Kong Juan Carlos utro

- Han ga etter for kjødets fristelser

Ny dokumentarserie avslører ekskongens pikante telefonsamtaler med flere av elskerinnene.

KONG JUAN CARLOS UTRO: Corinna Larsen, også kjent som Corinna zu Sayn-Wittgenstein, er en av flere kvinner ekskong Juan Carlos har vært i forhold med bak kona dronning Sofias rygg. Her fra et event i Barcelona i 2006. FOTO: NTB

KONG JUAN CARLOS UTRO: Corinna Larsen, også kjent som Corinna zu Sayn-Wittgenstein, er en av flere kvinner ekskong Juan Carlos har vært i forhold med bak kona dronning Sofias rygg. Her fra et event i Barcelona i 2006. FOTO: NTB

Vis mer
Publisert

Den tidligere kongen av Spania, Juan Carlos (84), har ikke uten grunn blitt titulert skandalekongen av Europa - og i den ferske HBO-dokumentaren Saving the King får man bakgrunnen for hvorfor.

I flere pikante lydklipp, som ekskongen ikke visste at ble tatt opp, erkjenner han selv forhold med ulike kvinner bak kona dronning Sofias (83) rygg.

- Han ga etter for kjødets fristelse, forklarer journalist Fernando Onega i HBO-dokumentaren,

Dette, i tillegg til beskyldninger om korrupsjon, hvitvasking og uetiske forbindelser over landegrensene, førte til at Juan Carlos abdiserte fra tronen i 2014. Da hadde han vært konge siden 1975 - utpekt av general Franco.

Et harem av elskerinner

Sønnen, kronprins Felipe (54), overtok tronen etter sin far, og dermed ble han og kona Letizia (50) Spanias nye kongepar.

En av hans mange elskerinner, som stiller opp i dokumentaren og forteller sin side av saken, er den dansk-tyske forretningskvinnen Corinna zu Sayn-Wittgenstein (58).

- Han levde flere liv. Jeg ville ikke være en del av hans harem, forteller 58-åringen i dokumentaren. Hun var kongens elskerinne i en årrekke, før relasjonen tok slutt.

ELSKERINNEN: Den dansk-tyske forretningskvinnen Corinna Larsen, også kjent som Corinna zu Sayn-Wittgenstein, var ekskongens elskerinne i flere år. FOTO: NTB
ELSKERINNEN: Den dansk-tyske forretningskvinnen Corinna Larsen, også kjent som Corinna zu Sayn-Wittgenstein, var ekskongens elskerinne i flere år. FOTO: NTB Vis mer

En annen av ekskongens elskerinner var journalisten og fotografen Angélica «Queca» Campillo, som jobbet som fotograf for avisen Pueblo da hun ble kjent med ham.

Hun skulle siden bruke sin rolle som fotograf i avisen for å verne om kongen, og bidra til at negativ omtale aldri ble publisert og dermed ikke nådde det spanske folket.

Campillo spilte inn memoarer, der mye av tematikken omhandler forholdet med Juan Carlos, men hun døde i 2015 - før memoarene ble publisert. De hadde en relasjon som strakk seg over tre tiår.

Deler av dette materialet brukes i HBO-dokumentaren, også opptak av private telefonsamtaler fra Juan Carlos til Campillo.

«Jeg ringte deg før, men jeg kan ikke ringe på dagen. Jeg forklarer senere. Kyss, og vi sees i morgen».

Deres første stevnemøte var i en varebil på det spanske slottets residens. Siden skulle spansk etterretning angivelig ha etablert en dekkleilighet, der kongen fritt kunne invitere sine elskerinner på stevnemøter.

Datteren vokste opp med telefonsamtaler fra kongen

Også Campillos datter Carmen Gutierrez stiller opp i dokumentaren, og forteller om hvordan spanskekongen var en del av oppveksten hennes.

- Jeg var ni år da, og jeg lærte å leve med at kongen var til stede i livet vårt. Iblant, da telefonen ringte, svarte jeg fordi jeg visste at det var kongen. Som liten forstår man ikke sånt, forklarer Carmen i HBO-dokumentaren.

Ifølge journalist Jamie Penafiel oppdaget dronning Sofia, Juan Carlos' kone, ektemannen sammen med en av elskerinnene, da hun kom på overraskelsesbesøk mens han var på jakt i Toledo.

Det kunne ha blitt ekteskapets fall, men nettopp fordi at han var kongen av Spania på dette tidspunktet, var en skilsmisse fra sin utro ektemann uaktuelt. Dronning Sofia måtte lukke øynene for utroskapet.

- Dronning Sofia holdt ut med mange svik, men alle har en grense. Og med tiden delte de opp sine liv, forklarer Penafiel i HBO-dokumentaren.

Utover 90-tallet hadde Juan Carlos en affære med Barbara Rey, den spanske artisten som over syv år tok opp spanskekongens visitter i eget hjem - uten at Juan Carlos selv var klar over det.

Abdiserte etter jaktskandale

Etter abdisjonen i 2014, som følge av korrupsjonsskandalene, jaktkontroversene og utroskapen, bosatte Juan Carlos seg i Abu Dhabi, der han har et mektig nettverk av innflytelsesrike venner.

Han har nærmest ikke vært å se offentlig siden han abdiserte, men deltok i dronning Elizabeths begravelse høsten 2022 - som privatperson, ikke ekskonge av Spania.

SØRGET: Det tidligere kongeparet av Spania, Juan Carlos og dronning Sofia deltok i dronning Elizabeths begravelse i Westminster Abbey i september 2022. Det var første gang på mange år verden så kongen offentlig. FOTO: NTB
SØRGET: Det tidligere kongeparet av Spania, Juan Carlos og dronning Sofia deltok i dronning Elizabeths begravelse i Westminster Abbey i september 2022. Det var første gang på mange år verden så kongen offentlig. FOTO: NTB Vis mer

Han har aldri selv gått ut og bekreftet utroskapsskandalene.

Da Juan Carlos ble kalt inn på teppet i 2012, som følge av kontroversene rundt elefantjakt i Botswana samme år - samtidig med at Spania var inne i sin største økonomiske krise noensinne - la han seg så flat bare en konge kan gjøre.

- Jeg beklager. Det var galt, og det skal ikke skje igjen.

To år senere var Juan Carlos' storhetstid som Spanskekonge over - etter 39 år.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer