Ebba og Ari Behn:

- Han sa at vi måtte gifte oss fort

Avdøde Ari Behns kjæreste Ebba Rysst Heilmann åpner opp om forholdet i ny podkast.

EBBA OG ARI: Kjæresteparet Ebba Rysst Heilmann og Ari Behn fotografert under en galleriåpning i Moss i 2017. FOTO: Andreas Fadum // Se og Hør
EBBA OG ARI: Kjæresteparet Ebba Rysst Heilmann og Ari Behn fotografert under en galleriåpning i Moss i 2017. FOTO: Andreas Fadum // Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av februar slapp NRK den Monster-produserte podkastserien Ari, som tar for seg avdøde Ari Behns møte med kjæresten Ebba Rysst Heilmann (35) - og den siste tiden som preget ham tungt.

Ari Behn begikk selvmord første juledag 2019 - noe hans nærmeste familie har vært åpen om, helt siden den triste nyheten ble kjent. Ari Behn, som tidligere var gift med prinsesse Märtha Louise (49), ble 47 år. Han etterlot seg tre døtre.

EN VARM FAR: Ari Behn med døtrene Maud og Leah under prins Sverre Magnus' dåp i 2006. FOTO: Jon Eeg
EN VARM FAR: Ari Behn med døtrene Maud og Leah under prins Sverre Magnus' dåp i 2006. FOTO: Jon Eeg Vis mer

Det er Ebba selv som åpner opp i podkasten, som er laget av blant andre historiefortelleren Joakim Førsund. Han står bak tidligere podkastsuksesser som «Tobias», «Koht vil leve» og «Familiene på Orderud».

Ebba forteller at hun møtte Ari for første gang da hun gikk i barnehagen, der han hadde arbeidsuke som assistent i barnehagen. Mange år senere skulle de to møtes igjen, gjennom Ebbas advokatfar.

Amors piler skjøt fart, og det skulle bli en intens og kjærlighetsfylt periode for forfatteren Ari Behn og 12 år yngre namsfullmektige Ebba.

- Han ville gifte seg med meg med én gang, sier hun ærlig i podkasten, og fortsetter:

- Det ble veldig altoppslukende veldig fort. Det var han som var veldig på at vi skulle bli kjærester fort. Han sa at vi måtte gifte oss fort. Han sa at han bare vil ha meg.

RØRENDE TALE: Ebba Rysst Heilmann (34), Ari Behns kjæreste fra 2016, hedret Behn da venner og familie samlet seg på Theatercaféen etter bisettelsen 3. januar. VIDEO: Se og hør Vis mer

Fra to forskjellige verdener

For Ebba legger ikke skjul på at hun og Ari personlighetsmessig var to ganske forskjellige typer. Hun med et klassisk A4-liv, og han med erfaring fra de royale kretser og som var en del av et relativt svevende kunst- og forfattermiljø.

Men det hindret ikke den tidligere prinsessegemalen å la seg fascinere og begeistre av Ebbas liv og virke.

- Han hadde en entusiasme over mitt liv, som jeg overhode ikke hadde selv. (...) Jeg møtte en Ari som var overstadig begeistret for meg, for livet og det livet vi skulle ha. Han åpnet en champagne og skålte med meg, og sa omtrent: «hvor har du vært hele mitt liv? Vi må gifte oss!»

UTSTILLING: Prinsesse Märtha Louise og døtrene Emma Tallulah Behn Leah Isadora Behn og Maud Angelica Behn under presentasjon av utstilling med Ari Behns verker på Galleri Varden på Jeløya. Maud Angelica snakker om sin avdøde far. Video: NTB Vis mer

Den siste tiden av livet var Ari Behn bosatt i Lommedalen i Bærum, i nærheten av ekskona og de tre barna Maud (17), Leah (15) og Emma (12).

Han vekslet på å bo der, i en suite på Continental, hos kjæresten Ebba på Torshov og hos foreldrene Olav og Marianne Behn på Larkollen i Moss, den siste tiden før han gikk bort.

- Han er det mest spesielle mennesket jeg har møtt, minnes kjæresten Ebba i podkasten.

I neste episode av Ari er det Aris lillesøster Anja Bjørshol som åpner opp om tapet av broren.

Trenger du noen å snakke med?

  • Akutt selvmordsfare: 113
  • Legevakt: 116 117
  • Mental Helses hjelpetelefon: 116 123, sidetmedord.no
  • Kirkens SOS Telefon: 22 40 00 40, kirkens-sos.no
  • Kors på halsen (Røde kors): 800 33 321, korspaahalsen.rodekors.no
  • Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebyggings informasjonssider: nssfinfo.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer