Halle Bailey som Ariel

Har blitt det forbildet hun selv savnet som liten

– Om jeg hadde sett en svart Ariel som liten jente, hadde det forandret hele mitt perspektiv på fremtiden, sier Halle Bailey (22).

MANGFOLD I DISNEY: Reaksjonsvideoer på en svart Ariel går viralt på nettet, men det er ikke utelukkende positive reaksjoner. Halle Bailey mener det viser viktigheten av at mangfold er representert. FOTO: NTB
MANGFOLD I DISNEY: Reaksjonsvideoer på en svart Ariel går viralt på nettet, men det er ikke utelukkende positive reaksjoner. Halle Bailey mener det viser viktigheten av at mangfold er representert. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Artist og skuespiller Halle Bailey (22) spiller hovedrollen som Ariel i den nye versjonen av «Den lille havfruen». Originalversjonen beskrives som en animert fantasymusikal og ble lansert i 1989. Disney har de siste årene gjenskapt flere av sine animerte klassikere med live-action-versjoner. At havfruen i nyinnspillingen er mørkhudet, til forskjell fra den originale tegneserien, har fått mange til å reagere.

Disney, i likhet med andre produksjonsselskaper, har mangfold i fokus i langt større grad i dag. Det har fått mye oppmerksomhet – særlig i sosiale medier. Videoer av barn som reagerer på traileren med blant annet: «Hun er som meg!», har gått viralt på sosiale medier.

TikTok-brukeren @Freeda-en har samlet noen rørende videosnutter med mørkhudet barns reaksjoner på filmens trailer:

@freeda_en Representation matters. This message emerges stronger than ever from the reactions of so many black girls and young women towards the first trailer for the new Disney live action dedicated to The Little Mermaid. The trailer shows the actress who plays Ariel, Halle Bailey, singing the song "Part of Your World". #Freeda #Diversity #TheLittleMermaid #HalleBailey ♬ Canyons - Official Sound Studio

Bailey svarer på reaksjonene

Nylig fortalte Halle Bailey på sin egen YouTube-kanal om hva det betyr for henne å spille Ariel, en karakter hun selv er vokst opp med på skjermen.

«Jeg vil at den lille jenta i meg og at jenter som er like som meg som ser på, skal vite at de er spesielle, og at de kan være en prinsesse på alle mulige måter. Det er ingen grunn til at de ikke skal være det. Den betryggelsen var noe jeg selv trengte.»

Hun har lagt ned hardt arbeid med blod, svette og tårer under innspillingen, noe som har gjort at hun har lært mye om seg selv.

Har selv savnet mangfold

At Ariel har hvit hud og rødt hår i originalversjonen, og nå spilles av en svart skuespiller, har ikke bare fått positive reaksjoner. Flere har kritisert Disney for å endre på en karakter som allerede er etablert som hvit.

I spørsmål og svar-videoen hun har delt, reagerer hun med å le av folk som kritiserer Ariel for hudfargen i nyinnspillingen, og velger å ta det som en ære at folk bryr seg så mye.

Det gjør at Bailey er takknemlig for muligheten hun har fått, og mener at viktigheten av mangfold blir tydeligere.

«Jeg vet hva det hadde betydd mye for meg som liten jente – det å få muligheten til å se en svart Ariel. Om jeg hadde sett det, hadde det forandret hele mitt perspektiv på fremtiden», sier 22-åringen.

Nyinnspillingen er regissert av Rob Marshall og er ventet å komme på kino i mai 2023.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer