Torpet

- Han jagde oss rundt som to høns i bikini

Eli Kari Gjengedal forteller om Torpet-seansene hun er glad ikke ble vist på TV.

TORPET: Eli Kari forteller om Torpet-deltakelsen. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2
TORPET: Eli Kari forteller om Torpet-deltakelsen. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2 Vis mer
Publisert

Da Eli Kari Gjengedal (51) ble spurt om å være med på «Torpet», nølte hun ikke med å si ja. Før hun kom på at hun måtte spørre mannen og sønnen. De var ingen brems – Eli Kari fikk derfor muligheten til å dra 100 år tilbake i tid, nok en gang.

- Jeg ble så glad for å få den muligheten. Jeg elsker Farmen- og Torpet-universet. For meg er gårdslivet en nostalgisk reise tilbake til barndommen, fordi jeg er fra bondefamilie, sier hun entusiastisk.

Da bestevenninnen Ingeborg Myhre ringte noen måneder senere og sa at hun også hadde fått forespørselen, ble det full jubel.

- Når du er der med en person du kjenner så godt fra før, får du et veldig avslappet forhold til konkurransedelen, og du vet at du har en god venn som har ryggen din. Man slipper også å få paranoide tanker om at folk kanskje misforstår deg, fordi de ikke kjenner deg. Og så fikk vi jo en sønn i Erik Anders, da, sier hun, og ler godt.

De tre ble raskt en trio som utelukkende koste seg på Torpet.

- Erik Anders er kjempemorsom og finner på alt mulig rart. For meg var det veldig fascinerende å få et innblikk i en 25 år gammel gutt sin verden. Det var morsomt å observere, og å høre han prate om så mye rart. God underholdning, oppsummerer Eli Kari.

TRIO: Eli Kari, Ingeborg og Erik Anders kom veldig godt overens. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2
TRIO: Eli Kari, Ingeborg og Erik Anders kom veldig godt overens. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2 Vis mer

Alltid positiv

På Torpet kan man se hvor utrolig positiv Eli Kari er hele tiden. Dette gjenspeiler seg også når hun snakker om Erik Anders – det er kanskje ikke så mange som utelukkende ser de positive sidene ved å være tidligere Paradise hotel-deltaker, men det gjør Eli Kari:

- Jeg blir så imponert over hvor flinke realitydeltakere er – det handler om å lage innhold så det blir et artig program. Erik Anders er en dreven realitydeltaker, og han er flink til å finne situasjoner hvor han kan gi masse av seg selv. Jeg ble liksom gamlemor som prøvde å henge meg på alt det morsomme han fant på, sier hun med en latter.

- Er du alltid så positiv?

- Jeg må jo le litt, for jeg har sett episodene som er blitt vist på TV, og jeg syntes jo alt vi gjorde ble fint, men jeg ser jo nå at det så helt jævlig ut. Men jeg er bare meg selv – jeg er en person som ser lyst på livet, og prøver å finne det positive i alt.

Men Eli Kari kan også bli skikkelig sint. Det skjer ikke ofte, men når det skjer, da smeller det, mener hun.

- Når begeret blir fullt, da renner det virkelig over. Om det skjer, sier Ingeborg: «Du må ikke bli sint, Eli Kari, jeg blir så redd når du blir sint!» Så når det skjer, er det lyn, torden og full pakke! Jeg må slippe villdyret løs noen ganger, og så er jeg ferdig.

Slik ble de kjent

Under oppholdet på Torpet fokuserte Eli Kari først og fremst på å få bestevenninnen inn på Farmen-gården igjen.

- Ingeborg har angret så fælt på at hun røk ut med vilje sist hun var med. Hun hadde så ekstremt lyst til å komme inn på gården igjen.

- Hvordan ble du og Ingeborg kjent?

- Vi ble kjent for 18 år siden, fordi jeg tok en sommerjobb i TV2, hvor Ingeborg jobbet i redaksjonen. Jeg tenkte det ville være gøy å få en sommer i Oslo.

Eli Kari forteller at hun og Ingeborg klaffet fra dag én, og at de raskt ble veldig gode venner.

- Vi har samme humor, og ler så mye sammen.

BESTEVENNER: Eli Kari og Ingeborg Myhre har kjent hverandre i 18 år. Foto: Ragnar Hartvig
BESTEVENNER: Eli Kari og Ingeborg Myhre har kjent hverandre i 18 år. Foto: Ragnar Hartvig Vis mer

I tillegg var begge gravide, med termin med kun en ukes mellomrom.

- Vi suste rundt i Oslos gater, kjempegravide, og var så misunnelige på alle som festet og dro på Øya-festivalen. Typisk meg å velge sommer i Oslo når jeg er høygravid, sier hun lattermildt, og legger til:

- Avkommene våre, som vi liker å kalle dem, har vokst opp som søskenbarn omtrent, og de er veldig glade i hverandre.

Blir ekstremt nervøs

Da Eli Kari var med på Farmen sist, i 2021, var hun blant favorittene til å vinne hele konkurransen, men hun røk ut først i finaleuken. Hun forteller at hun ikke er så glad i selve konkurranse-delen av programmet.

- Jeg er så svak fysisk, og god til å finte meg selv ut. Mitt største mareritt var å havne i tvekamp! Jeg klarer ikke å holde nervene i sjakk, og er aldri best når det gjelder, sier hun med en trillende latter, og legger til:

- Under finaleuken på Farmen var jeg så nervøs at jeg ble dårlig! Det var så vidt helsepersonell lot meg få være med på hinderløypa, fordi jeg så så medtatt ut. Jeg hadde jo gått ned 10 kilo, og den dagen var jeg så dårlig i magen, for å si det rett ut. Om det bare var nerver eller dårlig mat, det aner jeg ikke. Men det er veldig belastende for meg å ha det sånn.

Eli Kari har tenkt litt på dette i ettertid, og hun så Torpet som en ypperlig mulighet til å utfordre seg litt på nettopp det.

- Jeg pleier alltid å snakke meg selv ned, men jeg ville bevise overfor meg selv at jeg er sterkere enn jeg tror, og at jeg klarer å gå i kamp.

Det som ikke blir vist på TV

Eli Kari forteller om flere hendelser som ikke har blitt vist på TV. Den ene er hun veldig glad produksjonen lot være å ta med:

- Vi hadde en seanse i badestampen, hvor vi hadde vannkrig, og jeg var redd Erik Anders skulle bli skåldet. Han jagde Ingeborg og meg rundt som to høns, og vi sprang rundt i bikini – noe som kanskje ikke ser så bra ut, sier hun, og ler godt.

Episodene fra Torpet er korte, derfor er det mye som ikke blir vist. Blant annet at trioen øvde masse på konkurransene. Og at hesten ble forelsket i Eli Kari og fulgte etter henne over alt – selv om hun er livredd.

- Alt var gøy, og vi var aldri uvenner, selv om Ingeborg og Erik Anders hadde noen sammenstøt, da han er 25 år gammel og ikke rydder opp etter seg. Jeg lo så jeg tisset på meg flere ganger, og lå og rullet rundt på gresset, fordi Erik Anders er så høy på seg selv og skal bevise at han kan alt.

HYGGELIG LAG: Eli Kari og Ingeborg hadde det veldig fint på Torpet. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2
HYGGELIG LAG: Eli Kari og Ingeborg hadde det veldig fint på Torpet. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2 Vis mer

Programleder-drømmen

Eli Kari har hatt en drøm om å bli programleder for Farmen i 22 år, og hun har sendt mail til produksjonen for å ytre dette ønsket hvert eneste år. Hun ble faktisk innkalt til intervju den første sesongen, men da forsto hun ikke helt konseptet, og solgte seg inn på feil måte, mener hun. Jobben gikk den gang til Sarah Natasha Melbye.

Da det ble kjent at Tiril Sjåstad Christiansen slutter som programleder etter denne sesongen, var Eli Kari på ballen nok en gang.

- Jeg gir meg ikke ennå! Men jeg fikk høre at TV2 fikk 30 telefoner og e-poster fra programledere som ønsker seg jobben. Jeg synes det er dritkult at det er et så populært program, sier hun, og legger til:

- Jeg har til og med tilbudt meg å være med som en del av utviklingsavdelingen! Jeg klamrer meg fast til alt av halmstrå, sier hun og ler godt.

Eli Kari vet at det blir tøff kamp om programlederjobben, men som det positive vesenet hun er, ser hun ikke mørkt på det.

- Det er jo større sannsynlighet for å få den jobben enn å vinne i Lotto!

GIR IKKE OPP: Eli Kari nekter å gi opp drømmen om å bli programleder i farmen. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2
GIR IKKE OPP: Eli Kari nekter å gi opp drømmen om å bli programleder i farmen. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2 Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer