«Pørni»:

– Han tråkker jo i alt som finnes av salater

«Kommune-Bjørnar» eller «Kripos-Kenneth»: Hvem er din favoritt?

«PØRNI»: Denne sesongen kommer en ny beiler inn i Pørnis liv. «Kommune-Bjørnar»: møt «kripos-Kenneth». FOTO: VIAPLAY.
«PØRNI»: Denne sesongen kommer en ny beiler inn i Pørnis liv. «Kommune-Bjørnar»: møt «kripos-Kenneth». FOTO: VIAPLAY. Vis mer
Publisert

Sesong tre av suksess-serien om alenemoren «Pørni» har begynt å rulle på Viaplay, og er allerede en snakkis blant mange og den har høstet gode kritikker for sin elegante måte å mikse det såre og morsomme på.

Har du, som undertegnede journalist, heiet og håpet på at «kommune-Bjørnar» og seriens heltinne, spilt av Henriette Steenstrup, skal finne tilbake til hverandre, kan det hende du blir skuffet- eller ikke.

Verre for Bjørnar

For denne sesongen kommer en ny beiler inn i Pørnis liv. «Kommune-Bjørnar»: møt «kripos-Kenneth» med sin dype, mørke røst og macho utstråling. Dette vies litt tid til i serien også. Allerede i første episode hører vi Bjørnar gjøre narr av måten kripos-Kenneth snakker til Pørni på.
«Eg kaller deg Pernille eg, såpass respekt har eg for damer».

Oddgeir Thune, som spiller «kripos-Kenneth» sier han tror at kampen om Pørnis hjerte er verre for «kommune-Bjørnar» siden han ikke skjønner det.

– Det tror jeg kanskje du har rett i, sier Gunnar Eiriksson, som spiller Bjørnar og fortsetter:

– Jeg tror Bjørnar kjenner litt mer på det fordi han tråkker jo i alt som finnes av salater. Når det da i tillegg er en som ikke tråkker i salaten rett ved siden av, så blir det jo en kjempejobb.

AKTUELLE: F.v: Henriette Steenstup (Pørni), Ebba Jacobsen Öberg (Sigrid), Vivild Falk Berg (Hanna), Jon Ranes (Leo), Oddgeir Thune (Kenneth) og Gunnar Eiriksson (Bjørnar) under førpremiere på sesong tre av Pørni. FOTO: MADELEINE DELP BERGSJØ.
AKTUELLE: F.v: Henriette Steenstup (Pørni), Ebba Jacobsen Öberg (Sigrid), Vivild Falk Berg (Hanna), Jon Ranes (Leo), Oddgeir Thune (Kenneth) og Gunnar Eiriksson (Bjørnar) under førpremiere på sesong tre av Pørni. FOTO: MADELEINE DELP BERGSJØ. Vis mer

Vennene er oppgitt

Noen serier skaper mer engasjement enn andre. Som for eksempel når ungdomsserien Skam gikk, da fikk kjæresten til skuespiller Cengiz Al meldinger og drapstrusler fra fans som mente hun var den eneste som sto mellom at karakterene Yousef og Sana skulle bli et par på ordentlig. Pørni har også skapt engasjement, men tilbakemeldingene til skuespillerne har vært av det mildere slaget- heldigvis. Og hva har så Pørni-seerne tenkt når «kommune-Bjørnar» har viklet seg lenger og lenger inn i kompliserte relasjoner?

– Jeg har fått noen meldinger, ja absolutt. Det har i hovedsak vært hyggelige ting, men jeg har også ganske mange venner som er oppgitt over meg. Det er vel kanskje heller de som kjenner meg personlig som er oppgitt over alt jeg driver på med og alle salatene jeg tråkker i, ler han.

Kanskje fikk han også noen tilbakemeldinger etter at Bjørnar (i fylla) oppsøker Pørni og siterer Julia Roberts kjente ord fra den romantiske 90-tallsklassikeren Notting Hill for å komme inn i varmen igjen:

«I'm just a girl standing in front of a boy, asking him to love her.»

Se scenen under:

«Noen må gi et dårlig inntrykk»

Oddgeir Thune er ikke ukjent med julesjangeren. Forutenom å spille i flere av de mest kjente, norske seriene som Heimebane og Beforeigners, spilte han lege og en av (de potensielle) kjærestene til Ida Elise Broch i Netflix-serien «Hjem til jul».

– Du gjør kanskje et litt bedre inntrykk i denne sesongen av Pørni enn av siste sesong av Hjem til jul?

– Ja, det er veldig koselig. Noen må jo gi et dårlig inntrykk for at noen andre skal gi et godt inntrykk, ler han og kikker på kompisen.

Det er nesten et år siden innspilling.

– Den ene dagen skulle vi spille inn scenen med juleavslutning på kontoret, hvor det var sinnsykt varmt og det var t-skjorte og shorts-vær i pelsjakker og varmt tøy. Det var litt spesielt, forteller Oddgeir.

Ønsker seg ikke gaver

De er begge enig om at de blir mer og mer glad i julen, og de ser begge frem til en høytid med god mat. For Oddgeir, som er fra Stavanger, står det tradisjonelle pinnekjøttet på menyen når han feirer jul med samboeren Pia Tjelta og familien deres.

For Gunnar skulle man ut fra den nord-norske dialekten tro at det var juletorsken som sto på menyen. Men - som etternavnet hans, Eiriksson, hinter om - har han islandske aner. Moren hans er nemlig fra Island, så når familien samles i Tromsø for å feire, er det rett og slett saltet og røkt lammelår fra Island som skal til pers.

– Hva er årets ønske for hva som skal ligge under treet?

– Nei, vet du hva, jeg har nådd et sånt punkt at jeg trenger ikke gaver lenger, sier Oddgeir.

– Jeg henger meg litt på det altså. Nå har jeg blitt han som sier: «Jo færre, jo bedre», istemmer Gunnar.

– Ja, hvis vi ikke har råd til Tesla, så bare drit i det. Og den får ikke plass under treet likevel, legger Oddgeir spøkefullt til.

Så får vi bare følge nøye med videre når Pørni skal bestemme seg. Blir det «kommune-Bjørnar» eller «kripos-Kenneth»?

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer