- Han snakket om denne serien på date for tretten år siden

Kristofer Hivju er klar i dobbeltrolle som tvillingbrødrene Adam og Erik.

JOBBER SAMMEN: KK møtte ekteparet Gry og Kristofer Hivju under NRKs høstlansering i juni. Han spiller tvillingbrødrene Adam og Erik i dramaserien «Twin», mens hun har vært medprodusent. FOTO: Malini Gaare Bjørnstad
JOBBER SAMMEN: KK møtte ekteparet Gry og Kristofer Hivju under NRKs høstlansering i juni. Han spiller tvillingbrødrene Adam og Erik i dramaserien «Twin», mens hun har vært medprodusent. FOTO: Malini Gaare Bjørnstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske skuespilleren Kristofer Hivju (40) har gjort seg bemerket verden over i rollen som Tormund Giantsbane i «Game of Thrones», leder for wildlings-folket, men nå er han endelig kommet hjem igjen.

Etter seks år i «Game of Thrones»-boblen, er han nå aktuell i den norske dramaserien «Twin», som sendes på NRK i oktober. Her har han en dobbeltrolle som tvillingparet Adam og Erik.

«De eneggede tvillingbrødrene Adam og Erik lever helt forskjellige liv - den ene er ansvarlig familiefar, den andre en surferboms som til slutt mister alt. Han søker hjelp hos broren, men får det ikke. Det ender til slutt i en slåsskamp mellom de to, og når Ingrid, kona til Adam, prøver å skille dem, dør Adam. Det var en ulykke, men ser ut som et mord. For å slippe fengsel, overtaler Ingrid Erik til å overta identiteten til Adam. Men der er vanskelig å leve som noe man ikke er», skriver NRK i omtalen av serien.

Vi møtte Kristofer Hivju og kona Gry Molvær Hivju (48), som er medprodusent på serien, under NRKs høstlansering i juni.

I LOFOTEN: «Twin» er spilt inn i vakre Lofoten i Nord-Norge. Kristofer Hivju spiller tvillingbrødrene Erik og Adam, mens Rebekka Nystabakk har rollen som Adams kone Ingrid. FOTO: Eirik Evjen /Nordisk Film Production / NRK
I LOFOTEN: «Twin» er spilt inn i vakre Lofoten i Nord-Norge. Kristofer Hivju spiller tvillingbrødrene Erik og Adam, mens Rebekka Nystabakk har rollen som Adams kone Ingrid. FOTO: Eirik Evjen /Nordisk Film Production / NRK Vis mer

- Du spiller både slabbedask og ansvarsfull. Hvem er Kristofer mest lik av de to karakterene, Gry?

- Nå skal jeg være veldig forsiktig her, men da Kristofer dresset seg opp som den veldig strigla Adam, så følte jeg en distanse da jeg så ham. Jeg syntes han var veldig fremmed og ukjent. For Kristofer er jo også litt bustete privat, det må man kunne si, sier Gry og sender ektemannen et smil.

- Hun ble sammen med en slabbedask, men nå er han veldig ansvarlig! supplerer Kristofer lattermildt.

- Han er nok litt av begge deler, men jeg vil nok påstå at Kristofer er mer rufsete enn den mest strigla tvillingen her. Så kanskje noe midt i mellom? konkluderer Gry.

- Hvem er det du selv relaterer deg mest til av Adam og Erik, Kristofer?

- Jeg relaterer meg til begge, og litt av hele konseptet med å ha to identiske tvillingbrødre som er så forskjellige, er jo at det også belyser hvor ulike vi mennesker er. Vi er yin yang, og har forskjellige sider ved oss.

Han forklarer at de to brødrene har tatt helt forskjellige valg her i livet, og at de dermed også har utviklet seg til å bli veldig ulike.

- Det er også mye av utgangspunktet for konflikten. Vi mennesker formes av våre valg, og det er veldig tydelig i «Twin». Det er veldig gøy å plassere denne uansvarlige slasken inn i livet til den ansvarlige - for da må også han ta seg sammen. Det er vanskelig nok, sier Hivju.

For altså til tross for at de er eneggede, betyr ikke det at de ikke kan være ulike.

- Vi har jo ulike sider som mennesker. Kanskje har vi én veldig uansvarlig side, og kanskje har vi én veldig ansvarlig side. Vi kan være veldig ansvarlige overfor våre barn, men så kan vi også andre ganger være uansvarlig på egne vegne. Det springer ut av det samme, egentlig, og det er jo det som er veldig spennende med denne serien. Den viser veldig ulike sider, som vi kanskje alle har noe av, legger Gry til.

Hørte om dramaideen allerede på andre date

Allerede for 13 år siden, da Gry var på sin andre date med Kristofer, hørte hun om serien. Kristofer og kompisen Kristoffer Metcalfe (41), som er regissør og serieskaper av «Twin», drodlet frem ideen da de bodde sammen i kollektiv. Den er spilt inn i Lofoten.

FRA IDÉ TIL SERIE: Kona Gry hørte om ideen til serien Twin allerede for 13 år siden, da de var på sin andre date. Hun synes det er stas at ideen nå er blitt serie, og at hun har vært med som medprodusent. FOTO: NTB Scanpix
FRA IDÉ TIL SERIE: Kona Gry hørte om ideen til serien Twin allerede for 13 år siden, da de var på sin andre date. Hun synes det er stas at ideen nå er blitt serie, og at hun har vært med som medprodusent. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Kristofer og jeg snakket om det på en biltur, og så laget de en pilot. Jeg synes det er fint at vi i denne serien har fått brukt landskapet og naturen vår i en veldig flott psykologisk ramme. Det er jo også en av ressursene vi har i Norge, som filmland. Ikke bare for våre egne produksjoner, men også for utenlandske produksjoner. Det å kunne bruke Lofoten både som noe dramatisk, spennende og dystert, men også som en flott ramme, har vært helt fantastisk. Det har vært veldig fint å kunne jobbe i eget land, sier Gry.

KRISTOFFER OG KRISTOFER: De to kameratene drodlet frem ideen til serien da de bodde sammen i kollektiv for over 13 år siden. Her er Kristoffer Metcalfe og Kristofer Hivju fotografert under innspillingen i Lofoten i august 2018. FOTO: NRK
KRISTOFFER OG KRISTOFER: De to kameratene drodlet frem ideen til serien da de bodde sammen i kollektiv for over 13 år siden. Her er Kristoffer Metcalfe og Kristofer Hivju fotografert under innspillingen i Lofoten i august 2018. FOTO: NRK Vis mer

- Hvordan er det å være tilbake i Norge og spille i en norsk serie, Kristofer?

- Det har vært noe jeg har lengtet etter og som har vært et mål hele veien. Dette er en idé som ble skapt for 13 år siden, med en av mine beste venner. Det har vært veldig gode og trygge omstendigheter rundt, med hele det nordiske crewet. Det har vært veldig fint å komme hjem, og å få jobbe med de flinke folka som er her.

- Hva er det du savner mest med universet «Game of Thrones»?

- Når man har jobbet på en serie i seks år, så er det en slags stor periode som er over. Så jeg savner selvfølgelig gode kolleger, men alt har en slutt. Jeg ga alt jeg hadde i den rollen, og så går jeg videre. Nå er jeg her!

«Twin» har premiere på NRK i oktober.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer