Duran Duran

Han var konge på 80-tallet – nå sto han på en parkeringsplass på Lillestrøm

«Duran Duran» var et av trekkplasterene da dronning Elizabeth nylig feiret 70 år på tronen. Så hva gjorde verdensstjernene på en glissen parkeringsplass i en norsk småby i uka før?

SIMON LE BON: På verdensturneen i 2022 spiller Simon Le Bon og «Duran Duran» i både Los Angeles, Las Vegas, San Fransisco og New York. Og på en parkeringsplass på Lillestrøm. Her fra da bandet spilte for dronning Elizabeth utenfor Buckingham Palace, en knapp uke etter konserten på Lillestrøm. FOTO: Daniel LEAL/ Pool via REUTERS/NTB
SIMON LE BON: På verdensturneen i 2022 spiller Simon Le Bon og «Duran Duran» i både Los Angeles, Las Vegas, San Fransisco og New York. Og på en parkeringsplass på Lillestrøm. Her fra da bandet spilte for dronning Elizabeth utenfor Buckingham Palace, en knapp uke etter konserten på Lillestrøm. FOTO: Daniel LEAL/ Pool via REUTERS/NTB Vis mer
Publisert

De var der, alle stjerner av historisk betydning, da dronning Elizabeth feiret 70-år på tronen. Snart ble den enorme scenen foran Buckingham Palace, for anledningen projisert med bilder av dronningens alle store øyeblikk, inntatt av alt fra Queen, Rod Stewart og Andrea Bocelli, til Alicia Keys, Sir Nile Rodgers og Diana Ross.

Og Duran Duran.

Da et av 80-tallets aller største band trykket til med Notorious, var det foran prins William, hertuginne Kate og datteren Charlotte, og en rekke andre kongelige. Prins Charles, med Camilla ved sin side, skulle snart opp på scenen for å holde tale for sin mor. Dronningen selv så showet direkte, mens hun drakk te med bjørnen Paddington. Hele 13 millioner seere verden over så showet, og foran scenen sang ti tusen mennesker med da Simon Le Bon i neongrønn T-skjorte messet: «No, no, notorious».

En uke før, på en regnvåt parkeringsplass på Lillestrøm. Simon Le Bon, også denne gang i optimistisk neongrønt, skuer ut over det som ser ut som i underkant av tusen personer, og sier gjennom duskregnet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer