Tiril Sjåstad Christiansen:

- Håper de utfordrer oss

Den nybakte tobarnsmoren er tydelig på hva hun ønsker at barna skal sitte igjen med.

TOBARNSMOR: Tiril Sjåstad Christiansen er klar i sin tale hva gjelder forventninger hun har til sine barn. Foto: Espen Solli/TV 2
TOBARNSMOR: Tiril Sjåstad Christiansen er klar i sin tale hva gjelder forventninger hun har til sine barn. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert

«Farmen»-programlederen Tiril Sjåstad Christiansen (27) og samboeren Stian Lauritzen (34) kunne i september ønske sitt andre barn velkommen.

Den hyggelige gladnyheten delte den folkekjære programlederen med en rekke bilder på bildedelingstjenesten Instagram, hvor hun blant annet skrev:

«At 1 barn er som 1 og 2 barn er som 10, kan jeg ikke uttale meg om enda, men det har vært en over middels slitsom uke, det kan jeg skrive under på».

Fra før har paret datteren Vega, og sønnen fikk navnet Skage.

På det sosiale mediet deler den tidligere idrettsutøveren også flittig og ufiltrert av familiehverdagens små og store gleder.

Letter på sløret

I et nytt intervju med nettstedet Klikk, kan 27-åringen fortelle at livet ville føltes komplett dersom barna etter 20 år kommer hjem og sier at de fikk lov å kjenne på alle følelsene sine i barndommen.

Den nybakte tobarnsmoren sier til nettstedet at hun har tenkt mye på hva hun håper barna skal sitte igjen med når de trer inn i de voksnes rekker - hvorpå hennes høyeste ønske er at barna skal føle de blir respektert og lyttet til.

Hun understreker at det er noe samboerparet er helt enige om.

- Om Vega og Skage ser seg tilbake og forteller at de verdsatte takhøyden og åpenheten i barndomshjemmet, da tenker jeg at Stian og jeg har lyktes. Sier de det som voksne hjemme hos Stian og meg, ja, da begynner jeg å grine, sier Christiansen.

Både hun og samboeren deler drømmen om at barna kan kjenne på en kjærlighet overfor foreldrene som voksne også. Hun håper også at barna alltid skal sitte igjen med følelsen av at de har fått støtte hos foreldrene sine - uansett hvilke valg de har valgt å ta.

- Jeg håper også at de tør å utfordre Stian og meg!, sier den tidligere toppidrettsutøveren.

Et barn med mange følelser

Christiansen minnes at hun hadde en enestående oppvekst, men mener selv at hun var et barn med mange tanker og følelser.

Hun deler at hun trolig alltid har vært et følelsesmenneske - noe som mulig har blitt forsterket etter at hun ble mamma.

Allerede som 14 åring kastet Christiansen seg ut i tilværelsen som toppidrettsutøver. Hun forteller til nettstedet at det var det eneste som kjentes ut som det riktige for henne å gjøre.

Hun påpeker at foreldrene slett ikke ville la henne reise alene ut i Europa året etter, da hun ble invitert til å delta i en konkurranse.

Tross foreldrenes bekymring, dro en 15 år gammel Tiril likevel.

- Jeg var livredd da jeg satte meg på den bussen, men jeg tenkte at det kom til å ordne seg på et vis. Det at jeg tok de skrittene ut i livet, gjorde meg selvstendig. Jeg tenker at det er en viktig påminnelse til alle foreldre: La barna få prøve selv! Ikke ta fra dem mestringsfølelsen og muligheten til å feile.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer