Hugh Grant

Han er fyren vi alltid tilgir. Selv for de dårlige filmene.

Hugh Grant er mannen som vi får lyst å kysse, enten han spiller nerd eller drittsekk. Her filmene som tåler et gjensyn!

HUGH GRANT: Sølvreven ute på nye eventyr. (I filmens verden, altså). Foto: DPA
HUGH GRANT: Sølvreven ute på nye eventyr. (I filmens verden, altså). Foto: DPA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fomlende, nerdete og nervøs nærmest snublet han inn på kinolerretet i gjennombruddsfilmen «Fire bryllup og en gravferd» fra 1994. (Jada, vi vet han debuterte tidligere, men la oss være enige i at det var med denne «sorgmuntre» komedien han fikk sitt definitive gjennombrudd). I disse dager er han igjen kinoaktuell, i «Florence Foster Jenkins», en film med skyhøy Gimle-faktor, der Hugh spiller ektemannen til Florence Foster Jenkins (Meryl Streep), som ikke bare er mye eldre enn ham, hun synger som ei kråke og mangler evnen til selvsensur.

LES OGSÅ: Endelig får vi en smakebit på de første bildene fra «Skjønnheten og Udyret»!

Det kan høres ut som historien om et helt gjennomsnittlig ekteskap, men det er det altså ikke. Kritikkene sier Meryl er god, men at Hugh er enda bedre. Vi gleder oss og henter opp ytterligere 7 grunner til å elske Hugh (på tross av at han tenderer til å spille i litt for voksne filmer for øyeblikket).

1. Han fant opp skuespillermetoden som kan gjøre nerdete karakterer sexy

Etter at Hugh med høy grad av troverdighet OG selvfølgelighet, gikk hen (riktignok i rollen som William Thacker, jodajoda) og fikk tak i sjølvaste Julia Roberts i «Notting Hill» i 1999, så vi et oppsving av menn som følte de hadde sjans på damer utenfor egen liga. Viktig film i så måte. Verden ble aldri den samme.

2. Han klarte det umulige. Gå fra nerdesjarmør til den ultimate bad boy-en fra kontorfelleskapet

Det finnes kvinner der ute som mener at det største feilgrepet «Bridget Jones» har gjort i sitt fiktive liv, var å ikke satse på Daniel Cleaver. Nå er det for sent. Daniel - eller Hugh, som han kalles på folkemunne, dukket dessverre ikke opp i den siste Bridget-filmen (selv om figuren er skrevet inn). Det dampende sex-toget forlot perrongen, og Bridget satt igjen med normal BMI, men svak seksuell utstråling og en kjedelig baby. En lekse å lære av, for oss alle.

LES OGSÅ: Filmen mistet noe da Zellweger mistet de kiloene på kroppen sin

3. Han ser over gjennomsnittlig bra ut med tørkle i halsen og fluffy lugg

Kostymedrama er en vanskelig sjanger for mannlige skuespillere. Hvordan SE bra ut, i kostymer fra en usexy tid. Vår Hugh klarer det. Bare sjekk ut «Stolthet og fordom» fra 1995. En perrrrle av en film som tåler gjensyn. (Du kan til og med hente litt 90-talls inspo fra frisyrene til Emma Thompson, men det er en annen story).

LES OGSÅ: Det er bra å ha opplevd en stygg sveis.

4. Han får velstående, ubrukelige fyrer til å framstå som selve drømmemannen

I «About A Boy» fra 2002 framstår rollen til Hugh som den fyren du advarer den single venninnen din om å bli sammen med. Du vet den fyren du selv hadde blitt sammen med, dersom du var singel. Se filmen og finn ut at det du virkelig lengter etter er en nevrotisk, selvopptatt fyr med god musikksmak. 

5. Han kler makt

Hadde ikke verden vært et bedre sted med Hugh Grant som statsminister?

Etter å ha sett «Love Actually» (2003) en syv, åtte ganger er vi i grunn overbevist. Denne filmen har også gitt Hugh en aura av Julenisse-magi, ettersom filmen for mange har erstattet kirkelige ritualer, krumkaker og andre tradisjoner vi føler oss ferdige med. Hugh gir oss jula. Det gir ham en unik posisjon.

6. Han leverer kyssescener vi gjerne ser på repeat

Vi syns Hugh leverer helt i verdenstoppen når det kommer til Oscar-kategorien «greatest kiss». Bare tenk litt over hvor fin han er når han kysser Sandra Bullock i  «Two Weeks Notice» (2002), en dame som mest sannsynlig har veldig lite til felles med Hugh i det virkelige liv, hun er nesten skuespiller-versjonen av Shania Twain, på en måte. Antakelig ikke hans type - men har får til bra klinings likevel. Det sier MYE om skuespillerkvalifikasjonene. Og Hugh som menneske. 

7. Han holder de beste talene - til alle anledninger

Hvem drømmer vel ikke om en mann som sier de riktige tingene, i bryllup, i begravelser, i middager med vennegjengen OG under prisutdelinger? Vel, Hugh Grant er den fyren. Selv om han er mye annet også. Talene hans i de beste filmene er verdt å skrive ned, og gi bort til folk som trenger det, men også under prisutdelinger og store fester i det virkelige liv er han kjent for å være vittig, noe som igjen bekrefter det vi allerede visste - at denne mannen er noe helt spesielt.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer