ifølge Dolph Lundgren. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da 26 år gamle Dolph Lundgren flyttet til USA i 1983, var det i utgangspunktet ikke for å bli skuespiller.

Den svenske muskelbunten likte riktignok å holde seg i form og hadde et utseende som skapt for Hollywood, men da han ankom University of Massachusetts med det prestisjetunge Fulbright-stipendet i lomma, hadde han bak seg kjemiingeniøreksamen fra Kungliga Tekniska Høgskolen i Stockholm, og en master som kjemiingeniør fra universitetet i Sydney.

Verdens barskeste ingeniør?

Unge Dolph hadde altså lagt et heller tradisjonelt karriereløp, men det var før artisten Grace Jones hyrte ham som bodyguard, og senere rådet ham til å bli med henne til New York for å gjøre audition for «James Bond»-filmen «A view to a kill».

Vel var den androgyne sangeren Grace Jones iøynefallende nok og kapret selv en rolle i filmen, men den nesten to meter høye blonde svensken lot seg heller ikke overse. Med Dolphs skarpt skårete kjakeparti, høye kinnben og smidige kampsportferdigheter var rollen som skurk i «A view to a kill» snart et faktum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer