«Den første julen i Skomakergata»

Han er den nye skomaker Andersen

Jens Petrus Andersen byr på noen overraskelser når han returnerer på skjermen.

DEN FØRSTE JULEN I SKOMAKERGATA: I den nye filmen blir vi tatt med tilbake til 1945 og den første julen i Skomakergata, i tiden før handlingen i originalserien Jul i Skomakergata. FOTO: Kristianne Marøy/Nordisk Film Distribusjon
DEN FØRSTE JULEN I SKOMAKERGATA: I den nye filmen blir vi tatt med tilbake til 1945 og den første julen i Skomakergata, i tiden før handlingen i originalserien Jul i Skomakergata. FOTO: Kristianne Marøy/Nordisk Film Distribusjon Vis mer
Publisert

Den velkjente skomakeren Jens Petrus Andersen er 20 år etter vi sist så han, og 44 år etter premieren, tilbake i Skomakergata. Allerede i november kan både barn og voksne nostalgikere glede seg over et gjensyn med den folkekjære skomakeren i en spillefilm.

Jul i Skomakergata ble vist for første gang på NRK i 1979. Julekalenderen har blitt sendt seks ganger senere, til glede for nye generasjoner. Sist den ble sendt var i 2003 og Filmweb beskriver originalversjonen som en juleserie som «nærmest har oppnådd kultstatus».

I Den første julen i Skomakergata er handlingen lagt til 1945, og den første julen etter krigen. Historien finner dermed sted flere år før handlingen i den tradisjonelle julekalenderserien.

Seerne møter en litt annen versjon av skomakeren enn det vi er vant til fra julekalenderen.

Finner glede i hverandre

I en pressemelding skriver Nordisk Film Distribusjon at filmen handler om en liten jente, nemlig 9 år gamle Stine, på leting etter en ny familie og søker ly hos skomaker Andersen. Det er han ikke fornøyd med – han er gretten og ensom. Det skal imidlertid endre seg.

Uten å avsløre for mye, innser skomakeren at livet er best når man kan dele det med andre.

ORIGINALEN: Henki Kolstad spilte skomaker Jens Petrus Andersen i serien fra 1979. FOTO: NTB
ORIGINALEN: Henki Kolstad spilte skomaker Jens Petrus Andersen i serien fra 1979. FOTO: NTB Vis mer

– Viktig del av min egen oppvekst

Kåre Conradi blir å se som Skomaker Andersen i den kommende nyinnspillingen.

– Jeg har med dyp respekt tatt tak i den kjære karakteren som så mange av oss har et forhold til fra barndommen. Skomakergata med Henki Kolstads skomakter var jo en viktig del av min egen oppvekst, forteller skuespilleren, sier Conradi til Filmweb.

Vi får også et gjensyn med flere av de kjente og kjære karakterene fra originalserien.

– Og alle rollene er nye tolkninger med respekt for varmen i det gamle universet, sier Conradi som føler seg «beæret» over å få spille den folkekjære skomakeren.

Den første julen i Skomakergata har premiere 10. november.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer