«Hver gang vi møtes»:

- Han ble en trygg figur for meg der oppe

Under innspillingen av «Hver gang vi møtes» var det spesielt én kollega Emma Steinbakken fikk et ekstra sterkt bånd til.

«HVER GANG VI MØTES»: Emma Steinbakken er aktuell i årets sesong av «Hver gang vi møtes» og har allerede imponert stort med sin tolkning av en av Bjørn Eidvågs mest kjente låter. Det gjør at hun tenker at fallhøyden kan bli stor. FOTO: NTB.
«HVER GANG VI MØTES»: Emma Steinbakken er aktuell i årets sesong av «Hver gang vi møtes» og har allerede imponert stort med sin tolkning av en av Bjørn Eidvågs mest kjente låter. Det gjør at hun tenker at fallhøyden kan bli stor. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Det er mye på trappene om dagen for Emma Steinbakken (19), den unge artisten med de lyse krøllene og den såre, men klare stemmen. Først og fremst skal hun gjennom mye oppmerksomhet rundt programmet «Hver gang vi møtes», som ble spilt inn forrige sommer på Kjerringøy utenfor Bodø.

Snart slipper hun dessuten debutalbumet sitt, hvor alle låtene handler om noe som hun selv beskriver som sykt viktig for henne: nemlig kjærlighet.

En trygg figur

Og kjærlighet var også det det handlet om da hun grep mikrofonen under «Hver gang vi møtes» og sang en av Bjørn Eidsvågs mest kjente låter: «Floden» fra 2006. Låten ble sluppet før jul og har siden klatret til topps på musikkstrømmetjenesten Spotify sin norskliste.

- Det virket som du og Bjørn fikk et godt forhold med en gang?

- Det er spesielt, for alt det han sier om meg er stas og stort fordi han er så god på det han driver med. Så er det noe annet når man blir kjent med mennesket, for han er så fin.

Bjørn Eidsvåg er den eldste av deltakerne i årets program. Og allerede i første episode forteller han at han er blitt fryktelig glad i Emma og får en slags bestefarfølelse overfor henne.

- Er det noe du kjente på tilbake?

- Ja virkelig, det er veldig hyggelig. Han ble en trygg figur for meg der oppe. Jeg dro opp dit alene og selv om man blir tatt vare på så kan det bli litt sånn skummelt på et vis. Han er også veldig morsom så det gikk veldig kort tid før vi «bondet».

GODT FORHOLD: Emma Steinbakken har vokst opp med å lytte til Bjørn Eidvågs musikk. Under innspillingen av «Hver gang vi møtes» fikk de to god kontakt nesten med en gang. FOTO: NTB.
GODT FORHOLD: Emma Steinbakken har vokst opp med å lytte til Bjørn Eidvågs musikk. Under innspillingen av «Hver gang vi møtes» fikk de to god kontakt nesten med en gang. FOTO: NTB. Vis mer

Ligner litt

Da Emma gjorde seg klar til å fremføre sin versjon av «Floden», uttalte hun at musikken til Bjørn Eidsvåg er noe hun har vokst opp med og at Floden var farfaren hennes sin favorittsang. Han gikk bort for litt over fire år siden og for Emma var han helt spesiell.

- Jeg kalte han bestefar og han var veldig viktig for meg og en stor del av mitt liv. I perioder av livet mitt var vi naboer med bestefar og bestemor og jeg vokste opp med et tett forhold til dem, forteller hun og legger til:

- Det kan nok gjøre at jeg syns Bjørn er så trygg, for de ligner litt på hverandre. Og når jeg vet at «Floden» og «Mysteriet deg» var noen av bestefars favoritter og at han var så fan av Bjørn, syns jeg det var ekstra stort å få gjøre det.

- Var det en slags hyllest til din bestefar også?

- Ja, det føles kanskje litt sånn.

Flyttet som 17-åring

Emma, som er oppvokst på Jessheim, har noen travle år bak seg. Bare 17 år gammel flyttet hun ut av barndomshjemmet og alene til hovedstaden. På det tidpunktet hadde hun allerede mast en god stund på foreldrene om å få flytte for seg selv før de sa ja.

Hun beskriver seg som en selvstendig person med tydelige mål og ønsker. Men den første tiden ble likevel spesiell på grunn av pandemien og i en periode kunne hun ikke reise hjem for å treffe foreldrene.

Det samme året tar også karrieren hennes av. Når «Rådebank»-seerne ser bilkortesjen, til ære for en av karakterene som har begått selvmord, rulle over skjermen- er det Emma Steinbakkens stemme de hører som synger Hellbillies-låta «Jeg glemmer deg aldri».

Siden da har den versjonen rullet og gått på radioen og Emma Steinbakken ble et navn på manges lepper.

- Det var min første nummer én-låt, og det var veldig bra for karrieren. Det er veldig fint å få lov å lage noe folk setter pris på og syns er fint.

UP AND COMING: Emma Steinbakken har de siste to til tre årene blitt et navn å regne med i musikkverden. Her opptrer hun under Idrettsgallaen 2022 i Oslo Spektrum. FOTO: NTB.
UP AND COMING: Emma Steinbakken har de siste to til tre årene blitt et navn å regne med i musikkverden. Her opptrer hun under Idrettsgallaen 2022 i Oslo Spektrum. FOTO: NTB. Vis mer

Har det bedre

Samtidig forteller hun at hun nok ikke var helt forberedt på oppmerksomheten som kom i kjølvannet av «Rådebank», og det kunne føles litt overveldende til tider. Og hun innrømmer at hun kjente litt på nervene da hun skulle fremføre låtene for de andre kollegene i «Hver gang vi møtes».

- Det er litt av et publikum, de er jo dødsgode på det de driver med og det skal jo litt til å imponere de folka, forteller hun og kaster litt ekstra ros til Fredrik Auke (Freddy Kalas) for sin gode stemme.

I 2020 fortalte Emma til VG at hun hadde fått en knekk og kjente på manglende motivasjon. Men hvordan går det så med henne i dag?

- Jeg har det mye bedre og jeg tror jeg er blitt bedre på å håndtere den oppmerksomheten som følger med. Det er ikke nødvendigvis slik at jeg alltid har syntes at det har vært så lett og det er derfor det gikk litt dårlig en periode, forteller 19-åringen.

Hun sier at dette er noe hun går nærmere inn på i sin episode, som sendes 21. januar, men hun kan si at hun har merket at det er ingen som er skapt for å plutselig en dag ha så mye trykk også neste ingenting og at hun fortsatt lærer seg hvordan å håndtere det.

I GODT SELSKAP: F.v: Kristian Kristensen, Ingebjørg Bratland, Emma Steinbakken, Bjørn Eidsvåg, Karoline Krüger, Isah og Freddy Kalas er årets artister i «Hver gang vi møtes». FOTO: NTB.
I GODT SELSKAP: F.v: Kristian Kristensen, Ingebjørg Bratland, Emma Steinbakken, Bjørn Eidsvåg, Karoline Krüger, Isah og Freddy Kalas er årets artister i «Hver gang vi møtes». FOTO: NTB. Vis mer

«Som en pyse»

For å finne roen omgir hun seg med de menneskene hun er trygg på. Et av disse menneskene er søsteren, som hun så ofte hun kan besøker i Sogndal.

Seerne får også se en litt mer «pysete» side av 19-åringen, som står i kontrast til den sterke stemmen. Det er når Bjørn Eidsvåg bestemmer seg for å ta gjengen med på havet å fiske.

- For det første så er det veldig mange år siden jeg fisket. For det andre så kom jeg jo ut av første episode som en pyse. Det endrer seg litt etterhvert, føler jeg. Men problemet mitt er at jeg mister rett og slett appetitten av å tenke på at man spiser dyr. For meg er det helt fjernt å drive å fiske og håndtere fisken og jeg blir nærmest engstelig og redd. Det er en sånn rar greie jeg har for meg, ler hun.

Hun mener det har blitt vist litt «barnslige» sider av henne frem til nå, men hun tror at folk vil få se at hun ikke bare har bare har «en sånn fisefin side som ikke vet hvor maten kommer fra».

Etter første episoden kom ut, har hun fått utelukkende positive tilbakemeldinger. Men hun har også ofret en tanke eller to om at fallhøyden kan bli stor etter braksuksessen med «Floden».

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer