Kristin Gjelsvik

- Har aldri tenkt at jeg må «komme tilbake til meg selv»

Influenser Kristin Gjelsvik åpnet opp om babykilo og ønsket om flere barn.

KRISTIN GJELSVIK: Influenser Kristin Gjelsvik har sønenn Falk sammen med samboeren Dennis Poppe Thorsen. Her fra VIXEN Influencer Awards i 2018. FOTO: Terje Bendiksby / NTB
KRISTIN GJELSVIK: Influenser Kristin Gjelsvik har sønenn Falk sammen med samboeren Dennis Poppe Thorsen. Her fra VIXEN Influencer Awards i 2018. FOTO: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten har influenser Kristin Gjelsvik (34) svingt seg på parketten i TV 2-programmet Skal vi danse, men den aller siste helgen i september var danseeventyret over for 34-åringen og dansepartner Catalin Mihu (26).

PÅ PARKETTEN: I september ble Kristin Gjelsvik og Catalin Mihu stemt ut av dansen. FOTO: Espen Solli / TV 2 / NTB
PÅ PARKETTEN: I september ble Kristin Gjelsvik og Catalin Mihu stemt ut av dansen. FOTO: Espen Solli / TV 2 / NTB Vis mer

Men dette betyr med overskudd og tid til både samboeren Dennis Poppe (33) og sønnen Falk (1) - og sosiale medier-følgerne sine. I begynnelsen av oktober svarte Kristin på spørsmål fra fansen via sin offisielle Instagram-konto.

Et av spørsmålene gikk på graviditeten; hvor mange babykilo Kristin la på seg under svangerskapet med sønnen og om hun har strevd med å komme seg tilbake i form.

«Jeg tror jeg gikk opp 15 kilo, og har aldri tenkt over at jeg må komme tilbake til meg selv. Kroppen er forandret, men dette er jo nye meg. Det blir helt feil for meg å sammenligne med sånn jeg var før en graviditet. Aner ikke hva jeg veier nå, og kommer ikke til å kjøpe vekt», skriver Kristin ærlig.

FOTO: Skjermdump Instagram
FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer

I et innlegg publisert på Instagram kort tid senere, utdyper Kristin svaret:

«Altfor mange kvinner føler et press etter å komme tilbake til slik de en gang var, og at de allerede en uke etter fødsel ønsker å se endringer... De ammer jo tross alt, og hvor mange har vel ikke hørt fra andre ammende kvinner at "ammer du? Jamen da er det jo null stress... Du kommer til å rase ned i vekt". Nei... Alle raser ikke ned i vekt, og hvorfor skal dette i det hele tatt være et fokus? At amming først og fremst skal handle om vekttap? Dette synes jeg er trist, og det presset mange nybakte mødre kjenner på, kan kjennes ekstra vanskelig å krevende i en periode hvor man er hormonell og gjerne litt mer frynsete i kantene enn ellers... ».

«Og akkurat dette med å "komme tilbake til seg selv"... Hvorfor skal det å komme tilbake være målet? Jeg tenker i hvert fall at det ligger mye riktig i det å omfavne endringen i stedet, og hylle det faktum at man har vært gjennom en massiv og konstant endring over 9 måneder... Tenk hvor rå kvinnekroppen er!? Og hva så om kroppen endrer fasong eller størrelse etter et svangerskap? Er ikke det bare litt fint? At det å produsere et lite menneske, faktisk etterlater noen vidunderlige spor?».

«Man kan jo uansett aldri komme tilbake til hvordan det en gang var... Før og etter baby er nemlig to vidt forskjellige verdener, så da synes jeg det er helt ok å la kroppen før baby være forbeholdt fortiden, og heller begynne å digge den nye kroppen som representerer nuet... Nuet som i tiden etter livets største endring. Det handler jo om å akseptere seg selv og livets ulike faser».

Drømmer om flere barn

Blant de andre spørsmålene som hadde kommet inn var blant annet hvorvidt hun og samboeren ønsker seg flere barn, og til dette svarer Kristin at hun ønsker seg to barn til.

Ettbarnsmoren har tidligere åpnet opp til KK om at hun var frivillig barnløs, men at ting forandret seg da hun plutselig ble gravid i 2018.

- Det er selvfølgelig ironisk at hun som virkelig har stått frem, og slått et slag for frivillig barnløshet, plutselig dukker opp og strutter med en høygravid mage og roper «jeg skal få barn!».

- Men livet skjer, og jeg tenker at alt skjer for en grunn. Nå skal Dennis og jeg ta utfordringen ved å dele den oppmerksomheten vi alltid har gitt hverandre med et lite menneske til, og overøse barnet vårt med kjærlighet, sa Kristin til KK i januar 2019 - tre måneder før sønnen kom til verden.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer