Winona Ryder

«Han var aldri, aldri voldelig mot meg»

Stranger Things-stjernen var forlovet med Johnny Depp i tre år og er opphavet til hans kontroversielle tatovering: Wino forever.

AKTUELL MED NY SESONG: Winona Ryder på verdenspremieren til Netflix-suksessen Stranger Things sesong 4 i Brooklyn i mai. FOTO: NTB
AKTUELL MED NY SESONG: Winona Ryder på verdenspremieren til Netflix-suksessen Stranger Things sesong 4 i Brooklyn i mai. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Til stor glede for tålmodige fans slapp Netflix den fjerde sesongen av suksess-serien «Stranger Things» i forrige uke. KK har tidligere skrevet om rekordhøye IMDB-vurderinger og seertall for den siste sesongen.

Hollywood-skuespiller Winona Ryder (50) spiller Joyce Byers, moren til Will, en av hovedkarakterene i serien. Med et sterkt engasjement for ungenes liv, er rollen hennes en sentral del av handlingen.

I forbindelse med sesongpremieren, har hun gitt et intervju med The Hollywood Reporter der hun snakker om hvordan det er å se tenåringene i serien vokse opp. Hun har jobbet med dem i nærmere åtte år, og har vært vitne til deres reise fra barn til tenåringer.

«Vi har jobbet med dem i åtte år nå – de fleste av dem – jeg bare beundrer dem. De er jordnære. De er så talentfulle», forteller hun til The Hollywood Reporter.

«Jeg har veldig blandede følelser rundt barn i bransjen. Jeg var et, og jeg er bare utrolig stolt over disse barna og hvem de er blitt. Jeg husker jeg sa til dem: 'Jobben er belønningen. Dere gjør det for dette øyeblikket når vi er i en scene.' De tok det til seg med en gang, og de kan minne meg på det av og til når ting kan virke litt overveldende,» skryter hun og fortsetter:

«Det er en ekthet ved unger på den alderen, og det er en ekte unikhet der. Disse barna, spesielt, er så snille, omsorgsfulle og fantastiske.»

LES OGSÅ: «Stranger Things»-stjernen om sin kriminelle fortid

Var tenåringsstjerne selv

Er det noen som kjenner til livet som tenåringsstjerne, er det nettopp Winona Ryder. Ikke ulikt tenåringene i «Stranger Things» som landet rollene som 11- og 12-åringer, kapret Ryder sin første rolle i «Lucas» (1986) som 14-åring. Hennes gjennombrudd var i «Beetlejuice» (1988) to år senere.

The Economic Times skriver at hun minnes sin egen ungdomstid med varme, men også bitre minner.

Hun ble ofte omtalt som en rebelsk tenåring, og har nå gjort et generasjonshopp på skjermen. Utviklingen hennes fra å spille ung voksen til å spille mor, har vært en naturlig del av karrieren.

Depp var hennes første kjærlighet

På slutten av 80-tallet var hun kjæreste med Johnny Depp – det som skulle være hennes første kjærlighet. Hun var 17, han var 26 da de møttes.

Ryder og Depp var kjærester da begge to fikk hovedrollene i det som skulle bli klassikeren «Edward Scissorhands» (1991). Etter bare seks måneder forlovet de seg. De var forlovet i tre år, men bryllupet ble aldri noe av.

HOLLYWOOD-KJÆRESTER: Paret var forlovet i tre år før de gikk hver til sitt som venner. FOTO: NTB
HOLLYWOOD-KJÆRESTER: Paret var forlovet i tre år før de gikk hver til sitt som venner. FOTO: NTB Vis mer

Depp gjorde et valg han skulle få pes for år senere. Han tatoverte Winona Forever på overarmen, men endret i ettertid tatoveringen til Wino Forever etter ekskona Amber Heards ønske.

Tok Depp i forsvar

Johnny Depp har vært på alles lepper den siste tiden etter å ha stått midt i en rettssak med sin ekskone og skuespiller Amber Heard. Rettssaken har fått full mediedekning med kameraer som har sendt direkte fra rettssalen.

Heard anklaget Depp for å være voldelig, noe han har nektet for hele veien. Onsdag falt dommen i rettssaken som Depp kom seirende ut av. Heard ble dømt for ærekrenkelse av sin eksmann og må ut med nærmere 100 millioner kroner til sin eksmann, ifølge VG. Hun har fremdeles muligheten til å anke dommen.

Allerede i 2020 da Depps ekskone hadde anklaget ham for å være voldelig mot henne, tok Ryder sin eksforlovede i forsvar og sa at hun ikke kjente igjen påstandene.

«Tanken på at han er en utrolig voldelig person, er så langt unna den Johnny jeg kjente og elsket. Han var aldri, aldri voldelig mot meg. Han har aldri vært voldelig eller mishandlet noen.»

Ryder har selv også stått i en rettssak. Tidlig på 2000-tallet ble hun tatt for å stjeler luksusklær.

Stjal luksusklær

KK har tidligere skrevet om da Ryder ble tatt i et butikktyveri på fasjonable «Saks Fifth Avenue»-filialen i Beverly Hills, og stjal med seg en stabel dyre merkeklær. Hun har senere forklart at hun var på et dårlig sted i livet og trakk seg tilbake fra Hollywood og rampelyset, og på samme tid «gikk på det som føltes som en vegg».

Straffen hun endte opp med var tre års prøvetid, 480 timer samfunnstjeneste og en saftig bot. I tillegg skal hun ha måttet gjennomføre rusbehandling og psykologhjelp.

50-åringen har vunnet en rekke høythengende priser og ble nominert til Oscar for beste kvinnelige hovedrolle for sin prestasjon i «Little Women» (1994).

Ryder har aldri giftet seg, og har uttalt at hun heller ønsker et forhold som kan vare enn å hige etter giftermål og risikere å skilsmisse. Hun har vært kjæreste med klesdesigner Scott Mackinlay Hahn siden 2011.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer