Line Andersen TV-aksjonen:

- Han så faren sin bli skutt i hjemmet deres da han selv var to år, og han har aldri fått vite hvorfor

For TV-aksjonen-profil Line Andersen gjorde møtet med den colombianske 11-åringen John Sebastian sterkt inntrykk.

LINE ANDERSEN TV-AKSJONEN: Line Andersen tok en selfie sammen med den 11 år gamle skoleeleven John Sebastian Cavides i Colombia. Det ble et sterkt og minnerikt møte for programlederen. Foto: Privat
LINE ANDERSEN TV-AKSJONEN: Line Andersen tok en selfie sammen med den 11 år gamle skoleeleven John Sebastian Cavides i Colombia. Det ble et sterkt og minnerikt møte for programlederen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Søndag 22. oktober arrangeres den årlige fellesdugnaden TV-aksjonen for 44. gang, og i år er det UNICEF som har fått tildelt aksjonen. Midlene som kommer inn skal gi barn rammet av krig og konflikt mulighet til utdanning. Det er NRK-profilene Line Andersen (44), Leo Ajkic (33), Mikkel Niva (29) og Benedicte Bendiksen (35) som skal lede TV-aksjonen.

Vi tok en prat med Line Andersen, som de fleste av oss forbinder med NRK Sporten. I slutten av april besøkte hun en skole i fylket Caquetá i Colombia, og møtet med de 12 skoleelevene skulle bli selve symbolet på at det fremdeles finnes håp, til tross for at landet i over 50 år har vært preget av en brutal borgerkrig.

- Det er først når du reiser fra Bogotá til den andre siden av Andesfjellene at du skjønner at her har noen stått i utenforskap i 50 år. Fattigdommen er mye større. Colombia er ikke fortrinnsvis et u-land, det er et i-land med veldig skjev fordeling. Det er ikke u-landsfattigdom, vi snakker om, men fattigdom målt opp mot Bogotá som er en veldig moderne storby, sier hun og legger til:

- I den lille byen Puerto Amor i Caquetá ligger det en liten skole som er laget i en gammel FARC-kaserne. Før det ble en skole bodde det altså soldater der. Nå er den malt og gjort om til en skole for 12 elever som bor på landsbygda. Her lærte vi om noe UNICEF gjør noen steder i Colombia, de har nemlig etablert faget «fred» på timeplanen. I dette faget skal alle lære seg noe nytt, for ingen av dem har sett det før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer