Prins William og hertuginne Kate:

- Han var svært usikker på forholdet

Prins William skal ha innkalt til familiemøte etter å ha fått kalde føtter.

OPP- OG NEDTURER: Prins William og hertuginne Kate har vært sammen i 19 år. Foto: NTB
OPP- OG NEDTURER: Prins William og hertuginne Kate har vært sammen i 19 år. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er over ti år siden prins William (39) og hertuginne Kate (39) ga hverandre sine «ja» i Westminster Abbey i London.

Den spektakulære begivenheten beskrives ofte som et av av de mest populære kongelige bryllupene, og vielsen ble sett av flere titalls millioner mennesker.

I etterkant av bryllupet har duoen også blitt foreldre til de tre barna George (8), Charlotte (6) og Louis (3), og familien virker etter alt å dømme som en lykkelig enhet.

Bekymret seg for fremtiden

Det har derimot tidligere kommet frem at hertugparet, som allerede ble kjærester i 2002, hadde en tøff periode før de giftet seg. Og i april 2007 gikk de også fra hverandre en liten stund etter at William skal ha dumpet Kate via en telefonsamtale.

Nå hevder The Mirror at prins William betrodde seg til dronning Elizabeth (95) og prins Charles (72) om usikkerheten rundt fremtiden med Kate allerede i julen 2006.

Nettstedet skriver at den da 24 år gamle prinsen fikk kalde føtter ettersom spekulasjonene rundt en kommende forlovelse begynte å vokse. Bekymringene skal ha ført til at han innkalte til et familiemøte.

- William var svært usikker på forholdet og satte seg ned med sin far og bestemor for å ha en ærlig diskusjon om fremtiden med Kate. Begge rådet ham til å ikke forhaste seg inn i noe, forteller forfatter og kongehusekspert Katie Nicholl, ifølge The Mirror.

I etterkant skal kilder ha fortalt at dronningen var skuffet over bruddet, skriver avisen videre.

Som singel ble Kate blant annet observert på flere hotte utesteder i London, og hun ble også avbildet med selvhjelpboken «Love Is Not Enough: A Smart Woman’s Guide To Keeping (And Making) Money» i vesken.

«Prøvde å finne oss selv»

Det tok derimot ikke mange ukene før William skal ha begynt å angre på avgjørelsen. Allerede i mai innså han at bruddet hadde vært et feiltrinn.

«I slutten av måneden møttes de i hemmelighet på Clarence House og på en pub i nærheten av Highgrove, der William sa til Kate at han ville de skulle bli sammen igjen. Kate ville ikke forhaste seg. Hun hadde blitt veldig såret og sa til William at hun trengte litt tid», har Katie Nicholl skrevet i boka «Kate: The Future Queen», ifølge Marie Claire.

Rundt ti uker etter bruddet ble imidlertid duoen tatt på fersken kyssende og dansende sammen på en fest. Kort tid etterpå ble det bekreftet at de var kjærester igjen og Kate flyttet inn i leiligheten til William i Clarence House, skriver The Mirror.

GIFT: I 2011 giftet de seg i Westminster Abbey i London. FOTO: NTB
GIFT: I 2011 giftet de seg i Westminster Abbey i London. FOTO: NTB Vis mer

I november 2010 annonserte paret forlovelsen. Samtidig snakket de også ut om bruddet for første gang.

- Vi gjorde det slutt i en kort periode. Vi var begge veldig unge. Det var på universitetet, og vi prøvde begge å finne oss selv, vi vokste opp og trengte litt albuerom, forklarte prinsen den gang i et intervju med ITV.

- Jeg hadde det ikke godt da, men jeg lærte mye om meg selv, sa Kate, og understreket at den tøffe tiden gjorde henne sterkere som menneske.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer