Archie Harrison Mountbatten-Windsor

- Han vil trolig få en oppvekst lik et amerikansk kjendisbarn

Slik var det første leveåret til Meghan og Harrys øyensten.

BURSDAGSBARN: Den aller første utenlandsturen til lille Archie gikk til Sør-Afrika. Da var den lille sjarmøren knapt fem måneder. Se øyeblikk fra hans første leveår! VIDEO: KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«It's a boy!» - slik annonserte hertugparet Harry og Meghan, via sosiale medier, at de hadde blitt foreldre for aller første gang. Fødselen fant sted på klokken 05:26 mandag morgen den 6. mai 2019.

På ettårsdagen delte Meghan og Harry en supersøt video av bursdagsbarnet via Instagram-kontoen til Savechildrenuk, og det er Harry som står for opptaket av mor og sønn. I videoen leser mamma Meghan eventyr for den skjønne ettåringen.

Født på amerikanskeid sykehus i London

Det ble lenge spekulert i hvor den lille krabaten ble født, og mange antok at hertuginne Meghan hadde hatt en hjemmefødsel i hertugparets daværende hjem Frogmore Cottage i England - ettersom en stolt prins Harry kort tid senere tok seg tid til å snakke med pressen utenfor hjemmet.

Men den gang ei.

Det er senere blitt kjent at lille Archie kom til verden på det amerikansk-eide sykehuset Portland Hospital i Westminster-distriktet i London, skriver USA Today. Dette kommer frem av Archies fødselsattest.

- Jeg har ikke vært til stede under så mange fødsler før. Dette er definitivt min første fødsel. Det var fantastisk, helt utrolig, og som jeg har sagt før, jeg er utrolig stolt av kona mi. Som enhver far og forelder ville ha sagt, du vet, det er noe helt egen med ens egen baby. Denne lille krabaten er til å dø av, så jeg er helt fra meg av lykke. Hvordan kvinner får til det de får til, er utenfor fatteevne, sa den nybakte pappaen, ifølge BBC News.

Nektet å vise frem sønnen samme dag

Den nybakte moren ønsket ikke, i motsetning til svigerinnen hertuginne Kate (38), å vise frem babyen rett etter fødselen. Da lille prins Louis (2) ble født, viste en stolt Kate frem den nyfødte gutten utenfor St Mary's Hospital, bare timer etter at han kom til verden - slik hun hadde gjort ved de to andre fødslene også.

Men Meghan og Harry derimot lot det gå to dager før de viste frem sin nyfødte sønn. Dette ble gjort på en fotoshoot i St. George's Hall i Windsor Castle - der de hadde giftet seg ett år i forveien.

I tillegg til de nybakte foreldrene, stilte også oldemor dronning Elizabeth (94), oldefar prins Philip (98) og mormor Doria Ragland (63) opp på bildene tatt av den anerkjente kongefotografen Chris Allerton. Bildene er hyllet for å vise en helt ny side av det britiske kongehuset - med sin noe mindre stive og tradisjonelle oppbygning.

Og det er ingen tvil om at Meghan og Harry - som har vist at de gang på gang ønsker å vike unna tradisjonell, royal etikette - har hatt en finger med i fotografi-regien.

Fremdeles i rekken til den britiske tronen

Archie er den syvende i rekken til den britiske tronen, og er farfar prins Charles' (71) fjerde barnebarn og dronning Elizabeths åttende oldebarn.

Det har uten tvil skjedd mye i livet til den ett år gamle jubilanten. 6. juli var det duket for kongelig dåp, men av privat karakter. Dåpen ble avholdt i det private kapellet på Windsor Castle, og det var erkebiskopen av Canterbury - mannen som viet Meghan og Harry i mai 2018 - som sto for det tradisjonsrike ritualet.

I anledning dåpen ble det sluppet et dåpsfoto, og i tillegg til medlemmene i den aller nærmeste kjernefamilien, var også avdøde prinsesse Dianas søstre Lady Jane Fellowes (63) og Lady Sarah McCorquodale (65) med på fotografiet.

OLDEBARN: Dronning Elizabeth og prins Philip hilser på sitt åttende oldebarn på Windsor Castle. Ved Meghans side er også mormor Doria. FOTO: NTB scanpix
OLDEBARN: Dronning Elizabeth og prins Philip hilser på sitt åttende oldebarn på Windsor Castle. Ved Meghans side er også mormor Doria. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Og allerede etter knappe fem måneder var han på sin første offisielle utenlandsreise. Han ble med foreldrene på en 10 dager lang reise til Sør-Afrika, der veldedighet og ekteparets selvvalgte hjertesaker sto på agendaen.

Bildene av erkebiskop Desmound Tutu (88) som kysset på den lille babyen gikk verden rundt - og det var tydelig å se at Archie trivdes på tur med foreldrene.

Men ute av den britiske kongefamilien

Rundt juletider dro familien til Canada, og ekteparet delte et supersøtt bilde av far og sønn sammen, ved en innsjø i British Colombia-provinsen, i anledning nyttårsaften.

Dette var det siste vi så av den lille sjarmøren, før nyheten om at foreldrene ønsket å forlate det britiske kongehuset slo ned som en bombe over hele verden i begynnelsen av 2020.

31. mars var de offisielt ferdige med «jobben» som seniormedlemmer av det britiske kongehuset, og da hadde den lille familien på tre allerede flyttet til Canada for å starte sitt nye liv som en selvstendig enhet.

Samme måned som jobben var over, flyttet familien videre til Los Angeles - i byen der Meghan vokste opp. Det er også her mormor Doria Ragland bor.

- Harry er utrolig stolt av sønnen sin

Ifølge den britiske forfatteren Penny Junor (70), som har skrevet flere bøker om medlemmer av det britiske kongehuset, kommer Archie til å vokse opp i en helt annen verden enn fetterne prins George (6) og prins Louis (2), og kusinen prinsesse Charlotte (5), som er barna til prins William og hertuginne Kate.

- For Archie blir det annerledes. Han befinner seg i et helt annet land, så han vokser ikke opp med den utvidede familien tett på. Jeg tror de andre medlemmene av kongefamilien synes det er veldig trist, sier Penny Junor til avisen Mirror, og legger til:

- Archie kommer til å vokse opp som et amerikansk barn, med amerikansk aksent. Han vil trolig få en oppvekst lik et amerikansk kjendisbarn - med et stort sikkerhetsnettverk rundt seg.

Selv om ting blir annerledes for Archie enn for de andre jevnaldrende i den britiske kongefamilien, er det ingen tvil om at han er omringet av kjærlighet - skal vi tro den britiske forfatteren.

- Men det skorter ikke på kjærligheten. Harry er utrolig stolt av sønnen sin. Det er et livsønske som har gått i oppfyllelse for ham.

Ettårsdagen feires i Los Angeles, uten medlemmer av det britiske kongehuset til stede.

Denne søte beskjeden kom fra hertuginne Kate, prins William og deres tre barn i anledning Archies ettårsdag:

Men i det siste har de likevel vist at de henge med i tiden, og både prins Charles, hertuginne Camilla, prins William og hertuginne Kate har alle deltatt på live videomøter med organisasjoner og enkeltpersoner, i løpet av koronaperioden som har preget første halvdel av 2020.

Man kan jo derfor tro og håpe at medlemmene av det britiske kongehuset samler seg foran datamaskinene sine, for å synge bursdagssangen til den lille jubilanten!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer