«The Crown» sesong 6

– Handler om Dianas død

Derfor valgte serieskaperene å ta tak i den vanskelige tematikken.

THE CROWN SESONG 6: Serieskaperne har ønsket å trå varsomt av respekt for familien og folket. Sesong 6 av The Crown vises utover høsten 2023. FOTO: NTB
THE CROWN SESONG 6: Serieskaperne har ønsket å trå varsomt av respekt for familien og folket. Sesong 6 av The Crown vises utover høsten 2023. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I januar 2020 kunne serieskaper Peter Morgan bak Netflix-suksessen The Crown fortelle til fansens store fortvilelse at sesong fem ville bli den siste. Tidligere i år avslørte Netflix derimot at sesong 6 likevel er på trappene, og forrige uke gikk de ut med at sesongen vil omhandle prinsesse Dianas død.

Gjennom fem sesonger har vi fulgt den britiske kongefamilien fra avdøde dronning Elisabeths II overtakelse av tronen i 1952 og frem til 1997.

Prinsesse Diana ble drept i en dramatisk bilulykke i Alma-tunnelen i Paris. Året var 1997 og hun ble bare 36 år gammel.

Til tross for at hun ikke lenger var kongelig på papiret (etter skilsmissen med prins Charles av Wales i 1996) ble hun fremdeles omtalt som folkets prinsesse. Diana var riktignok ikke prinsesse, men ble titulert Lady Diana. Bilulykken rystet en hel verden.

Mer om Dianas siste måneder kan du lese mer om her:

Flere sesonger for å få fortelle den komplekse historien

Opprinnelig skulle det være seks sesonger, men serieskaper Peter Morgan fikk støtte av Netflix og Sony til å avslutte etter sesong fem. Det har han i ettertid gått tilbake på.

– For å rettferdiggjøre kompleksiteten i de historiske hendelsene, ble det klart at vi måtte tilbake til den originale planen og lage seks sesonger, sier serieskaperen.

Trår varsomt

Når en serie er basert på virkelige hendelser og skuespillere portretterer historiske mennesker, er det viktig å trå varsomt. Det har serieskaperen fått kjenne på.

I et intervju med Deadline, forteller Dominic West som portretterer daværende prins Charles, i dag konge, at sesong seks blir så dramatisk som det kan bli da Dianas død er i fokus.

En talsperson for Netflix bekrefter overfor Indie Wire at sesongen vil omhandle Dianas død, men at ikke selve bilkrasjet vil bli vist i serien.

Scenene ble filmet med enorm forsiktighet.

MISTET MOREN: Prins William og prins Harry som sørger over morens død i 1997. FOTO: NTB
MISTET MOREN: Prins William og prins Harry som sørger over morens død i 1997. FOTO: NTB Vis mer

– Serien er kanskje kaotisk og dramatisk, men vi er ikke det. Vi er omtenksomme og sensitive mennesker. Det var lange, samvittighetsfulle samtaler om hvordan det skulle gjøres, sier Suzanne Mackie, en av serieskaperne.

Serieskaperne har gjort alt i sin makt for å fremstille det tragiske dødsfallet på en respektfull måte, av hensyn til kongefamilien og folket, men alt i alt er det opp til publikum å bedømme resultatet.

Hun skryter av måten Elizabeth Debicki som spiller Diana i sesong 5 og 6, trår varsomt og respektfullt i rollen som den avdøde prinsessen og tobarnsmoren.

– Det er så mye respekt fra oss alle, og det håper jeg kommer frem, sier Mackie.

Sesong 6 får premiere på Netflix i løpet av høsten 2023.

SPILLER DIANA: Elizabeth Debicki spiller Diana i sesong 5 og 6 av The Crown. Her fra premierefesten til sesong 5 i 2022. FOTO: NTB
SPILLER DIANA: Elizabeth Debicki spiller Diana i sesong 5 og 6 av The Crown. Her fra premierefesten til sesong 5 i 2022. FOTO: NTB Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer