Kongelig

- Han smiler akkurat som farmor Diana

Mamma Kate har foreviget prins George i anledning 7-årsdagen.

KONGELIG: Nytt foto av prins George i anledning 7-årsdagen! Mange mener sjarmøren er en tro kopi av sin avdøde farmor prinsesse Diana. FOTO: Instagram og NTB scanpix
KONGELIG: Nytt foto av prins George i anledning 7-årsdagen! Mange mener sjarmøren er en tro kopi av sin avdøde farmor prinsesse Diana. FOTO: Instagram og NTB scanpix Vis mer
Publisert

22. juli 2013 ble det født en liten arveprins på St Mary's Hospital i London. Den lille gutten var det første barnet til prins William (38) og hertuginne Kate (38), og kom til verden to år etter drømmebryllupet i Westminster Abbey.

Prinsen fikk tittelen Hans Kongelige Høyhet Prins George Alexander Louis av Cambridge, og ble oppkalt etter oldefaren kong George VI (1895-1952).

Hans hele og fulle navn var Albert Frederick Arthur George, men gikk under navnet Albert, og Bertie blant venner. Da han ble konge i 1936, som følge av at broren abdiserte fra troen for å gifte seg med en fraskilt amerikansk kvinne, tok han kongenavnet George - etter sin egen far kong Georg V (1865-1936).

Med andre ord har dagens prins George en sterk og kongelig bagasje med seg på navnefronten, når han selv en dag skal bli konge. Men først må bestefar prins Charles (71) og pappa prins William ha gjort sine plikter som regenter for Storbritannia, og overhode for The Commonwealth of Nations.

BARNEPIKEN: De britiske prinsebarnas nanny Maria Borrallo har et nært forhold til prinsebarna. VIDEO: KK Vis mer

Enn så lenge vokser prins George opp i trygge omgivelser, sammen med mamma Kate, pappa William, og småsøsknene prinsesse Charlotte (5) og prins Louis (2). De veksler mellom å bo på Kensington Palace, og Sandringham Estate i Norfolk.

Men allerede nå har den syv år gamle jubilanten rukket å bemerke seg som den britiske kongefamiliens storsjarmør.

Når han er med foreldrene på offisielle oppdrag er han ikke sen med å trekke på smilebåndet, og viser barnlig nysgjerrighet for det foreldrene tar ham med på.

I anledning fødselsdagen har hertugparet delt to ferske bilder av bursdagsbarnet på den offisielle Instagram-kontoen @kensingtonroyal, og det er mamma Kate som har tatt begge bildene. Bildene er også delt på kongehusets offisielle Facebook-side.

- Ingen tvil om at dette er barnebarnet til prinsesse Diana!

Gratulasjonene fra fjern og nær triller inn i kommentarfeltene, og det er flere som påpeker at bursdagsgutten er en tro kopi av sin far - og det er også mange som minnes prinsesse Diana gjennom barnebarnet prins George.

NYBAKTE FORELDRE: Dagen etter fødselen troppet de nybakte foreldrene prins William og hertuginne Kate opp utenfor St. Mary's hospital med sin førstefødte. FOTO: NTB scanpix
NYBAKTE FORELDRE: Dagen etter fødselen troppet de nybakte foreldrene prins William og hertuginne Kate opp utenfor St. Mary's hospital med sin førstefødte. FOTO: NTB scanpix Vis mer

«Han smiler akkurat som farmor Diana», er det en som skriver til bildet.

«Ingen tvil om at dette er barnebarnet til prinsesse Diana!», skriver en annen.

SOM TO DRÅPER VANN: Prins George ligner uten tvil på sin far prins William også. FOTO: NTB scanpix
SOM TO DRÅPER VANN: Prins George ligner uten tvil på sin far prins William også. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Det er også flere som gir mamma Kate skryt for de fine portrettbildene, og som samtidig gir uttrykk for at de setter pris på at gutten ser ut som «en hvilken som helst» annen syvåring.

«Det er herlig å se hans bustete hår, og at han ser ut som et helt normalt barn. Elsker at han virker like jordnær som sine foreldre!», er det en annen følger som skriver til bildet av prins George ikledd camo-tskjorte og sitt varme smil.

Gratulerer med dagen, George!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer